Haberler

Kayıkları alabora olan 1'i çocuk 2 kişi toprağa verildi

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, gezinti için açıldıkları Marmara Gölü'nde, bindikleri kayığın alabora olması sonucu suya düşen 5 kişiden 3'ü kurtarılırken, yaşamlarını yitiren AK Parti Gölmarmara İlçe Başkan Yardımcısı Nebi Saygı (28) ve Mesut Karakülah'ın (13) cenazeleri gözyaşları içinde...

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, gezinti için açıldıkları Marmara Gölü'nde, bindikleri kayığın alabora olması sonucu suya düşen 5 kişiden 3'ü kurtarılırken, yaşamlarını yitiren AK Parti Gölmarmara İlçe Başkan Yardımcısı Nebi Saygı (28) ve Mesut Karakülah'ın (13) cenazeleri gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde yaşayan Olçun Tekin (36), Ozan Yıldırım (30), Cumhur Pişirgen (37), Nebi Saygı ve Mesut Karakülah, geçen 20 Temmuz'da saat 16.30 sıralarında gezinti için Saruhanlı ilçesinden 4 metrelik kayık ile Marmara Gölü'ne açıldı. 1 saat sonra gölün Salihli ilçesi Tekelioğlu Mahallesi yakınlarına geldiklerinde şiddetli rüzgarın da etkisiyle kayık, alabora oldu. Durumu fark eden çevredeki balıkçılar, kayıkları ile yardıma gidip Olçun Tekin, Ozan Yıldırım ve Cumhur Pişirgen'i sağ olarak kurtardı. Kurtarılan 3 kişi tedbir amacıyla sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Salihli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mesut Karakülah ile Nebi Saygı ise gölün karanlık sularında gözden kayboldu. Balıkçıların durumu bildirmesi üzerine bölgeye, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Deniz Polisi sevk edildi. Yaklaşık 2 saat boyunca suda ve karada yapılan aramalarda kayıp 2 kişiye ulaşılamadı. Bunun üzerine arama çalışmalarına ara verildi. Günün ilk ışıkları ile birlikte gölde yeniden arama kurtarma çalışmaları başladı. 3 saat süren arama sonucunda gölün 5 metre derinliğinde, deniz polisi dalgıçları tarafından sazlıklar arasında Saygı ve Karakülah'ın cesetlerine ulaşıldı. İkilinin cesetleri botla kıyıya çıkarılıp, Salihli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

CENAZESİNE PARTİLİLER KATILDI

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürerken yaşamı yitirenlerden Nebi Saygı için Gölmarmara Garaj Camii'nde saat 11.00'da cenaze töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Partili Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz,  Saygı'nın babası Hayrettin Saygı, yakınları, sevenleri ve çok sayıda AK Partili katıldı. Kılınan namazın ardından Saygı'nın cenazesi Gölmarmara Belediye Mezarlığı'na götürülüp toprağa verildi. Göldeki kayık faciasında hayatının baharında yaşamını yitiren Mesut Karakülah için de öğle vakti Gölmarmara Yenicami Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, AK Parti Manisa Miletvekili Uğur Aydemir ve Akhisar Kaykamı Sabit Kaya, Karakülah'ın ailesi ve yakınları katıldı. Kılınan namazın ardından Karakülah'ın cenazesi de Gölmarmara Belediye Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gölmarmara AK Parti Salihli Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title