Haberler

Emine Bulut cinayeti protestosuna Rabia Naz Vatan'ın babası da katıldı

Güncelleme:

Trabzon, Ordu ve Gümüşhane'de kadınlar, Emine Bulut'un Kırıkkale'de boşandığı eşi tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. Trabzon'daki protestoya, Giresun'da evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan da destek verdi.

"BU ÜLKEDE KADINLAR YAŞAMAK İSTİYOR"

Trabzon'da faaliyette bulunan çeşitli kadın platformlarının bir araya gelerek oluşturduğu Trabzon Kadın Meclisi üyeleri, Atatürk Alanı'nda basın açıklaması yaptı. "Sessiz Kalmıyoruz", "ölmek istemiyoruz", "kadın cinayetlerini görmezden gelmeyin", "gerçek açığa çıkarılsın Rabia Naz'a adalet" yazılı dövizler ile Emine Bulut'un kızı ile çekilmiş fotoğrafının yer aldığı afişleri taşıyan grup adına, Kadın Meclisleri Trabzon Temsilcisi Elif İrem Kaykusuz açıklama yaptı.
Kaykusuz, son sözleri "ölmek istemiyorum" olan Emine Bulut ve öldürülen tüm kadınlar için bir araya geldiklerini belirterek, "Emine Bulut'un öldürülmesi, ülkemizdeki kadın cinayetleri gerçeğini tüm açıklığıyla gözler önüne serdi. Kadınlara reva görülen şiddet en ağır, en vahşi biçimiyle maalesef bir kez daha karşımızda. Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor." dedi.

Emine Bulut cinayeti protestosuna Rabia Naz Vatan'ın babası da katıldı

"RABİA NAZ'A ADALET"

Giresun'un Eynesil ilçesinde, 13 Nisan 2018'de evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın (11) babası Şaban Vatan da gruba destek verdi.

Elinde, "Gerçek açığa çıkarılsın Rabia Naz'a adalet" yazan kızının fotoğrafının da yer aldığı dövizi taşıyan Vatan, "Anneler, babalar olarak her gün canımız yandı, ciğerimiz sızladı. Her gün kanlı gözyaşları döktük." dedi.

"NEDEN BİZİM ÇOCUKLARIMIZ KORUNMADI"

Yaşadıkları süreci herkesle paylaştıklarını ve sadece adalet istediklerini dile getiren Vatan, şöyle devam etti:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan olarak, İstanbul'da Kadın Meclisleri ile beraber bir durum sergiledik ve orada ben şunu söyledim, kadın nesillerimize ne oluyor? Bütün çocuklarımız kadın nesillerimizdir. Yarın çocuklarımız büyüyüp anne olacaktır, yarın çocuklarımız büyüyüp şefkat kucağını gösterecektir. Neden bizim çocuklarımız korunmadı?"

Vatan, kızının ölümünün ardından yaşadığı sürece ilişkin çeşitli iddialarda da bulundu.

RABİA NAZ OLAYI

Rabiz Naz Vatan, 12 Nisan 2018'de, Eynesil ilçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi'ndeki evlerinin önünde yaralı halde bulundu. İhbarla olay yerine gelen sağlık ekibince ambulansla hastaneye kaldırılan Rabia Naz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Küçük kızın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumundan istenilen iki ayrı raporda, Rabia Naz'ın, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu yaşamını yitirdiği, bunun da yüksekten düşme ile uyumlu olduğu iddia edildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve Rabia Naz'ın yaralı olarak evin önüne bırakıldığı konusunda ısrarcı.

Emine Bulut cinayeti protestosuna Rabia Naz Vatan'ın babası da katıldı

"BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ"

Ordu Kadın Platformu üyeleri, Bulut'un öldürülmesine tepki gösterdi. Altınordu ilçesindeki Tahıl Pazarı mevkisinde toplanan platform üyeleri, "yaşamak istiyoruz", "bir kişi daha eksilmeyeceğiz", "kimsenin namusu değiliz" yazılı dövizler taşıdı. Grup adına açıklama yapan Meryem Külcü, 18 Ağustos Pazar günü bir kız kardeşlerinin daha boşandığı eski eşi tarafından öldürüldüğünü vurguladı.

