Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 3

Selde kaybolan Kağan'ın cenazesi bulundu

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde selde kaybolan 7 kişiden 6'sının cansız bedenlerine ulaşılırken, 3 yaşındaki Kağan Töngel'i bulabilmek için arama çalışmaları bugün de devam etti. Dün, Sinem Kaplan'ın cenazesinin bulunduğu Kozluk mevkiinde Kağan'ın da cenazesi bulundu.
Düzce'nin Akçakoca ilçesi Esmahanım Köyü'nde selde 7 kişi kaybolurken, 19 Temmuz'da Fatma Töngel'in, 21 Temmuz'da Cengiz Töngel'in, 22 Temmuz'da ikizlerden 7 yaşındaki Sanem Kaplan'ın, 23 Temmuz'da da anne Nilgün ile kızı 9 yaşındaki Funda Kaplan'ın, dün ise Sinem Kaplan'ın cansız bedenleri bulundu.
Kaybolan Kağan Töngel'i arama çalışmalarına ise bugün devam edildi. Kağan Töngel'i bulabilmek için Esmahanım ile Uğurlu köyleri ve Sakarya'ya bağlı Kozluk Köyü'nde arasındaki 21 kilometrelik hatta arama çalışmaları yoğunlaştı. Dün, Sinem Kaplan'ın cenazesinin bulunduğu bölgede Kağan Töngel'in de cenazesi bulundu.
Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, "28 Temmuz tarihi itibari ile 316 personel, 68 araç, 3 8X8 anfibik, 8 bot, 10 köpek ile arama çalışmaları devam ediyor" denildi.
Düzce Valiliği kamuoyunda sel ve su baskınlarının yaşandığı gece saatlerinde köylerde uyarı yapılmadığı yönündeki iddialara açıklık getirdi. Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Meydana gelen sel ve su baskını ile ilgili olarak meteoroloji uyarı raporunun duyurulmadığı konusunda medyada çıkan bazı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Akçakoca Kaymakamlığı'na ulaşan meteorolojik uyarı mesajı, 17 Temmuz 2019 Çarşamba günü ilgili tüm muhtarlıklara ve belediyemize zamanında ulaştırılmıştır. Özellikle olayın yoğun yaşandığı köylerimizde gece cami hoparlörlerinden duyurular defaten yapılmıştır. Ayrıca Meteoroloji uyarı raporları Valiliğimizce mutat olarak da basın aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurulmaktadır."

Görüntü Dökümü
-----------
Arama çalışmalarından görüntü
Arama yapan köpeklerin görüntüsü
İş makinelerinin görüntüsü ve detaylar
Dosya adı dzckağanarama

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================

Özel harekat polislerini taşıyan minibüs, kamyonetle çarpıştı: 6 yaralı

Sivas'ta polis özel harekat polislerini taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı. Kazada 4'ü polis özel harekat polisi, 6 kişi yaralandı.
Kaza saat 09.00 sıralarında Sivas Erzincan karayolu Organize Sanyi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Yol üzerindeki bir petrol ofisinden çıkan ve içerisinde polis özel harekat personelinin olduğu 58 DC 390 plakalı minibüs ile Organize Sanayi Bölgesi'nden kent merkezine gelen sürücüsü henüz öğrenilemeyen 58 NK 799 plakalı dondurma yüklü kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kamyonet devrildi. Kazayı gören çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kazada kamyonet içerisinde bulunan 2 kişi ile minibüs içerisinde bulunan 4 özel harekat polisi yaralandı. Yaralılar, kaza yerine gelen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ayrıca kaza anı petrol ofisinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
-----------
-Kaza yerinden görüntüler
-Araçların görüntüsü
-Ekiplerin çalışmaları
-Kaza anı güvenlik kemarası

