Haberler

Tarihi Kentler Birliği Malatya Bölge Toplantısı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tarihi Kentler Birliği Malatya Bölge Toplantısı için kente gelen konukları ağırladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tarihi Kentler Birliği Malatya Bölge Toplantısı için kente gelen konukları ağırladı.

Belediyeden yapılar yazılı açıklamaya göre, Başkan Güder, toplantıya katılmak için kente gelen konukları Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri'nde ağırladı.

Malatya Valisi Aydın Baruş burada yaptığı konuşmada, yukarı ve aşağı Fırat Havzası'nın kültür bakımından değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirterek, kentte devam eden 23'üncüsü gerçekleştirilen "Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali"nin şehre renk kattığına işaret etti.

Festivalin devam etti günlerde Tarihi Kentler Birliği Malatya Bölge Toplantısı için kente gelenleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını anlatan Baruş, "İnşallah Malatya'ya çok daha güzel günler gelecek. Malatya birlik ve kardeşliğini bu sayede daha da pekiştirecek." ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ibe Tarihi Kentler Birliği Malatya Bölge Toplantısını önemsediklerini aktararak, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi eserlerin tamamına yakınının ayağa kaldırıldığını hatırlattı.

Malatya'nın kültürel zenginlikleri bulunduğuna işaret eden Güder, şöyle devam etti:

"Özellikle Battalgazi'de tarihsel yarım adayı ayağa kaldırma adına bugüne kadar 3 dönemde çaba sarf eden, kültürümüzü ve tarihimizi dışarıda tanıtmak adına girişimde bulunan katkı sağlayan eski Battalgazi Belediye Başkanı ve şu an ki Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyorum. Kendisinin orkestra şefliğinde biz ve Malatya'daki diğer belediye başkanları buradaki kültürel eserlerimizi gün yüzüne çıkarmak için çalışacağız. Eserleri öncelikle kentimizde ve il dışında tanıtmak adına çalışmalarımızı yürüteceğiz."

Programa, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Tarihi Kentler Birliği Malatya Bölge Toplantısı için kente gelen konuklar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Güder Battalgazi Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title