Haberler

ABD piyasaları durgunluk endişelerinin azalmasıyla artıda

Washington yönetiminden ABD tahvil getirilerinde geçen hafta görülen düşüşün ardından oluşan ekonomik durgunluk endişelerine yönelik yapılan açıklamaların, yatırımcılarda oluşturduğu iyimserlikle ABD hisse senedi piyasaları açılış öncesi işlemlerde yükseldi.

Washington yönetiminden ABD tahvil getirilerinde geçen hafta görülen düşüşün ardından oluşan ekonomik durgunluk endişelerine yönelik yapılan açıklamaların, yatırımcılarda oluşturduğu iyimserlikle ABD hisse senedi piyasaları açılış öncesi işlemlerde yükseldi.

ABD'de ekonomik durgunluk endişelerine yönelik Beyaz Saray Ekonomik Danışmanı Larry Kudlow ABD'de resesyonun "olası olmadığını" belirtirken, ABD Başkanı Donald Trump'ın Danışmanı Kellyanne Conway de ABD ekonomisi temellerinin "oldukça güçlü" olduğunu savundu.

Söz konusu ekonomik durgunluk gelişmelerinin yanında yatırımcılar ayrıca ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimlere yönelik açıklamaları takip etti. Washington yönetimi Pazartesi günü Huawei yasağını 90 gün erteleme kararı alırken, Huawei ise ABD'yi "adil olmayan yaklaşımla" suçladı ve ABD'nin kara listesinden silinmeyi talep etti.

Gelişmelerin ardından ABD piyasalarında açılış öncesi işlemlerde;

Dow Jones yüzde 0.10,

Nasdaq yüzde 0.22,

S&P 500 yüzde 0.12 yükseldi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.03 düşüşle 1.10754 dolara geriledi.

Söz konusu gelişmelerin yanında Çin Merkez Bankası'ndan (PBoC) gelen faiz oranı reformuyla Asya piyasaları ağırlıklı olarak artışla kapandı. PBoC, yeni faiz oranı reformunun para politikasının veya diğer politikaların yerini almayacağını duyurdu. Banka açıklamasında ayrıca, şirketler için özellikle de küçük ve özel şirketler için fonlama maliyetlerinin düşürülmesine yönelik önlemler için, diğer kamu kuruluşları ile birlikte çalışılacağı da vurgulandı. Çin MB Pazartesi günü açıkladığı önlemlere bağlı olarak, Salı günü yeni kredi referans faiz oranını (LPR) duyurdu. Bir yıl vadeli LPR 6.0 baz puan düşüle yüzde 4.25 olarak belirlendi. Belirlenen oran Çin MB'nin bir yıl vadeli kredi faiz oranının 10 baz puan altında.

Gelişmelerin ardından Asya piyasalarında gün sonu işlemlerinde;

Shenzen Composite yüzde 0.03,

Nikkei 225 yüzde 0.52,

S&P/ASX 200 yüzde 1.01,

Kospi yüzde 1.1 yükselirken

Shanghai Composite yüzde 0.07 düştü.

Avrupa piyasalarında da küresel ticari gelişmelerin yanında Brexit'e yönelik yeni gelişmeler izlendi. Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'ın, Avrupa Birliği'ne (AB) yazdığı mektupta Brexit anlaşmasındaki İrlanda sınır garantisini kaldırmayı teklif ettiği fakat AB'nin söz konusu teklifi reddettiği belirtildi. Johnson'ın gün içinde Brexit'e yönelik görüşmek üzere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Avrupa hisse senedi piyasaları yatırımcıların Brexit'e odaklanmayasıyla güne karışık başladı. Erken işlemlerde;

DAX yüzde 0.08,

CAC yüzde 0.15 düşerken

FTSE yüzde 0.08 yükseldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Washington Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title