Haberler

UEFA Süper Kupa maçına doğru - Maçın hakemleri

Güncelleme:

İngiltere temsilcileri Liverpool ve Chelsea'nin yarın karşı karşıya geleceği UEFA Süper Kupa maçı öncesi UEFA Hakem Kurulu Başkanı Roberto Rosetti, müsabakada görev yapacak kadın hakemler Fransız Stephanie Frappart, yardımcıları aynı ülkeden Manuela Nicolosi ve İrlandalı Michelle O'Neill ile dördüncü hakem Cüneyt Çakır, karşılaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Maçın oynanacağı Vodafone Park'ta gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Rosetti, karşılaşmayı kadın hakemlerin yönetmesi konusunda, "Böyle bir fikrimiz vardı ve hakemler kurulundaki meslektaşlarımla konuşmaya başladık. Süper Kupa için aramızda tartıştık, bu şekilde karar aldık. İşlerinde iyi olan, teknik ve fiziksel olarak son derece güçlü hakemlerde karar kıldık." dedi.

Karşılaşmayı yönetecek Stephanie Frappart'ın dünkü antrenmanda çok koştuğuna dikkati çeken Rosetti, "Erkeklerin geçtiği fiziksel testten de geçti. Zihinsel olarak da çok güçlü. Umuyorum ki Stephanie binlerce genç kadına ilham verebilir. UEFA için önemli bir boyut." ifadelerini kullandı.

Stephanie Frappart'ın ülkesinin 1. lig maçlarında da görev yaptığını hatırlatan Rosetti, "Hakemlerle ilgili kaygım yok. Fizik, teknik ve taktik olarak erkeklerle aynı olduklarını kanıtlamış bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Frappart: "Futbol aynı"

Karşılaşmayı yönetecek Stephanie Frappart, maça hazır olduklarını dile getirdi.

Her zaman hazırlık yaptıklarını ve herhangi bir korkularının bulunmadığını kaydeden Frappart, maçı yöneteceğinin açıklanmasının ardından hayatının değiştiğini anlatarak, "Tüm dünyada çok popülerim. Fransa liginde zaten görev yapıyorum, duygularımı biliyorum. Nasıl bir strateji uygulayacağımı biliyorum. Duygularımı yönetmesini biliyorum. Bu, ilk görevlendirme değil. Yarınki maçın anlamının pekala farkındayım." ifadelerini kullandı.

Kadın hakem olarak zorluk yaşamadıklarını vurgulayan Frappart, "Futbol aynı. Sadece kadınlar ve erkekler biraz farklı oynuyor. Kadınlar ve erkekler arasında maç olmuyor ama bizim için aynı futbol. Aynı şekilde oynanıyor. Kadın veya erkek maçı da olsa aynı şekilde yönetiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çakır: "Sahaya çıktığımızda cinsiyet yoktur"

Maçta 4. hakem olarak görev yapacak Cüneyt Çakır, ev sahibi olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

"Öncelikle herkese 'hoş geldiniz' demek istiyorum." diyen Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul çok güzel bir şehir, dünyadaki en güzel şehirlerden biri. Herkesi burada ağırlamaktan onur duyuyorum. İlk görevlendirme yapılan hakem ben oldum. Benim için büyük onur, gurur vesilesi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'e ve Rosetti'ye bu fırsatı verdikler için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Çok üst düzey hazırlık seviyesindeyiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hakem ekibine tüm yardımı vereceğim."

Bu önemli karşılaşmayı kadın hakemlerin yönetmesine değinen Çakır, "Bizim için kadın ve erkek hakem arasında fark yoktur, hakemler hakemdir. Sahaya çıktığımız zaman adımız hakemdir; kadın ya da erkek hakem değil. İki hafta önce Zagreb'de Rosetti'nin yönetiminde hazırlık kampımızı yaptık. Aynı hazırlığı yaptık, aynı testlerden geçtik. Oyun kuralları aynı. Aynı antrenmanlardan geçtik, hiç fark yok. Sahaya çıktığımızda cinsiyet yoktur. Olimpiyatlarda Stephanie ve ekibiyle birlikteydim. Başından sonuna kadar tüm antrenmanlarımızı birlikte yaptık. Maçları birlikte yönettik. Samimi olarak söylüyorum gerçekten cesurlar, zor kararları vermede asla tereddüt etmiyorlar. Yarın da göreceksiniz." diye konuştu.

Yardımcı hakemlerin görüşleri

Stephanie Frappart'ın yardımcılığını yapacak hakemlerden Fransız Manuela Nicolosi, yarınki mücadeleyi heyecanla beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda daha popüleriz. İnsanlar bizi sokakta tanıyabiliyor. İyi hazırlandığınız zaman, odaklandığınız zaman maç başladıktan sonra kendinizi mücadeleye bırakabiliyorsunuz. Duygularınız kenarda kalıyor."

Frappart'ın bir diğer yardımcısı İrlandalı hakem Michelle O'Neill ise sürekli hazırlık içinde olduklarına dikkati çekerek, "Büyük bir sahnede ilk görev alışımız değil. Farklı duygulara nasıl tepki vermem gerektiğini, nasıl hazırlanmam ve odaklanmam gerektiğini biliyorum. Önümüzdeki göreve odaklanıyoruz. Genç kızlara ilham vermek çok güzel. Onların önündeki yolu açıyoruz. İzimizden gelecek çocuklar var." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title