Haberler

Aydınlı incir üreticilerinin yüzü güldü

Güncelleme:
AYDIN'da, incirde son yılların en iyi ürününün alınması üreticiyi sevindirdi. Germencik Ziraat Odası Meclis Başkanı Necip Arslan, "Son 15 yılın en iyi sezonunu yaşıyoruz. Hava şartları bu şekilde devam ederse incir altın yılını yaşar" dedi.
Türkiye'deki incir üretiminin büyük bölümünün yapıldığı Aydın'da üreticiler, bu sezon hem rekolteden hem de fiyatlardan memnun. Taze ve kuru incirde kalitenin çok iyi olması yıllar sonra üreticilerin yüzünü güldürdü. Germencik Ziraat Odası Meclis Başkanı Necip Arslan, bu yıl ürünün herkesi mutlu edeceğini belirterek, "Bu sezon, son 15 yılın en iyi sezonunu yaşamaktayız. Germencik'te yaklaşık 90 bin dekar incir ekili arazi var. Yıllık ortalama 40 bin ton incir elde ediliyor. Geçen yıl hava şartlarının kötü gitmesiyle 30-35 bin ton civarlarında kaldı. Bunun içinde kaliteli incir çok azdı. Ancak bu yılki rekolteye göre bizim beklentimiz 45 bin ton civarındadır. Germencik kuru incirde bölgeyi en iyi besleyen ve ihraç eden ilçemizdir. Biz de Ziraat Odası olarak, incirin bu hale gelene kadar olan durumunu yönetim olarak ve tarım danışmanı arkadaşlarla birebir gözlemledik. Yılın iyi geçeceğini bekliyorduk. Hava şartları da bunu destekleyince, son yılların en iyi inciri haline taşıdı. Bu durumdan hem üreticimiz hem de bölgemiz adına çok mutluyuz. Çünkü incir bizim altın değerindeki ürünümüz. Türkiye'deki incirin zaten yüzde 70'i Aydın'da yetiştiriliyor. Bunun da bir kısmı Germencik'te üretilmektedir. İyi inciri bu bölgeden gönderebildiğimizde, tabii ki dekar başına olan gelir de artmaktadır. Umarız hava şartları bundan sonrada böyle devam eder, incirin altın yılı olarak hafızalarda kalır" dedi.
'YÜZÜMÜZ GÜLDÜ'
Bu sezon yüzlerinin güleceğini belirten incir üreticisi Adnan Keskin, "Bu sezon çok iyi bir kalite var. Şu an hava şartları da çok iyi gidiyor. Her yıl 15-20 ton incir üretimi yapıyorum. Son yıllarda hiç böyle güzel bir incir elde edememiştik. İnşallah sonuna kadar bu şekilde gider. Herkes için bereketli ve hayırlı bir yıl geçmesini bekliyoruz. Birinci sınıf yemeklik olan kuru incirin kilosu 40-50 TL arasında satılıyor. Diğerleri ise 20 ila 30 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Geçen yıl ürün olmadığından dolayı fiyatlar biraz daha pahalıydı. Elimizde satabileceğimiz düzgün bir ürün yoktu. Bu sezon incirin kalitesi çok güzel" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Germencik Türkiye Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title