Haberler

Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Jandarma Teğmen Hilmi Demir, 97'inci yıl dönümü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladıklarını belirtti.

30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal'in önderliğindeki yüce Türk ulusunun emperyalist güçlerin işgalci ordularını, ana vatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşulduğunu ifade eden Demir, "Bu zafer, bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği, Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır." ifadelerini kullandı.

Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Adıyaman Vali Yardımcısı ve Gölbaşı Kaymakam Vekili Adem Kaya'nın kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Törene, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili İbrahim Tıraş, İlçe Jandarma Komutanı Erdinç Ağcakoyunlu, kurum amirleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Zafer Haftası Adıyaman TSK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title