Haberler

Kansere karşı en dirençli kan grubu belli oldu

Güncelleme:

İsveç'te bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışma, 0 (sıfır) kan gurubuna sahip bireylerin kansere karşı daha korunaklı olduğunu ortaya koydu.

İsveç'in Karolinska Enstitüsü'nden bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda, kişinin kan grubu ile kanser geliştirme olasılığı arasında bağlantı olduğu belirlendi.

A KAN GRUBUNUN MİDE KANSERİNE YAKALANMA RİSKİ DAHA FAZLA

Araştırma kapsamında 35 yıl boyunca muayene edilen bir milyondan fazla insanın verileri değerlendirildi. Araştırmacılar, A kan grubuna sahip kişilerin mide kanserine yakalanma riskinin daha fazla olduğunu tespit etti.

B VE AB OLANLARIN PANKREAS KANSERİ OLMA RİSKİ DAHA YÜKSEK

Kan grubu B ve AB olanların ise pankreas kanseri olma ihtimalinin daha yüksek olduğu sonucuna varıldı.

EN DİRENÇLİ KAN GRUBU SIFIR

Çalışma, 0 (sıfır) kan gurubuna sahip bireylerin kansere karşı daha korunaklı olduğunu ortaya koydu.

Bilim insanları ayrıca, kanserli tümörlerin oluşumuna genellikle alkol, sigara ve steroid olmayan iltihap ilaçların neden olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

3. Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (46)

Recep:

Bizim bilim adamlarında üniversitelerde öğrencilerle uğraşıyor , en bilgisiz insan Nasıl yetişir diye

44
3
yanıtYanıtla
adınızı yazın:

o kadar haklısınız ki. . . ancak tıp fakülteleri öyle değil, güzel bir hipotez bütün hocaları heyecanlandırıyor ve destekliyorlar. . . nerde burs var kim sponsor olur herşeyi düşünüyorlar. Başak olgunlaştıkça eğilir. Bazı bölümlerde başak hiç olgunlaşmıyor maalesef, gerçek hayatta kendini gerçekleştiremeyip, toplum için saygınlık görmeyen bir çok kişi, akademisyen olarak kişiliklerini gerçekleştirdiklerini sanıyorlar. Aynı zamanda öğrencileri notla korkutarak saygınlık beklemektedirler.

yanıt5
yanıt1
çumralı ramazan:

kanser bu kana filan bakmaz

27
15
yanıtYanıtla
Bilim adamı ramazan:

Nerden biliyorsun gevşek

yanıt1
yanıt20
Mehmet:

Diger kann gruplarina göre daha direncli diyor, 0 grubu kanser olmaz demiyor. istersen bir kez daha oku.

yanıt40
yanıt4
Halden:

Çok boşsun arkadaşım, kusura bakma!

yanıt8
yanıt19
crn:

0 rh negatif . d benim , ama yok ya olucağın zaman bir kere yakalandın mı olmuyor zaten ben inanmıyorum vücut kendi yapıyor o kanser iletini. Allah herkese acil şifalar versin.

22
7
yanıtYanıtla
Cudı daglı:

Bu adam herhalde kan bankasında calısıyor bu ıstatıgı neresden yapmıskı!

3
16
yanıtYanıtla
hakkı:

sadece basit bir istatistik.

3
13
yanıtYanıtla
hayalet:

sıfıra kanser sıfırufur ufur ufur

5
11
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title