Haberler

Amazon'daki yangının ikinci haftasında asker yola çıkıyor

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yangınların ikinci haftasında Amazon Yağmur Ormanları bölgesine asker gönderme kararı aldı. ABD Başkanı Donald Trump ise yangınla mücadeleye yardım edeceğini açıklamıştı ancak en son, "Brezilya'yla ticari olanaklarımız heyecan verici" diyerek herkesi şaşırtan ifadeler kullanmayı seçti.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Güney Amerika kıtasını saran ve dünyanın ciğerleri Amazon Ormanlarını tehdit eden yangınlar ile ilgili gerçeği sonunda gördü. Daha önce çıkan yangınlar için kendisini baltalamak istediğini iddia ettiği STK'ları suçlayan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, yangına müdahale için orduyu görevlendirdi.

Bolsonaro: "Yangın yaptırım nedeni değil"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amazonlardaki yangınlarından Brezilya hükümetini sorumlu tutmuş ve yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı. Macron'un yaptırımlarının "bahane" olduğunu ileri süren Bolsonaro ise cevaben, "Tüm dünyada orman yangınları yaşanıyor ve olası uluslararası yaptırımlar için bahane teşkil edemez" dedi. Bolsonaro, yangına müdahale edilmediğine dair yapılan haberlerin yalan olduğunu açıklayarak çevre suçlarına karşı "sıfır tolerans" sözü verdi. Bolsonaro buna ek olarak "Silahlı Kuvvetler yasadışı çevresel faaliyetlere karşı güçlü önlemler alacak ve bu durum yangınları da içerecektir" ifadesini kullandı. Buna rağmen Finlandiya Maliye Bakanı Mika Lintila, Avrupa Birliği'ne Brezilya hükümetine karşı yaptırım çağrısında bulundu. Bakan Lintila, Bolsonaro'nun çözüm üretmek yerine STK'ları suçladığına dikkat çekerek, buna karşılık Brezilya'dan sığır eti ithalatını yasaklama olasılığını incelemeyi teklif etti.

Amazon yanıyor, Trump "ticaret" diyor

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, Brezilyalı mevkidaşı Jair Bolsonaro ile konuştuğunu ve Amazon bölgesini iki haftadan uzun süredir devam eden yangınlarla ilgili yardım teklif ettiğini söyledi. Trump, sosyal medyadan yayımladığı mesajında, "Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile az önce konuştum. Gelecekteki ticari olanaklarımız heyecan verici. İlişkimiz de çok güçlü, belki de her zamankinden daha güçlü. Kendisine ABD'nin Amazon'daki yangınlara yardım edebileceğini söyledim" ifadelerini kullandı.

Brezilya hükümeti tarafından yayınlanan kararnamede, "Silahlı Kuvvetlerin yasa ve düzeni güvence altına almak için 24 Ağustos - 24 Eylül 2019 tarihleri arasında sınır bölgelerinde görevlendirilmesine karar verilmiştir. Silahlı Kuvvetlerin görevi tamamlayıcı faaliyetlerde bulunmak, yerli topraklarını korumak, federal çevre koruma bölgeleri ve Amazon havzası eyaletlerini de içeren alanda çevre suçlarına karşı önleyici olmak ve yangınla mücadele etmekle görevlendirilmiştir" denildi.

Kararnamede, yangından etkilenen bölgelerin valilerinin talep etmesi durumunda askeri personelin bölgelere yönlendirileceği belirtildi. - BRASILIA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Avrupa Birliği Amazon Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title