Haberler

AYDIN ONUR MADALYALI MAHALLE

Güncelleme:

Aydın'ın germencik ilçesinde 1937'de henüz nahiye olan ve resmi kayıtlarda 'Kamunbaylık' olarak geçen, dönemin Germencik Kamunbayı K. Kutbay imzalı yazıyla Dereköy Okulu Başöğretmenliği'ne teslim edilen 2. Ordu Ege Manevrası Hatırası madalya, 82 yıldır büyük bir onur ve iftiharla muhafaza ediliyor.

Aydın'da 1937 yılında 'Ege Manevraları' adıyla tatbikat düzenlendi. Tatbikata Gazi Mustafa Kemal Atatürk de katıldı ve birlikleri denetleyip, halkla bir araya geldi. Tatbikat sırasında Germencik ilçesine bağlı Dereköy'ü ziyaret etti. Atatürk, halkın askerlere gösterdiği yakın ilgi nedeniyle köye onur madalyası verdi. 1937 yılında henüz nahiye olan ve resmi kayıtlarda 'Kamunbaylık' olarak geçen dönemin Germencik Kamunbayı K. Kutbay imzalı yazıyla Dereköy Okulu Başöğretmenliği'ne teslim edilen 2. Ordu Ege Manevrası Hatırası madalya, mahalle muhtarlığında tam 82 yıldır büyük bir onur ve iftiharla korunuyor.

2 Şubat 1938'de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Dereköylülere bir onur nişanesi olarak layık görülüp verilmesi sağlanan madalyayla ilgili dönemin Germencik Kamunbayı K. Kutbay imzalı resmi yazıda, 2. Ordu'nun bölgemizde yaptığı Büyük Manevra'da köylüce orduya karşı gösterilen sıcak alaka ve samimi yardımdan mütehassıs olan Ordu Müfettişliği'nden bir hatırai cemile olmak üzere gönderilen madalyalardan aşağıdaki köyleri temsil etmek üzere bir madalya gönderilmiştir. Madalyanın bir çerçeve içerisine alınarak mahsus merasimle okula asılmasını bildirir, köylünün bu husustaki çalışmasından ben de teşekkürlerimi sunarım ifadeleri yer alıyor.

'KÖYÜMÜZ İÇİN BÜYÜK ONUR'

140 nüfuslu Dereköy Mahallesi'nin muhtarı Mustafa Öztürk, 2. Ordu Komutanlığına bağlı askerler köyümüzde tatbikat yapmış. Köy halkımız askere yakın ilgi ve alaka göstermiş. Askeri ziyaret ettiği sırada bunu fark eden Gazi Mustafa Kemal ise köyümüze bu onur madalyasını yollamış. Verilen onur madalyası uzun yıllar okulda muhafaza edildi. Taşımalı eğitime geçilince okuldan muhtarlığa geçti. Biz de bu Ata yadigarı onur madalyamızı muhtarlığımızda muhafaza etmekteyiz. Her kazanan muhtar göreve geldiğinde, bu onur madalyasını teslim alıyor. Bundan sonra da bu onur madalyasına gözümüz gibi bakacağız. Köyümüz için büyük onurdur dedi. Köylülerden Rıfkı Yılmaz ise, Atatürk, köyümüzdeki askerini ziyaret ederek yapılan tatbikatı da bizzat yönetmiş. Verilen madalya bizim için çok büyük değer arz ediyor dedi.

Gönderilen madalyanın Neşetiye, Kızılcapınar ve Abdurrahmanlar kırsal mahallerini (köy) de temsil ettiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Germencik Dereköy Aydın Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title