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-Uğur YİĞİT/SİVAS,

=======================

Eski ortağını bacağından vurdu, teslim oldu

İzmit'te, kahvehanede oturan eski ortağı F.Ş.'yi tabanca ile ateş ederek bacağından vurarak yaralayan M.A.E, teslim oldu. M.A.E. ifadesinde, F.Ş.'yi kendisine borcu olduğu için vurduğunu ve daha sonra pişman olduğunu söyledi.
Olay, önceki gece Gündoğdu Mahallesi Zübeyda Hanım Caddesi üzerindeki kahvehanede meydana geldi. İddiaya göre, M.A.E., daha önceden küçükbaş hayvan ticareti yaptıkları eski ortağı F.Ş.'yi telefonla arayarak borcunu ödemesini istedi. F.Ş.'nin olumsuz yanıt vermesi üzerine otomobiliyle F.Ş.'nin oturduğu kahvehaneye gelen M.A.E., iki el ateş ederek F.Ş.'yi bacağından yaraladı. Olayın ardından otomobiliyle kayıplara karışan M.A.E., aynı mahallede bir evde saklandı. Dün sabah saatlerinde polisi arayan M.A.E., pişman olduğunu ve teslim olmak istediğini söyledi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan M.A.E., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. M.A.E. ifadesinde eski ortağı F.Ş.'yi kalan borçları için yaraladığını ve pişman olduğunu söyledi. M.A.E. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
-------------
-Olay anında çevrede kaçışan insanların güvenlik kamerası görüntüsü
-M.A.E.'nin adliyeye götürülmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

=====================

Edirne'de bal hasadı başladı

Edirne'de arıcılığın yaygın olduğu Keşan ilçesinde bal hasadı başladı. Edirne Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Altınordu, bölgede üretilen balın ülkede ilk sıralarda tercih edildiğini belirterek, amaçlarının bal üreticisi sayısını arttırmak olduğunu söyledi.
Yaklaşık 72 bin kovanın bulunduğu Keşan ilçesinde yağışlı geçen dönemin ardından bal hasadı başladı. Bu yıl kovan başına alınan verim 15 ila 45 kilogram arasında değişiyor. Edirne Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Altınordu, Keşan'ın ayçiçeği balı üretiminde Türkiye'nin önemli bölgeleri arasında bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de bal sanayicilerinin tercih ettiği ballardan biri de Edirne balı. Balımız, marketlerdeki raflarda satılan ürünlerin içerisinde yer almakta. Türkiye'de alınıp satılması, pazarlanması en kolay ballardan bir tanesi. Üreticiyi, pazarlama anlamında yormayan bir bal. Bölgemizde ağırlıklı ayçiçeği ve kır çiçeklerinden bal üretiliyor" dedi.
'ARI ÖLÜMLERİ YAŞANMAYA DEVAM EDİYOR'
Arı ölümlerinin bu yılda yaşandığını ifade eden Altınordu, "Geçen yıl tarım ilaçlarından dolayı ciddi arı kayıpları olmuştu bölgemizde. İl sınırları içerisinde yaptığımız gözlemler sonucunda bu yılda arıcılarımızın yüzde 40'ında arı kayıpları mevcut. Bu konunun Tarım ve Orman Bakanlığı'nca ciddi takibinin yapılması gerektiğini düşünmekteyim. Arı ölümlerinin temel sebebi tarımda kullanılan neonicotinoid grubu tarım ilaçları. Bunlar, çok uzun süre etki gösteren, toprakta kalıcılık süresi uzun olan ilaçlar. Avrupa ülkelerinde epeydir yasaktı. Daha önce ülkemizde de bir kısmına yasaklama gelmişti. Şimdi tümüne yasaklama geldi. Bunun olumlu sonuçlarını önümüzdeki yıl göreceğiz" diye konuştu.
'ARICILAR DAHA ÇOK BİLİNÇLENDİ'
Erdoğan Altınordu, tarımda süneyle mücadelede bazı ilaçların bilinçsiz şekilde kullanılmasının arılara zarar verdiğini kaydederek, "Bu konuda daha hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Bölgede süne mücadelesi yaygın olarak yapılıyor. Arıcılar daha çok bilinçlendi. İlaç yapılırken arıcılarımız bölgeyi terk ediyorlar. Arılarını zarar görmemesi için başka bölgelere götürüyorlar. Eskiden uçakla ilaçlama yapılıyordu. Bunun çok daha kötü sonuçları oldu. Şimdi yer aletlerine geçildi ve bu daha avantajlı hale geldi" dedi.
Altınordu, bölgede arıcılık faaliyetlerini arttırmayı hedeflediklerini, ülke genelinde ise orman bölgelerinde 'bal ormanı' vasfındaki arazilerin arttırılması gerektiğini de söyledi.
'DAHA FAZLA ARIYA VE ARICIYA İHTİYAÇ VAR'
Keşan'da arıcılık yapan Aytekin Eliüs ise Edirne'de en fazla arı kolonisine sahip yerin Keşan olduğunu belirterek, "Ancak bu yeterli değil. Daha fazla arıya ve arıcıya ihtiyaç var. Bu işe girdiğiniz zaman geçim kaynağından öte aşık olmak gibi bir durum var. 2 kovanla başladım, şu an 100 kovanım var. Arıların en büyük düşmanı tarımda kullanılan ilaçlar. Bunlar bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklandı. Ama buna uyulduğuna ve kontrol altında tutulduğuna inanmıyoruz. Yine arı ölümleri bu yılda mevcuttu. Çiftçilere arılara zarar vermeyen ilaçları neden kullanmadıklarını sorduğumuzda, 'pahalı' diyorlar. Biraz daha para ödeyerek ya da ödemeyerek bir canlıya zarar verme hakkımız yok. Bazı çiftçilerimiz ise doğru ilacı kullanıyor ve arılarımıza zarar vermiyor" dedi.
Bölgede üretilen balın tüketiciler tarafından yoğun talep gördüğünü ifade eden Eliüs, "Türkiye'nin hemen hemen her yerine bal gönderiyorum. Hem sosyal medya hem de internet üzerinden pazarlama yapıyoruz. Balımızın pazarı oluştu" diye konuştu.

