Haberler

Olçok'un "Bahçeli idamı kaldırdı" sözlerine MHP'den yanıt: Gerçek dışı söylemler kendisine bir şey kazandırmaz

Güncelleme:

15 Temmuz şehidinin eşi Nihal Olçok, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bülent Ecevit'le beraber idamı kaldırdığını ve bu nedenle teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde paşa paşa yattığını söyledi. Olçok'a yanıt veren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman "Bahçeli'ye gerçek dışı söylemlerle saldırmak, kendisine bir şey kazandırmaz" dedi.

Hain 15 Temmuz darbe girişiminde eşi Erol Olçok'u ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok, AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin ABD'ye çağrı yaparak FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'nin Türkiye'ye iade etmesini istemesini değerlendirdi.

"APO İÇİNDE İMKANSIZ GÖZÜYLE BAKTIK"

Olçok Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Olmayacak dua ama yine de amin demek istiyorum Cuma'nın hürmetine kim bilir. Apo içinde imkansız gözüyle baktık ama işleri bitince attılar. Yinede Türk devleti merhametli sayın Devlet Bahçeli ve rahmetli Bülent Ecevit idamı kaldırdılar ve paşa paşa yaşıyor hücre makamında"

MHP ile Nihal Olçok arasında idam tartışması! Teröristbaşı Öcalan'ı öne sürdü

"BAHÇELİ'YE SÜREKLİ GERÇEK DIŞI SÖYLEMLE SALDIRMAK BİR ŞEY KAZANDIRMAZ"

Nihal Olçok'un Devlet Bahçeli'yi ekleyerek bu hatırlatmayı yapması üzerine, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Olçok'a sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Büyükataman da mesajına Nihal Olçok'u ekleyerek şunları söyledi:

"Şehitlik, Türk Milliyetçilerinin en hassas olduğu kavramlardan biri ve şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bununla birlikte şehit annesi ve eşi olmak, ne söylediğini bilmeyi gerektirecek vakur bir duruşa sahip olmayı elzem kılar."

"Bu duruş, bir olgunluk olduğu gibi şehidin aziz hatırasına da bir hürmettir. Allah; eşini ve dünyanın en kıymetli nimeti olan evladını 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde kaybeden Nihal Olçok Hanımefendi'nin yardımcısı olsun."

"Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye sürekli suretle ve gerçek dışı söylemlerle saldırmak, kendisine bir şey kazandırmayacağı gibi şehit evladının ve eşinin aziz ruhlarını yaralayacaktır."

MHP ile Nihal Olçok arasında idam tartışması: Öcalan'ı öne sürdü

VİDEOLU YANIT

Nihal Olçok da Büyükataman'ın bu mesajları sonrasında, "İftiradan Allah'a sığınırım, tek derdim hakkaniyet..." diye yazdı ve bir Youtube videosu paylaştı. O videoda dönemin Başbakan'ı Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz yer alıyor. Videoda, Öcalan'ın idamının askıya alınması konusu işleniyor.

MHP ile Nihal Olçok arasında idam tartışması: Öcalan'ı öne sürdü

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

title