Haberler

Dha yurt bülteni - 25

Antalya'da tur otobüsü devrildi: 1 ölü, 29 yaralı (2)- Yeniden

ANTALYA'nın Akseki ilçesinde Mustafa Çakmak'ın kullandığı tur otobüsünün devrildiği kazada, 1 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.
Kaza, saat 20.30 sıralarında Akseki-İbradı ilçeleri arasındaki Çamlıyokuş mevkisinde meydana geldi. Antalya'dan İbradı ilçesine seyreden Mustafa Çakmak yönetimindeki 54 PN 888 plakalı tur otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak önce bariyerlere çarptı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüsü yola devrildi. Kazada, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaşamını yitirirken, 29 kişi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Araçta sıkışan ve altında kalan yaralılar itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinden sonra ambulanslarla Akseki ve Manavgat'taki hastanelere sevk edildi. Ölen yolcunun cenazesi ise incelemeden sonra Akseki Devlet Hastanesi morguna konuldu.
Kaza nedeniyle Akseki- İbradı yolu uzun süre trafiğe kapandı. Jandarma ve polis ekipleri yolda güvenlik önlemi aldı. Otobüsün kaldırılması ve yolun temizlenmesinden sonra karayolu yeniden trafiğe açıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Adem ÇETİN/AKSEKİ (Antalya),
=============

Denizde boğulan gencin arkadaşları, gözyaşı döktü

ANTALYA'da, Konyaaltı sahilinden denize giren ve iyi yüzme bilmediği öğrenilen Mehmet Eber (32)  boğuldu. Arkadaşları Eber'in cesedinin sudan çıkarıldığı sırada gözyaşı döktü.
Olay, saat 22.00 sıralarında Konyaaltı ilçesinde meydana geldi. Isparta'dan arkadaşlarıyla Antalya'ya tatile gelen Mehmet Eber, akşam saatlerinde Konyaaltı sahilinde denize girdi. Arkadaşları kıyıda oturduğu sırada tek başına yüzen Eber, bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşları aralamalarına rağmen bulamadıkları Eber için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Olay yerine Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Denizde uzun süre arama yapan Sahil Güvenlik ekipleri, Eber'i kıyıdan 5 metre uzaklıkta suyun dibinde hareketsiz şekilde buldu. Kıyıya çıkararak kalp masajı yapılan Mehmet Eber, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.
Mehmet Eber kıyıya çıkarıldığı sırada bir arkadaşı, suya girerek ağladığı görüldü. Kıyıda yapılan müdahale sırasında ise diğer arkadaşları Eber'in başında oturarak gözyaşı döktü. Yüzmet bilmediği belirtilen Mehmet Eber'in cenazesi, yapılan incelemelerden sonra Antalya Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.

Görüntü Dökümü
--------------------------
Sahil güvenlik balıkadamlarının deniz altında arama çalışmasından görüntü
Sahil güvenlik ve deniz polis botlarının görüntüsü
Cesedin sahil güvenlik tarafından bulunup karaya çıkartılması
Sahil güvenlik balıkadamı denizden çıkartılan şahsa kalp masajı yapması
Sağlık ekiplerinin müdahalesi
Boğulan gencin arkadaşlarının ceset başında görüntüsü
Detaylar

Haber: Semih ERSÖZLER-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,
==============

Edirne ve Tekirdağ'da fener alayı yürüyüşü

EDİRNE ve Tekirdağ'da 30  Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.
Edirne'de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Fener Alayı yürüyüşü yapıldı. Edirne  Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Fener alayına katılanlar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle Talatpaşa Caddesi'nden,  Atatürk Anıtına yürüdü. Yürüyüşte meşale yakan grup, Selimiye meydanına geldiğinde havai fişek gösterileri gerçekleştirildi. Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "97 yıl 4 gün önce 26 Ağustos'da başlayan Büyük Taarruz sadece ve sadece bütün Dünya savaş tarihinde eşi benzeri görülmemiş şekilde 5'inci günde hedefine ulaştı. "diye konuştu. Etkinlik Atatürk Anıtı'nda Belediye Bandosu eşliğinde söylenen İzmir Marşı ile son buldu.