Görüntü Dökümü
--------
-Arı kovanları havadan drone ile gör.
-Arıcıların çalışmaları havadan drone ile gör.
-Arıcıların kovanlardaki petekleri çıkarması
-Peteklerdeki bal ve arılar
-Arıcıların çalışmaları
-Arıcılık yapan Aytekin Eliüs röp.
-Edirne Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Altınordu röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=================

Küçük Zeydan tekerlekli sandalye bekliyor

Adana'da omurga açıklığı olarak bilinen spina bfida hastalığıyla dünyaya gelen Zeydan Kele'nin ailesi çocuklarına tekerlekli sandalye alabilmek için yardım eli bekliyor. Maddi durumları yetersiz olan Kele ailesi en önemli ihtiyaçlarının belden aşağısı tutmayan Zeydan için tekerlekli sandalye almak olduğunu belirtti.
Seyhan ilçesindeki Denizli Mahallesi'nde yaşayan işçi Osman Kele (32) ile ev kadını Ümran Kele'nin (26) 7 yıl önce erkek çocukları oldu. Genç çiftin Zeydan ismini verdiği çocuklarına spina bfida teşhisi konuldu. Belden aşağısı tutmadığı için yürüyemeyen Zeydan, doğduğu günden bu yana özel aparatlarla fizik tedavi gördü. Geçen yıl zor şartlarda anaokulu öğrenimi gören ve en büyük hayalinin koşmak, arkadaşlarıyla oynamak, ağaçlardan meyve toplamak olduğunu söyleyen Zeydan bu yıl ilkokula başlamaya hazırlanıyor.
'BEN NEDEN YÜRÜYEMİYORUM' DİYE SORUYOR
Anne Ümran Kele, eşinin aldığı asgari ücretin ev kirasına, ev harcamalarına ve Zeydan'ın bakım masraflarına yetmediğini belirterek en büyük ihtiyaçlarının tekerlekli sandalye ve okul servisi olduğunu kaydetti. Devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden destek isteyen Ümran Kele, "Kış şartlarında bebek arabasıyla yol gitmek çok zor oluyor. Oğlum da bu durumdan oldukça rahatsız. 'Ben neden diğer arkadaşlarım gibi yürüyemiyorum?' diyor. Ona özel olduğunu söylüyorum. Allah'ın bazı çocukları özel yarattığını söylüyorum. Anlatmaya çalışıyoruz ama zor oluyor. Kışın sürekli yağmur ve çamur yiyoruz. Kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz. Bu tip çocuklar sürekli eğitim görüyor ve çok masraflı oluyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü
-----------
-Çocuğun yerde sürünerek ilerlemesi
-Evde tavana asılı ipe tutunarak ayakta durması
-Zeydan Kele ile röp
-Çocuğun annesi Ümran Kele ile röp
-Çocuğun Anne ve babası tarafından yürütülmesi
-Genel ve detaylar

