Haberler

Dha yurt bülteni - 15

Doğum gününde ölen Zeynep, toprağa verildiDenizli'nin Honaz ilçesinde, iddiaya göre arkadaşı Umut K.'nın (17) elindeki pompalı tüfeğin kazayla ateş alması sonucu doğum gününde ölen lise öğrencisi Zeynep Atagün (17), gözyaşları arasında toprağa verildi.

Doğum gününde ölen Zeynep, toprağa verildi

Denizli'nin Honaz ilçesinde, iddiaya göre arkadaşı Umut K.'nın (17) elindeki pompalı tüfeğin kazayla ateş alması sonucu doğum gününde ölen lise öğrencisi Zeynep Atagün (17), gözyaşları arasında toprağa verildi.
Olay, dün (perşembe) saat 20.00 sıralarında, Kaklık Mahallesi Şehit Eyüp Altın Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Umut K., yakın arkadaşı Zeynep Atagün'ü doğum gününü kutlamak için evine çağırdı. Ailesinin de evde başka bir odada bulunduğu sırada Umut K., babasına ait pompalı tüfekle oynamaya başladı. Bu sırada tüfek, iddiaya göre kazayla ateş aldı. Saçmaların isabet ettiği Zeynep Atagün, başından vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Atagün'ün yaşamını yitirdiği belirledi. Acı haberi alan ve olay yerine gelen Atagün'ün yakınları, sinir krizi geçirdi. Savcının incelemesinin ardından Zeynep Atagün'ün cesedi, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Umut K. ise gözaltına alındı.
TABUTUNA GELİNLİK ÖRTÜLDÜ
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndan yakınları tarafından bugün alınan Atagün'ün cenazesi, cenaze aracıyla, yaşadığı eve götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Kaklık Mahalle Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı. Baba Mevlüt Atagün ve anne Songül Atagün, üzerine gelinlik örtülen kızlarının tabutunun başında gözyaşı döktü. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zeynep Atagün, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan Umut K., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Umut K.'nın ilk ifadesinde önce Atagün'ün tüfekle intihar ettiğini, daha sonra yanlışlıkla tetiğe dokunduğunu söylediği ve çok pişman olduğunu dile getirdiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------
Cenaze namazından görüntü
Cenaze namazına katılan vatandaşlardan görüntü
Atagün'ün tabutundan görüntü
Atagün'ün tabutunun taşınması
Zeynep Atagün'ün fotoğrafı
Umut K.'nın fotoğrafı

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=====================

Nesli tükenen Türk tazısını bıçakladılar

Gaziantep'te, nesli tükenme tehlikesinde olması nedeniye koruma altına alınan Türk tazısı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce karnından bıçaklandı. Sığındığı caminin imamı tarafından Canlı Hayatı İyileştirme Derneği'ne (CAHİDE) teslim edilen tazı, ameliyat edilecek.
Oğuzeli ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bıçaklanan tazı, sabah saatlerinde bir caminin avlusuna sığındı. Yaralı hayvanı fark eden imam, CAHİDE'ye arayarak, bilgi verdi.
Camiye gelen dernek yetkilileri, tazıyı havyan ambulansıyla kendilerine ait kliniğe götürdü.
Veteriner Gizem Yıldırım'ın kontrol ettiği tazı tedaviye alındı. Yıldırım, gerekli tedaviyi yaptıklarını belirterek, "Tazının vücudunda kesik yarası var. Bıçak ya da jiletle kesilmiş. Yarasını temizledik ve diktik. İç organları hasar görmüş durumda. Ayrıca vücut ısısı enfeksiyona bağlı olarak biraz yüksek. Bundan sonra antibiyotik tedavisi uygulayarak hayata tutunmasını sağlayacağız" diye konuştu.
'KORUMA ALTINDA OLAN BİR TÜR'
Tazının nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan Türk tazısı olduğunu ifade eden CAHİDE Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş de "Tazıyı bıçaklanmış şekilde bulduk. Hayvan kaçarak, camiye sığınmış. Cami imamı tazıya sahip çıkarak, bize haber verdi. Biz de alıp tedavisi için veterinere getirdik. Bu Türk Tazı'sının nesli tükenmek üzere, bu nedenle de koruma altında" dedi. Yaralı tazının ameliyat edileceği öğrenildi.
KANUNİ AVDA KULLANIYORDU
Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'?ın avlarında kullandığı, Osmanlı minyatürlerine konu olan soyu tükenme tehlikesi altındaki Türk tazıları, Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu'nun (KIF) girişimleriyle koruma altına alınmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------------
Tazı'nın sedye ile getirişi
Tazı'nın yaraları
Tazı'nın yaralarının temizlenmesi
İğne yapılması
Cemal Güneş ile röp
Veteriner Gizem Yıldırım ile röp
Genel ve detay görüntüler

Haber: Mustafa KANLI-Kamera: Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA)

=============================

Ağaç altında 106 kaçak göçmen yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 106 kaçak göçmen yakalandı.
Yasa dışı geçişleri engellemek için çalışmalarını sürdüren Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Büyükhusun ve Behramkale köyleri sahilindeki ağaçlık alanda saklanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 106 kaçak göçmen yakaladı. Afganistan ve Suriye uyruklu kaçak göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü
---------
-Kaçaklardan görüntüler.

Haber-Kamera: İpek YAVAŞ/AYVACIK(Çanakkale),

==============================

İzmirliler, TCG Bayraktar ve TCG Bartın gemilerini gezdi

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar ile TCG Bartın korveti, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında, İzmir Alsancak Limanı'nda vatandaşların ziyaretine açıldı. İzmirliler, bol bol fotoğraf çektirdikleri gemilerle ilgili, askeri personelden bilgi aldı.
Büyük oranda Türkiye'de inşa edilen, 139 metre uzunluğundaki amfibi tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar ile 80 metrelik TCG Bartın korveti, İzmir Alsancak Limanı'nda halkın ziyaretine açıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında ziyarete açılan gemileri gezen vatandaşlar, askeri personelden seyrüsefer cihazları ve askeri teçhizat ve gemiler hakkında bilgiler aldı. Her iki geminin personeli de, kendilerine sorular soran ziyaretçilerle tek tek ilgilendi. Bazı komutanlar da, vatandaşların, özellikle de çocukların isteğini kırmayıp, onlarla fotoğraf çektirdi.
Gemiyi ziyaret eden vatandaştan biri olan Melek Güleşen (48), "Benim damadım da denizci asker. Buraya gelip hem onu gördüm, hem de bu gemilerimizi gezdim. İnsana güven veriyor. 'Dosta güven düşmana korku salmak' derler ya, bu gemiler de bizlere güven veriyor. Allah, bizleri silahlarımızı kullanmak zorunda bırakmasın, tüm askerlerimizi de korusun" dedi.

Görüntü Dökümü
--------
Askerlerin vatandaşlarla ilgilenmesinden görüntü
Gemideki cihazlar ve askeri silahlardan görüntü
Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR,

===================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Honaz Güncel Haberler

title