Haberler

Avustralya saldırganının kimliği açıklandı: 20 yaşındaki Mert Ney

Güncelleme:

Avustralya'da bir kadını öldüren, bir diğerini de yaralayan saldırganın 20 yaşındaki Mert Ney olduğu açıklandı.

Avustralya'nın Sydney kentinde, bıçakla bir kadını öldürdükten sonra şehir merkezinde bıçağını savuran saldırganın kimliği belli oldu. Dün bir kadını yaraladıktan sonra sinkaflı ifadelerle bir otomobilin üzerine çıkarak "Beni kafamdan vurun" diyen ve çevredekilerin sandalye ve süt kasasıyla müdahale ederek yakaladığı saldırganın, 20 yaşındaki Mert Ney olduğu açıklandı.

Sydney Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 20 yaşındaki gencin ruhsal sıkıntıları olduğu ve şehir merkezindeki saldırıya teşebbüs etmeden önce başka bir bölgede, bir kadını öldürdüğü kaydedildi.

Saldırının nedeni hakkında bir açıklama yapılmadı. Bölgeyi güvenlik kordonuna alan Sydney Emniyeti'nden yapılan açıklamada "Tüm ihtimaller değerlendiriliyor" dendi.

HARİCİ BELLEK BULUNDU

New South Wales Emniyet Müdürü Mick Fuller ise, saldırgan gencin "bilinen terör bağlantısı olmadığını" ve olaya "terörizm şüphesi" ile yaklaşılmadığını söyledi.

Mick Fuller, zanlıdan, ABD ve Yeni Zelanda'da yapılan ve beyazların üstünlüğünü savunan kişiler tarafından yapılan saldırıların detaylarının yer aldığı bir harici bellek çıktığını da belirtildi.

GENÇ KADININ BOĞAZINI KESTİ

Sydney'de bir apartman dairesinde ölü bulunan 24 yaşındaki Michaela Dunn'ın Ney tarafından boğazının kesildiği belirlendi. Saldırganın şehir merkezinde bıçakla yaraladığı 41 yaşındaki bir kadının ise hayati tehlikesi bulunmuyor.

Avustralya saldırganının kimliği açıklandı: 20 yaşındaki Mert Ney

"İÇİNE KAPANIK BİR GENÇ"

Olay anına ait bir videoda, 20 yaşındaki gencin "Allahu Ekber" diye bağırdığı duyuluyor. Ancak komşuları, Ney'in içine kapanık bir genç olduğunu ve dini duygularının güçlü olduğu yönünde bir sinyal görmediklerini ifade ediyor.

KIBRIS TÜRKÜ AİLENİN ORTANCA ÇOCUĞU

Mert Ney'in Kıbrıs Türkü bir ailenin ortanca çocuğu olduğu bilgisi de Avustralya basınına yansıdı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title