Süre: 05'03"    Boyut: 558  MB

Haber: Nuri PİR-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=====================

Trabzonspor tanıttı 'keşan bezine' ilgi arttı

Trabzonspor'un Çarşıbaşı ilçesine özgü tescilli 'Keşan' motiflerinin yer aldığı yeni sezon forması için hazırladığı ve izlenme rekoru kıran tanıtım filmiyle, unutulmaya yüz tutan 'Keşan bezine' ilgi arttı. Keşan dokumacılığı yapan Fatih Saka, yörelerinde çekilen forma tanıtım filminin keşanın ilgi odağı olmasına ciddi katkı sağladığını belirterek, "Keşanı hem yurt içi, hem yurt dışına pazarlıyoruz. Ürünlerimiz genelde kadınlar ve çocuklara hitap ediyor. Trabzonspor'un da tanıtımıyla keşan bezine ilgi hayli arttı. Yoğun sipariş almaya başladık" dedi.
Trabzonspor'un sosyal medya hesabından tanıttığı yeni sezon yöreye özgü "Keşan" motifli formanın tanıtım videosunun ünü ülke sınırlarını aştı. Kulübün resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler, kısa sürede spor, siyaset ve iş dünyasının yanı sıra pek çok futbolseverin beğenisini topladı. Forma tanıtım videosu milyonlarca izlenme sayısına ulaşırken, yapılan tanıtımlara unutulmaya yüz tutan 'Keşan' bezi sanatını hatırlattı. Barcelona'nın ünlü stoperi Gerard Pique'nin de dikkatini çekip sosyal medya hesabından paylaştığı, kısa sürede de izlenme rekoru kıran bordo mavililerin tanıtımıyla, keşan bezine ilgi arttı. Tanımlar sayesinde bordo mavili formada satış rekoru kırılırken, yoğun ilgi gören Keşan motifli şal, bez ve pek çok ürünün de satışlarında artış olduğu gözlendi.
SİPARİŞLER YOĞUNLAŞTI
Çarşıbaşı ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde yaşayan Keşan dokumacılığı yapan Fatih Saka, ata meslekleri olan Keşan bezinin son günlerde ilgi odağı olduğunu bunda Trabzonspor'un önemli katkısı olduğunu söyledi. Geçmişte el tezgahlarının sayısının 200'ü bulduğunu ancak üretimin zorluğu nedeniyle tezgah sayısının 20'ye kadar azaldığını anlatan Saka, "15 yıldır bu işi yapıyorum. Keşan bezi üretimi ata mesleğimizdir. Bu meslek bana dedemden kaldı. Keşan bezinden çocuk elbiseleri, bandana, çanta, masa örtüsü, fular gibi ürün ve aksesuar üretiyoruz. Hem yurt içi, hem yurt dışına pazarlıyoruz. Gürcistan, Rusya, Almanya, Amerika gibi ülkeler başta olmak üzere bir çok ülkeye Keşan bezinden ürünlerimi gönderiyoruz. Ürünlerimiz genelde kadınlar ve çocuklara hitap ediyor. Çocuk elbiseleriyle birlikte fularlarımız en çok ilgi gören ürünler arasında" dedi.
'BİZİ ONURLANDIRDI'
Trabzonspor'un tanıtım filmiyle keşanın ilgi gördüğü ve yoğun sipariş aldıklarını da ifade eden Saka, "Bölgemizin gözbebeği Trabzonspor'umuzun, keşan desenini formalarında yer vermelerinden sonra keşan ismi daha çok duyuldu. Bize gelen talepler de son günlerde arttı. Yoğun sipariş alıyoruz. Trabzonspor'umuzun keşanımız ve yeni gri formayla ilgili videonun keşan bezinin el emeği olarak üretildiği tek yer olan köyümüzde çekilmesi bizi onurlandırdı. Trabzonspor Kulübü'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
'MESLEK ÇOK YORUCU VE ZOR'
Yörede ailesiyle birlikte el tezgahında keşan dokumacılığı yapan 48 yaşındaki Fatma Saka ise 20 yıldız tezgah başından ayrılmadığını dile getirerek, "Keşan bezi dokumayı evlendikten sonra eşim Feyzullah beyden öğrendim ve 4 çocuğumuza keşan dokumayı öğrettik. Her gün sabah 7'de tezgahın başına geçip keşan bezi dokumaya başlıyorum. Öğleden sonra 1'e kadar dokuma yapıp sonra diğer işlere bakıyorum. 8 saat dokumayla 16 metre keşan çıkıyor. Bu meslek çok yorucu ve zor. Herkes bu işi yapamaz ama yapmadan duramıyorum. Benim mesleğim bu. Mahallemizde benden başka keşan dokuyanlar da var. Eskiden daha çoktu. Herkes geçimini bundan sağlıyor ama tek başına yetmiyor" ifadelerinde bulundu.
Fatma Saka, Trabzonspor'un keşan motifli yeni forması ve izlediği tanıtım filmini çok beğendiğini belirterek, Keşan bezine olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.
KEŞAN BEZİ
Çarşıbaşı ilçesinde kadınların örtünme amacıyla kullandığı sarı, kırmızı, siyah ve beyaz renklerin hakim olduğu keşan bezi, pamuk ipliklerinin bir haftayı aşan boyama ve çözgü işlemlerinin ardından el yapımı tezgahlarda ilmek ilmek dokunuyor. Yaklaşık 500 yıldır yöre insanının el tezgahlarında yaşatmaya çalıştığı keşan dokumacılığında maliyetlerin artması ve üretim zorluğu nedeniyle, el tezgahlarının sayısı giderek azalıyor. Geçmişte kök boyalarla boyanan ipek ipliklerden dokunan kumaş, pahalı olan bu ipliğin maliyeti artırması üzerine son yıllarda pamuk ipliğinden üretiliyor. Türk Patent Enstitüsünce (TPE) 2008 yılında "mahreç işareti" olarak tescillenen Çarşıbaşı Keşan bezini oluşturan pamuk iplikler, bir haftadan uzun sürede makaralara sarma, "dönme dolap" adı verilen tahta platforma çözülme, boyama, kurutma gibi süreçlerden geçerek son şeklini almak üzere el tezgahıyla buluşuyor. Ayrı ayrı sarılarak hazırlanıp çözgü halini alan iplik, tezgaha ayrıştırılıyor. Makaradan çıkan ipler son haline gelene kadar 60 kez elden geçiriliyor. Keşan dokuma işlemi, ipliklerin uzunluğuna göre bazen aylarca sürebiliyor. El tezgahlarında en fazla dokunabilecek en 1 metre, boy ise kullanım şekline göre farklılık gösteriyor.

