Haberler

İran'da erkek kılığında stada girip maç izleyen 6 kadın tutuklandı

Güncelleme:

İran'da kadınların stadda futbol izlemesi yasak. Yasağa karşı çıkan kadınlar, erkek kılığına girerek stada gidiyordu.

İranlı kadın fotoğrafçı Forough Alaei, kendisi de erkek kılığına girerek aynı durumdaki 5 kadınla Şubat'ta maça girmiş ve o anların fotoğrafını çekmişti. Forough Alaei'nin fotoğrafları Dünya Basın Fotoğrafı Yarışması'nda ödül almıştı.

Başta 'Özgür Kadınlar' adlı aktivist grup olmak üzere birçok kişi bu yıl lig başlamadan önce FIFA'ya mektup gönderdi. FIFA, İran'a kadınların stadda olması yönünde bir bildiri gönderdi.

ERKEK KILIĞINDA MAÇA GİRİNCE TUTUKLANDILAR

Bunun üzerine İran, ligin başlamasını erteledi. Sonra da 6 ay önce erkek kılığında maça giden Forough Alaei ve diğer 5 kadını tutukladı. Olay uluslararası tepkilere yol açtı.

İran'da erkek kılığında stada girip maç izleyen 6 kadın tutuklandı

Kaynak: Haberler.com / Spor

İran Haberler

500

Yorumlar (33)

asdas:

ee şeriatcı kafasındaki tipler görsün böyle geri kalmış haberleride anlasınlar şeriatın ne kadar gerici bir sistem olduğunu, kadınların maça girmesi bile yasaksa orada duracaksın, sonuçta şeriat kanunları konurken futbol yoktu? ee kim dedi bunu futbol maçına kadınlar giremez diye?demek ki safsata boş

37
21
yanıtYanıtla
osman:

gerçek şeriatla ne alakası var mll. dünyayı yöneten güçlere bir bak bakalım biz mi geleneklerimize ve kitabımıza daha bağlıyız yoksa onlar mı.

yanıt8
yanıt29
Bop marley:

Bide malum şahıslar diyorki yok Türkiyede baskı var yok demokrasi yok. Ulan demokrasinin en hası Türkiyede var. Avrupada polisin dur ihtarına uyulmasın bakın ne oluyor. Arabistanda kadınlar araba kullanamıyordu. İranda maça giden kadınlar tutuklanıyor. Halinize şükredinde durun durduğunuz yerde.

21
24
yanıtYanıtla
BU DÜNYAYA BİR DAHA GELSEM BOP MARLEY:

NE GÜZEL ÖZETLEMİŞSİN KARDEŞİM ÜLKEMİZDE ARABA KULLANAN MAÇA GİDEN TÜM DİŞİ CANLILAR SİNEK BÖCEK KERTENKELE YUMURTA YAPAN BÜTÜN KANATLILAR HALİNİZE ŞÜKREDİN DAHA NAPALIM BOP KARDEŞİMİN DEDİĞİ BENCE DOĞRU

yanıt0
yanıt0
HARBİDEN AYDILLANDIM BOP MARLEVENSKİ:

YA BELKİ ANLARSINIZ YADA YANLIŞ ANLARSINIZ DOĞRU ANLAYAN GÜLER YANLIŞ ANLAYAN KIZAR BENİM YUKARIDAKİ YORUMA KATILMAM MÜMKÜN DEĞİL

yanıt0
yanıt0
eren:

Kadın erkek eşittir her zaman hatta kadınlar baş tacıdır. Atatürk''ün önemini bakında anlayın. İran''da Humeyni denilen cahilden önce eşitlik vardı. Devlet''in dini olamaz devlet özgürlük kısıtlayamaz. Özgürlük kadın erkek eşitliği doğuştan gelir. Bunun aksini düşünen cahildir. İyi ki varsın Atatürk.

17
11
yanıtYanıtla
SAMİ:

adamın dirisinden kurtulduk ,ölüsünden kurtulamıyoruz.

yanıt2
yanıt8
Kemalist:

Atatürk düşmanı cahiller nasıl saldırıyor burada :)

yanıt0
yanıt2
O PAPAZIDA BEN VAFTIZ EDECEM:

DOGUDAKI BELEDIYELER IN HEPSI ORGUTE CALISIYOR MILLETSECIYOR ONLAR MILLETE HIZMET ETMIYOR MILLETI SOYUP ORGUTE VERIYOR

18
9
yanıtYanıtla
Enayiler kralı:

Manyak manyak konuşma.

yanıt2
yanıt7
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title