Haberler

Kağıthane'de çölyak hastalarına yardım kolisi dağıtıldı

Güncelleme:

Kağıthane'de çölyak hastalarına yardım kolisi dağıtıldı

İSTANBUL, (DHA)- KAĞITHANE Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün araştırmaları sonucunda Kağıthane ilçe sınırları içerisinde yaşayan 27 çölyak hasytası aileye glütensiz ürünlerden hazırlanan koliler hazırlandı. Koliler Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in katılımıyla Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu'nda dağıtıldı.

ÜÇ AYDA BİR DAĞITILACAK

Kağıthane Belediyesi tarafından üç ayda bir dağıtılacak gıda paketlerinde 4 kilo un, 2 ekmek, 2 adet keçiboynuzu ezmesi, 8 adet puding, 2 adet pirinç unu, 2 paket mısır irmiği, 2 paket mısır nişastası ve 2 paket galete unu bulunuyor.

'İNŞALLAH ÇOCUKLARIMIZA VE GELECEĞİMİZE GÜZEL ÖRNEK OLUR'

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, 'Bölgemizdeki Çölyak hastası olan aileler bize başvurdular. Bizde her üç ayda bir ailelerimize ufakta olsa destek olma amacıyla bir gıda kolisi hazırladık. Hem diyet yaparak hem de sağlıklı yaşamak önemli. İnşallah çocuklarımıza, geleceğimize güzel örnek olur diyoruz' dedi.

'ÇÖLYAK HASTALARI MUHABBET KUŞLARI GİBİDİR'

Çölyak hastalarının glütensiz beslenmek zorunda olduklarını ifade eden Avrupa Yakası Çölyak Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Çiğdem Delice, 'Bununla ilgili belediyemize başvurularımızı yaptık. Çölyak hastaları muhabbet kuşları gibidirler. Dışarıda beslenme şansımız olmadığı için ekmeğimizi, poğaçamızı ve kekimizi yaşamımızı sürdürebilmek için kendimiz yapmamız lazım. Bir Çölyaklının neye ihtiyacı varsa onların dağıtımı yapılıyor. Glütensiz beslenmek zorunda olduğumuz için çapraz bulaşmadan dolayı bizler dışarıda yemek yiyemiyoruz. Beslenme şansımız olmadığı için çok fazla dışarıya çıkmayı tercih etmiyoruz. Böyle destekleri aldıktan sonra sokağa rahatlıkla çıkabiliriz. Bu ürünleri dışarıda kolay bulamıyoruz ve bununla ilgili yerel çalışmaların yapılmasını istiyoruz' diye konuştu.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Çölyak, glutein proteinine karşı vücudun geliştirdiği tepkiden dolayı oluşan bir hastalık. Glutein proteini arpa, buğday, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunuyor ve bu ürünlerin alınmasıyla gelişiyor. İnce bağırsaklarda ortaya çıkan hastalık sebebiyle bağırsak duvarları düzleşiyor, besin emilimini tam olarak yapamıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çölyak Hastalığı Mevlüt Öztekin Kağıthane DHA Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title