Haberler

İnternetten yapılan okul alışverişlerinin %70'i Anadolu'dan geliyor

Yaz tatili yorgunluğu ve harcamalarının ardından, öğrencilere ve ailelerine okul ihtiyaçlarını ekonomik, yorulmadan ve pratik bir alışveriş deneyimiyle karşılamanın anahtarını sunan Hepsiburada, açıkladığı "okul alışveriş trendleri" ile de akıllı alışverişin ipuçlarını veriyor. Ev konforunda okul alışverişi dönemi başladı!

TÜRKİYE'DE KIRTASİYE ÜRÜNLERİ ARTIK ONLİNE SATIN ALINIYOR

Bu oranın artışında uygun fiyat, ürün çeşit bolluğu ve alışverişin kolaylığıyla birlikte taşıma zahmetinin yaşanmaması önemli rol oynuyor. Okul alışverişlerinde en çok talep gören ürünler ise; kalem ve yazı gereçleri, kalem kutuları, defterler ve klasörler, okul çantası, beslenme çantası, suluk ve mataralar, boya ve çizim ürünleri, hesap makineleri, yazı tahtaları ve kalemleri, masa üstü gereçleri ile fotokopi kağıtları olarak açıklandı.

ONLİNE OKUL ALIŞVERİŞİNDE ANADOLU İLLERİ BAŞI ÇEKİYOR

Verilere göre en çok okul alışverişi yapan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli olarak sıralandı. İletilen verilere göre, okul alışverişlerinin %70'inin Anadolu'daki illerden yapılması dikkat çekti. Alışverişlerin en yoğun yapıldığı yaş aralığı ise 35-44.

GEÇEN YILIN OKUL ALIŞVERİŞİ ŞAMPİYONLARI AÇIKLANDI

Geçen yılın gözdelerini; okul sırt çantası, pastel boya ile silgi, uç ve kalemden oluşan okul seti olarak açıkladı. Geçen sene en çok talep gören diğer ürünler ise; kalem ve yazı gereçleri, defter, bloknot ve ajandalar ile okul çantaları olarak sıralandı.

AİLELER SAĞLIĞA UYGUN MALZEME KULLANIMINI, ÖĞRENCİLER GÖRSELLİĞİ ÖNEMSİYOR

Ailelerin okul alışverişlerinde ürünlerin uygun fiyatlı, sağlam ve kullanışlı olması kadar sağlığa uygun malzeme kullanılmış olmasına da dikkat ettiklerini; özellikle matara ve suluklarda ürünün BPA'sız olmasını tercih ettiklerini belirtiyor. Ergonomi ve uygun malzeme kullanımı özellikleriyle öne çıkan kırtasiye ürünleri ve çantalar ailelerin en çok ilgi gösterdiği ürünler olarak öne çıkıyor.

Aileler sağlık ve ergonomi derken, öğrenciler satın aldıkları ürünün sevdikleri karakteri barındırmasını istiyor. Bu sebeple çocukların sevdiği çizgi film ve roman karakterlerinin lisanslı ürünleri ve spor takımlarının lisanslı kırtasiye ürünleri ve çantaları okul dönemi alışverişlerinde yoğun ilgi görüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hepsiburada Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title