Haberler

Eskişehir'deki orman yangını saatlerdir söndürülemedi! Yangını söndürme çalışmalarına gençler kürekler ile destek oluyor

Güncelleme:

Eskişehir'de karaçam ormanında başlayan yangın büyüyor. Vatandaşlar ise kazma ve küreklerle yangını söndürmeye koştu.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının yaşandığı bölgede itfaiye ekiplerinin yanı sıra bir grup genç de ellerindeki kürekler ile yangını söndürmeye çalışıyor.

Seyitgazi ilçesine yaklaşık 22 kilometre mesafedeki Gökçegüney ile Yapıldak Mahalleleri arasında kalan ormanlık alanda, saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çok sayıda arazöz ve helikopterle söndürme çalışmalarına başladı. Ormandan çıkan duman gökyüzünü kaplarken, yangın rüzgarın etkisiyle yayılmaya başladı.

Eskişehir'deki orman yangını 7 saattir söndürülemedi! Yangını söndürme çalışmalarına gençler kürekler ile destek oluyor

PİKNİKÇİLERDEN KAYNAKLANDIĞI İDDİASI

Yapıldak köyünde oturan Seydi Kanat, yangının piknikçilerden kaynaklanmış olabileceğini belirterek, "Çok büyük bir yangın var şu anda orada. Benimde bu bölgenin insanı olarak içim yanıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangına müdahale ediyor. Köylüler dedestek veriyor" dedi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Yapıldak Mahallesi civarında gerçekleşen orman yangını ilerlemeye devam ediyor. Yangına 2 helikopter, 10 aranzör, iş makineleri ve 100 işçi ile müdahale ediliyor. Görevlilerin yanı sıra Yapıldak Mahallesi'nde oturan bir grup genç de yangına ellerindeki kürekler ile müdahale ediyor.

Eskişehir'deki orman yangını 7 saattir söndürülemedi! Yangını söndürme çalışmalarına gençler kürekler ile destek oluyor

8 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yaklaşık 35 hektarlık alanda etkili olan orman yangını farklı tepelerde devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına katılan 8 kişi yoğun dumandan etkilenirken, kolundan hafif şekilde yaralanan 1 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çalışmalar sürdürülüyor.

Yangını söndürmeye çalışan gençlerden bir başkası da, "Direk koştuk söndürmek için uğraştık. Ormandaki kozalaklara ateş değdiğinde patlıyor. Hemen hemen 6-7 saattir yanıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (9)

ESES:

Zaten ne kadar yeşil alanımız var ki olanda yanıyor çok çok yazık.

2
0
yanıtYanıtla
mevlut haki:

pkk nın işi !!! Allahın belaları.

2
0
yanıtYanıtla
Yorumsuz:

Bilerek yakiliyor bu ormanlar

2
0
yanıtYanıtla
BamBam:

akıl var mantık var kazma ve kürekler ile yangın söndürmeye gidildiği nerede görülmüş ? sen kazma ve kürek ile gidiyorsan beyin error :)

0
2
yanıtYanıtla
Ghost:

6-7 ay sonra o yanan yerler imara açılınca yine ''''Piknikçiler'''' dersiniz.

1
0
yanıtYanıtla
İnsan:

Ya ne oluyor arkadaş anlamış değilim! Memleketin her yanı yangın yeri ! Bunlar sabotaj değil de nedir? Bu kadar tesadüf mü olur! Her yerde yangın! Yeterince önlem mi alınmıyor nedir ! Gerildim ya

1
0
yanıtYanıtla
Alperwn:

Nasil yaktilarsa ise bak ;)

0
0
yanıtYanıtla
Selçuklu:

Sebep olanların ALLAH tümünün belasını versin. Katil şerefsizler.

0
0
yanıtYanıtla
yurdum insanı:

Çok üzücü çok, nedense kıymetli tarım arazileri ve orman arazileri yanıyor başka bir yer değil. . . Aklın yolu da bir. . . Allahım yardım et ülkemize. . . . Bu yangınlardan sonra Ağaç dikme tekrar ağaçlandırma diye bir olay okumadım. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title