Haberler

Hafız adayları Çanakkale gezisiyle ödüllendirildi

Güncelleme:

Tosya Kaymakamlığı, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hamzababa Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimi gören öğrenciler için İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenledi.

Tosya Kaymakamlığı, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hamzababa Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimi gören öğrenciler için İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenledi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gezi ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Kur'an kursundaki öğrencilerden 30'unun hafızlık eğitimi aldığını söyledi.

İstanbul ve Çanakkale'yi seçmelerinin manevi olarak güzel anlamları olduğunu belirten Pişkin, "İstanbul'da 1. gün sabah namazını Eyüp Sultan Camisi'nde eda ettikten sonra, Ayasofya, Sultan Ahmet Camisi, Sultan Abdülaziz'in kabri de başta olmak üzere, tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettik. Daha sonra Çanakkale'ye geldik. Daha sonra Şahin Dere Şehitliğini gezdik, hastaneyi gezdik. Öğrencilerimizle birlikte Türk tarihinin en önemli destanlarından, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli mihenk taşlarından olan Çanakkale'de, ecdadımızın yadigarı ve bizlere bıraktığı mirasa Fatiha okuduk. Onları yad ettik." dedi.

Herkesin Çanakkale'yi görmesi gerektiğini ifade eden Pişkin şunları kaydetti:

"Özellikle toplum önderliği yapacak, cemaatin önünde hem güzel dinimizin erdemini, hem de vatan sevgisini, önemli milli ve manevi değerlerimizi anlatacak din adamlarımızın, bu anlamda hafız adaylarımızın burada olması ve gezdirilmesi manevi yönden olayın bir başka güzelliği. Bu vesileyle, burada yatan atalarımıza, ecdadımıza, bir kez daha rahmet okuyorum. Aziz vatanımızın her köşesinde, her türlü vazife başında şehit düşmüş bütün aziz kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum."

Hayırsever iş adamı Yusuf Varlı ise "Hem hafızlarımızı buralarda gezdirmek, hem de bize bu vatanı emanet eden ecdadımızı ziyaret ederek dua etmek bizim için bir gurur kaynağı oldu." diye konuştu.

Hamzababa Yatılı Erkek Kur'an Kursu yöneticisi Kerem Karış de kurslarında 50 öğrencinin eğim gördüğünü, her yıl 10 ila 15 arasında öğrenciye hafızlık icazeti verdiklerini kaydetti.

Hafız adayı öğrencilerden Enes Çelik de "Dedelerimizin ve ecdadımızın bu toprakları gerçekten nasıl zorluklarla aldıklarını ve zaferler elde ettiklerini gördük. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim. Kaymakamımız Deniz Pişkin Beye ve kurs hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum." dedi.

Çanakkele'yi ziyaret etmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Fatih Demirel, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gezi programının ardından öğrenciler tarafından Çanakkale şehitleri için indirilen hatmin duası yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale İstanbul Tosya Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title