Haberler

Şiddet gören kadınlar için kulaç atmaya başladılar (2) - İZMİR

Güncelleme:

Altı açık su yüzücüsü, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Çeşme'den Seferihisar'a kulaç atmaya başladı.

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) iş birliği çerçevesinde düzenlenen etkinlikte "kadına şiddete hayır" demek için yaklaşık 80 kilometrelik mesafeyi katedecek eski milli yüzücüler Senem Ülker ve Ayşin Oya Bekbay'ın yanı sıra eczacı Seda Kansuk, bir şirketin üst düzey yöneticisi Şadi Gödek, makine mühendisi Memduh Kansuk ve bilgisayar mühendisi Uğur Doğan'dan oluşan ekip Çeşme'de toplandı.

Çeşme açıklarından itibaren birer saat arayla "Kadına değil, kendine meydan oku" sloganıyla yüzecek olan yüzücüler, yaklaşık 24 saat sonra Seferihisar'da olmayı planlıyor. Yüzücüler, üzerinde şiddet gören kadınların isimlerinin yazılı olduğu boneler takacak.

"Kulaçlarımızı şiddetin bitmesi için atıyoruz"

Yüzücülerden Ayşin Oya Bekbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, her türlü şiddete "hayır" dediklerini kaydetti. Bu süreçte herkesin kendine meydan okuması gerektiğini kaydeden Bekbay, şöyle konuştu:

"Kadına ve insana değil, 'kendine meydan oku' diyoruz. Bunu da yüzme faaliyetiyle göstermek istiyoruz. Herkesin bir uğraşı, bir hobisi olsa, bir spor faaliyeti yapsa, bu kadar şiddet olmayacağını düşünüyoruz. O yüzden kulaçlarımızı şiddetin bitmesi için atıyoruz. Proje kapsamında toplanacak bağışlarla, imkanı kısıtlı kız çocuklarımıza spor bursu sağlanacak. Her kulaç için 1 lira bağışı yoluyla elde edilecek gelirle kız çocuklarına sporcu olma yolunda destek olunacak."

Memduh Kansuk ise bu etkinliğin son günlerde yaşanan talihsiz olaylarla kesişmesinin kendilerini çok yaraladığını söyledi. Amaçlarının dikkat çekmek olduğunu kaydeden Kansuk, "Kadına şiddetin bir an önce bitirilmesi için tüm yetkililerin elinden geleni yapmasını bütün kamuoyu bekliyor. Keskin bir şekilde tedbirlerin alınarak, bu işin bitirilmesini istiyoruz." dedi.

Kansuk, Çeşme'den Seferihisar'a birer saatlik periyotlarla yüzeceklerini belirterek, kendileriyle birlikte yürüyen EGİAD ve EÇEV'e teşekkür etti.

EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Özveri Okay da Türkiye'de geçen yıl kadına uygulanan şiddet nedeniyle 440 kadının hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bunun çok acı bir tablo olduğunu kaydeden Okay, "Bunun için ülkedeki tüm kesimler duyarlılık içinde ama herhalde yapılanlar yeterli olmuyor. Bunun daha da yukarı çıkması için, bu tür organizasyonların daha fazla gündeme gelip, daha fazla toplumsal duyarlılığı yaratmamız lazım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Seferihisar Çeşme Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title