Haberler

27 farklı camide 4 bine yakın çocuk buluştu

Güncelleme:

HAGEV tarafından başlatılan çocuklara camileri sevdirme programları, 27 farklı camide düzenlenen çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Üç ay boyunca devam eden etkinliklerde 4 bine yakın çocuk buluştu.

Emin Grup bünyesinde oluşturulan ve insanlığın sosyal, kültürel, dini ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yardımlaşma faaliyetleri sürdüren Merhum Hacı Habibullah Geredevi Vakfı (HAGEV)'nın, çocuklar için Ramazan ayında başlattığı camileri sevdirme programı, Temmuz ayında tamamlandı. Üç ay süren ve toplam 27 camide 3 bin 700 çocuğun bir araya geldiği etkinliklerde çocuklar için çeşitli aktiviteler düzenlendi. Çocukların büyük ilgi gösterdiği Eyüpsultan'da Zal Mahmud Paşa Camii'ndeki final programında Nasrettin Hoca Tiyatrosu, şişme park, yüz boyama etkinliği gibi aktiviteler gerçekleştirilirken çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır ve Osmanlı macunu gibi ikramlar yapıldı. Eyüpsultan Müftülüğü'nün desteğiyle düzenlenen final programına yüzlerce çocuğun yanı sıra Eyüpsultan İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek ve İlçe Müftüsü Mustafa Mesten de katıldı.

Camilerin önü çocuklarla doldu

Çocukların camii ve mescitlerle buluşup manevi olarak gelişmesi adına çeşitli etkinlikler düzenleyen HAGEV'in "Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi "Darü'l ferahtır. Buraya ancak çocukları sevindirenler girer." hadisini şiar edinerek çalışmalar yaptığını belirten HAGEV Başkanı Pınar Üstün, okulu biten ve tatile giren öğrencilerin böyle önemli etkinliklerle camileri doldurmasından hem ailelerin hem de çocukların mutlu olduğunu dile getirdi. Pınar Üstün "HAGEV olarak eğitime önem veriyoruz ve bu doğrultuda Yaz Kur'an Kurslarına gelen çocuklara camileri daha çok sevdirmek için Ramazan ayında çalışmalar başlattık. Onların renkli hayatlarına neler katabiliriz diyerek Temmuz ayına kadarki toplam 3 aylık sürede 27 camide düzenlediğimiz etkinliklerde 3 bin 700 çocukla buluştuk. Finalimizi de yaklaşık 300 çocuğun katıldığı Eyüpsultan'da Zal Mahmud Paşa Camiisi'nde gerçekleştirdik. Amacımız, bu etkinliklerde çocuklarımızın camileri daha çok sevmeleri, isteyerek gelmelerini sağlamaktır. Bu maksatla Nasreddin hoca tiyatrosu, yüz boyama etkinliği gibi aktiviteler düzenliyor, çeşitli ikramlar ve hediyeler veriyoruz. İnşaallah çocuklarımızın yaz Kur'an kurslarını, bu şekilde renklendirerek sonlandırmış olacağız." açıklamasında bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Eyüpsultan İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek ise yaz tatili boyunca çocuklarını bu gibi anlamlı etkinliklere getiren ailelere ve eğitimlerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mahmud Paşa Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title