Görüntü Dökümü
----------
-Keşan dokuması yapılan mahalle detayı
-Keşan dokuması yapılacak iplerin hazırlanmasından görüntüler
-Keşan dokuması yapılan el tezgahından görüntü
-Keşan dokuması yapan kadından görüntüler
-Keşan bezi görüntüsü
-Keşan bezinden yapılan ürünlerden görüntüler
-Trabzonspor formasında kullanılan Keşan bezi motif görüntüsü
-Röportajlar
-Genel detaylar
-Trabzonspor tanıtım filmi (37 mb)

BOYUT: 785 MB

Haber: Selçuk BAŞAR- Kamera: Selay SAYKAL/TRABZON,

=======================

Çorlu'daki tren kazası davası Halk Eğitim Merkezi'nde görülecek

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasının ikinci duruşması, 10 Eylül günü Çorlu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılacak.
8 Temmuz 2018 günü Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu tren, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi. 328 kişi de yaralandı. Kazanın ardından başlatılan soruşturma sonunda asli kusurlu bulunan TCDD personelleri Turgut Kurt, Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ile Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Davanın 3 Temmuz günü Çorlu Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda yapılan ilk duruşması, kazazedelerin aileleri yer olmadığı gerekçesiyle salona alınmayınca olaylı geçti. Mahkeme heyeti davadan çekildi.
Çorlu 2'nci Ağır Caza Mahkemesi, heyetin çekilme kararını ortadan kaldırmasının ardından toplanarak, duruşma tarihi ve duruşmanın yapılacağı yeri belirledi. Heyet, ikinci duruşmanın 10 Eylül 2019 günü Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nin büyük salonunda yapılmasını kararlaştırdı.

Haber: Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), -


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trabzonspor Akçakoca Keşan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title