Külcü, 10 yaşındaki kızının gözleri önünde katledilen Emine Bulut'un son sözlerinin, "ölmek istemiyorum" olduğunu anımsatarak, "Emine Bulut'un haykırışı hepimizin haykırışıdır, ölmek istemiyoruz." diye konuştu.

Vahşice işlenmiş bu cinayeti lanetlediklerini dile getiren Külcü, "Geçtiğimiz temmuz ayında, basına yansıdığı kadarıyla 24 kadın en yakınındaki erkekler tarafından katledildi. Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz." dedi.

Gümüşhane'de de kadınlar, kadın cinayetlerini basın açıklaması yaparak protesto etti. CHP Kadın Kolları Başkanı Belgin Çakır, Fatih Parkı'nda toplanan grup adına adına yaptığı açıklamada, Emine Bulut'u cinayete kurban vermenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye'de kadın olmanın zor olduğunun altını çizen Çakır, şunları kaydetti:

"Her gün onlarca kız kardeşimiz erkek şiddetine maruz kalıyor. Yetmiyor, katilin ceza alması için mücadele etmemiz gerekiyor. 2019'da erkekler tarafından katledilen 223 kadın da 'ölmek istemiyorum' diye haykırdı. Neden kadın cinayetlerine, kadına şiddete son veremiyoruz? Caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği sürece, kadın cinayetlerini önlemek üzere konulan 6284 sayılı Koruma Kanunu ve İstanbul Sözleşmesi tam olarak uygulanmadığı, katil erkeklere ödül gibi dağıtılan indirimlere bir son verilmediği sürece bitmeyecek."

Gruba, CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç da destek verdi.

Emine Bulut cinayeti protestosuna Rabia Naz Vatan'ın babası da katıldı

Emine Bulut cinayeti protestosuna Rabia Naz Vatan'ın babası da katıldı

Kaynak: AA / Güncel

Emine Bulut Trabzon Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (8)

Kör olmayın da görün:

Gözden kaçırılmak istenen RABİA NAZ olayı adalet sistemimizin kısa özeti. . Afrikalı RABİA için salya-sümük ortaya dökülenler, Karadenizli RABİA için kör-sağır oldular. .

6
0
yanıtYanıtla
ASLI:

İSLAM ÜLKELERİNDE KIZ OLARAK DOĞMAK HAYATA 3-0 GERİDE BAŞLAMAK GİBİ Bİ ŞEY.

2
3
yanıtYanıtla
Mavi 1453:

Islamin adinida butun kotuluklerle bagdastirdinizya sizlerkadar islam dusmani ne mahlukat nede canli var

yanıt1
yanıt1
Seyfullah:

Aile ve insanlık dengesi bozuldu Türkiye de , kanınlar çok serbest yaşiyorlar , erkekler de ilk fırsat da cinayet işliyor , tüm suç , eşitlik istiyoruz diyen erkekler de

3
0
yanıtYanıtla
Adalet:

Bu Rabia naz olayını iyi araştırın akpliler özellikle akpnin gerçek yüzü orda çünkü

2
0
yanıtYanıtla
Mavi 1453:

Tamam hemen bir arastirma komisyonh kurariz ulan her olayi hercinayeti her sehidi siyasete alet ediyorsunuzya az surungen degilsiniz herkkm partizanlik yaparsa yapsin dusuncem aynidir

yanıt1
yanıt0
Adınızı yazın:

EVET GERÇEKTEN ÖLMEK IS TEMIYORUZ. KORUYUN ARTIK BIZI

1
1
yanıtYanıtla
Seren canj:

Rabianın katilinin saklıyorlar çünkü yabancı uyruklu oldukları için akp liler özelikle gizli tutuyor şimdi bu kadınlar sokağa çıktı diye çok sinir olmuştur birisi okadar kadın cinayeti oluyor hergün hemen hemen aile bakanı ortada yok zaten koltuğu biri kapacak diye yerinden kalkmıyor çünkü kimin ne bakanı olduğu belli değil hele kafa sallayan var birtanesinin karısı o hiç konuşmuyor kadın cinayetleri hakkında

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title