TEKİRDAĞ'DA ASKERİ BANDO KONSER VERDİ
Tekirdağ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle kentte,  fener alayı yürüyüşü, askeri bando konseri ve mehteran ekibi yürüyüş yaptı. Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına katılanlar ellerinde Türk bayrakları ile Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü önünden  Sahil Dolgu  Alanı'na yürüdü. Burada 5'nci  Kolordu Bando ekibi tarafından vatandaşları konser verdi. Öte yandan Tekirdağ Valiliği'nce de kentteki bir otelde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Görüntü dökümü:
(Edirne)
Ellerinde Türk Bayrağı ile yürüyen grup
Meşalelerin yanması
Atatürk anıtına gelinmesi
Havai fişek gösterisi
Recep Gürkan konuşması

(Tekirdağ)
Askeri bando gösterisi
Alanda toplanan kalabalık
Yelken kulüpte toplanan kortej
Fener alayı yürüyüşü
Mehteran takımı marşları
Detay görüntüler

Haber-Kamera:  Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN-Olgay GÜLER /EDİRNE,
============================

Funda Arar: Kadına şiddet psikolojik rahatsızlık

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya'da sahneye çıkan sanatçı Funda Arar, namus adı altında yapılan şiddettin namusla alakası olmadığını belirterek, "Bence insanların kendi psikolojik rahatsızlıkları diye düşünüyorum. Kadına şiddet psikolojik rahatsızlık" dedi.
Antalya'da Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ünlü sanatçı Funda Arar, halk konseri verdi. Kepez Kent Meydanı'nın açılışının da gerçekleştiği konser öncesinde ünlü sanatçı ve Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kameraların karşısına geçti. Konser alanında oluşturulan ve üzerinde 'Kadına Şiddete Hayır' yazılı panoya, Hakan Tütüncü ve beraberindeki siyasetçilerle imza atan sanatçı Funda Arar, daha sonra duygularını gazetecilerle paylaştı.
Kadına karşı şiddetin hat safhaya ulaştığını belirten Funda Arar, "Her geçen gün artan şiddet olaylarını haberlerde izliyoruz. Tabii ki de hiçbirimizin tasvip ettiği bir durum değil. Olamaz da. Bence hiçbir canlıya şiddet uygulanmaması gerekiyor. Çocuklara, kadınlara, hayvanlara, erkeklere şiddet uygulanmamalı. Ben şiddetin her türlüsüne kesinlikle karşıyım. Karşı da durmamız gerekiyor. Özellikle ülkemizde böyle bir yara, kadın cinayetleri bizi çok üzüyor. Sosyal medyada da bununla ilgili çok paylaşım oldu. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de eğitimsizlik. Aileden başlıyor. Özellikle erkek çocuklarımızı şiddete eğilimli olarak eğitmememiz gerekiyor. İyi eğitmemiz gerekiyor. Zihniyetin değişmesi gerekiyor. Namus adı altında yapılan bu tarz şiddetin aslında namusla alakası olmadığını hepimiz biliyoruz. Bence insanların kendi psikolojik rahatsızları diye düşünüyorum. Kadına şiddet psikolojik rahatsızlık" dedi.
Konser sırasında da imzaladığı panoyu seyircilere gösteren ünlü sanatçı, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, "Kepez Belediyesi'ni bu davranışından dolayı kutluyorum. Böylesi güzellikler için kutluyorum. Çok güzel bir şey. Bu pano harika bir pano" diyerek bir şarkısını da şiddet gören kadınlar için seslendirdi. Funda Arar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutladı.
Konser öncesinde Kepez Kent Meydanı'nın açılışı da yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Kadına karşı şiddetin yazılı olduğu pankartları tutan kadınların görüntüsü
Funda Arar, Belediye Başkanı, eşi ve çocuğuyla birlikte gazetecilere poz verirken görüntü
Funda Arar'ın panoyu imzalaması
Funda Arar'ın gazetecilere açıklamaları
Funda Arar sahneye çıkarken
Funda Arar'ın sahne performansı
Seyircilerden görüntü
Funda Arar'ın Pano'yu seyircilere göstermesi ve konuşması
Detaylar

Haber-Kamera: Süleyman EKİN / ANTALYA,
=============================

Marmaris'te 10 bin kişi zafer yürüyüşü yaptı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında "Zafer yürüyüşüö düzenlendi. CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç korteje katıldı.
Marmaris'te, ilçe belediyesi tarafından düzenlenen "Zafer Yürüyüşüö Ketenci Kavşağı'nda başlayıp 4 kilometre mesafedeki 19 Mayıs Gençlik Meydanı'na kadar sürdü. CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP İlçe yönetimi, motor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, KKTC, Bulgaristan, Türkmenistan ve Ukrayna'dan katılan dans grupları dahil olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk Bayrağı eşliğinde "Mustafa Kemal'in askerleriyizö, "şehitler ölmez, vatan bölünmezö, " Çok yaşa Mustafa Kemal Paşaö sloganları atan grup, İzmir ve 10.Yıl Marşlarına eşlik etti. Yürüyüşü gören turistler cep telefonuyla fotoğraf ve video çekerek alkışlarla destek verdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda son buldu. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı askeri bando konser verdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılar çalındı. Ardından dans ve folklor grupları gösterilerini sundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------
Kortejden genel-ayrıntılı görüntü
19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda askeri bando konser

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS(Muğla),DHA
===========================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title