Haberler

MS hastası olduğunu duyuran antrenör David Blatt kimdir?

Güncelleme:

Basketbol antrenörü David Blatt, Türkiye'de bir dönem Darüşşafaka'yı çalıştırmıştı. Ünlü antrenör MS hastası olduğunu açıkladı. Peki, David Blatt kimdir?

Olympiakos takımını çalıştıran ünlü basketbol antrenörü David Blatt, MS hastası olduğunu duyurdu. Olayın ardından David Blatt hayatı araştırılmaya başladı. David Blatt kariyeri, NBA kariyeri ve daha fazlası haberimizde…

DAVİD BLATT KİMDİR?

Başarılı antrenör Blatt, 22 Mayıs 1959 tarihinde Boston, Massachusetts'te dünyaya geldi. Amerikalı-İsrailli eski basketbolcunun spor hayatı, Princeton Üniversitesi'nde 1977 yılında başladı. Amerika ulusal takımında altın madalya kazanma şansını yakalayan Blatt, kariyerine İsrail'de devam etti.

OKUL YILLARINDA BASKETBOL İLE TANIŞTI

David Blatt, Framingham South Lisesi okul takımında basketbola başladı. 1977 - 1981 yılları arasında Pete Carril yönetimi altında takım kaptanlığı yaptığı Princeton Üniversitesi takımı olan Princeton Tigers'de Oyun Kurucu olarak görev aldı. 1981'de Maccabiah oyunlarında düzenlenen basketbol turnuvasında altın madalya kazanan Amerika Birleşik Devletleri'nin kadrosunda yer aldı. Maccabiah oyunlarının bitimiyle profesyonelliğe adım attı. Sakatlığı yüzünden oyunculuk kariyerini sonlandırıp, antrenörlüğe başladı.

MS hastası olduğunu duyuran antrenör David Blatt kimdir?

İSRAİL BASKETBOL KUPASINI KAZANDI

Blatt, 1993-94 senesinde Hapoel Galil Elyon'ı çalıştırdı. Ertesi yıl, Pini Gershon'un yardımcılığını yaptı. 1996 senesinde ise İsrail'de 'Senenin Koçu' seçildi. 1997 yılında Hapoel Galil Elyon'ı çalıştırırken İsrail millî basketbol takımının yardımcı koçluğuna getirildi. 1999-2000 senesinde Pini Gershon ile Maccabi Tel Aviv'e geçti. O sezon İsrail Basketbol Ligi ile İsrail Basketbol Kupasını kazandı. 2001 – 2002 yıllarında Euroleague'de Final Four heyecanı yaşadı.

SENENİN KOÇU SEÇİLDİ

Pini Gershon ile birlikte 2000-2001 senesinde sadece bir kez düzenlenen SuproLeague'inde üçüncü oldu. 2002 senesinde ikinci kez İsrail Basketbol Ligi 'Senenin Koçu' seçildi ve o sene Maccabi Tel Aviv'in baş koçluğuna getirildi. Ardından Pini Gershon'un yardımcısı olmayı bir kez daha kabul etti. 2003 - 2004 senesinde EuroLeague finalinde kupayı kazandı. Ayrıca o sezon İsrail Basketbol Ligini ve kupasını da almayı başardı.

MS hastası olduğunu duyuran antrenör David Blatt kimdir?

EFES PİLSEN'İ ÇALIŞTIRDI

David Blatt, 2004 senesinde Rusya'ya gitti ve Dynamo Saint Petersburg ile anlaştı. 2004 - 2005 sezonunda takımıyla EuroChallenge kazandı. 2004 - 2005 sezonunda Rusya'da 'Yılın Koçu' seçildi. 2005 - 2006 sezonunda İtalyan takımı Benetton Treviso ile anlaştı. O sezon finalde İtalya Basketbol Ligini kazandı. Ayrıca o sene Rusya millî basketbol takımının başına getirildi. Eurobasket 2007'de kupayı kazandı. 2007 - 2008 sezonunda Türk Takımı Efes Pilsen ile anlaştı fakat alınan kötü sonuçlardan dolayı 6 Nisan 2008'de yolları ayrıldı. Ardından Dinamo Moskva ile anlaştı. 2010 senesinin başında Yunan Takımı Aris ile anlaştı. 2010 Haziran ayında Aris'den ayrılıp, tekrar Maccabi Tel Aviv ile anlaştı. Rusya millî basketbol takımıyla 2012 Yaz Olimpiyatlarında bronz madalya kazandı. 2013-14 Euroleague sezonunun yarı finalinde Cska Moskova karşısında maçı başarılı bir şekilde sonuçlandırdı ve finalde Real Madrid'i geçip kupayı almaya hak kazandı. 2013 - 14 sezonunda EuroLeague'de 'Yılın Koçu' seçildi. 2014 Haziran ayında NBA takımlardan Cleveland Cavaliers geçti.

MS hastası olduğunu duyuran antrenör David Blatt kimdir?

CLAVELAND İLE İLK SEZONDA NBA FİNALLERİNDE YER ALDI

Dünyaca ünlü antrenör, Cleveland ile ilk sezonda NBA Finallerine çıkmayı başardı. 2015 NBA Finallerinde ikinci oldu. Sonrasında 22 Ocak 2016 tarihinde yönetim tarafından David Blatt'in kovulduğu duyuruldu. 1 Haziran 2016 tarihinde Darüşşafaka Doğuş ile 2 senelik sözleşme imzaladı. 2017-18 EuroCup sezonunda takım şampiyon oldu. Türkiye'deki iki yıllık kariyerinin ardından Olimpiakos ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

David Blatt basketbol İsrail Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title