Haberler

BİLSEM mülakat sonuçları MEB sorgulama: BİLSEM'e kayıt hakkı kazananlar belli oldu!

MEB tarafından düzenlenen BİLSEM mülakat sonuçları sorgulama ekranı açıldı. 9 Ağustos'ta sona eren BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçlarına göre kayıt yapmaya hak kazanan öğrenciler belli oldu. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları nasıl öğrenilir? İşte MEB BİLSEM sonuçları sorgulama ekranı sayfası...

BİLSEM mülakat sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıldı. Özel yetenekli öğrencilere yeteneklerini geliştirme üzere eğitim veren Bilim ve Sanat Merkezleri'ne kayıt hakkı kazanan adaylar belli oldu. 9 Ağustos'ta sona eren BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları meb.gov.tr üzerinden açıklandı. İşte detaylar...

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI

Sonuçları sorgulamak için aşağıdaki bağlantıdan açılan sayfada TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodunu girmeniz yeterli.

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

BİLSEM mülakat sonuçlarına itirazlar 22-28 Ağustos tarihlerinde yapılacak. İtirazların değerlendirilmesi ise 29 Ağustos - 13 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

Bireysel Değerlendirme Uygulamasına İtiraz

a) Genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar, sonuçlar http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlandıktan sonra beş iş günü içinde öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.

ÖNEMLİ: Müzik yetenek alanında uygulamaya girecek adaylar için gerekli materyaller uygulama merkezlerinde hazır bulundurulacaktır.

b) Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.

c) Öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

d) Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin 19 Ağustos-6 Eylül 2019 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title