Haberler

Dha yurt bülteni - 17

'Güvenli bölge'de karadan devriye bekleniyor (2)
ASKERİ HEYETTEN SINIRDA İNCELEME

Suriye'nin kuzeyine kurulacak 'güvenli bölge' için Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde oluşturulan Müşterek Harekat Merkezi'nde görevli Türk ve ABD askeri yetkililerinden oluşan heyet, öğleden sonra, sınır hattında incelemeler yaptı. Müşterek Harekat Merkezi çalışmalarının yürütüldüğü Akçakale'deki 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı'ndan çıkan, Türk ve ABD'li askerlerin taşındığı zırhlı araçlardan oluşan konvoy, güvenlik önlemleri eşliğinde sınır hattına getirildi. Akçakale ile Suriye'nin terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Tel Abyad kentini birbirinden ayıran hatta ilerleyen konvoydaki askerler, sınır boyunca incelemelerde bulunduktan sonra yeniden Hudut Alay Komutanlığı'na döndü.

Görüntü Dökümü
---------
Sınırı hattında gören yapan askerler
Askeri araçların sınır hattına gelmesi
Askeri heyetin sınırda inceleme yapması
Genel detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 101 MB

Haber- Hasan KIRMIZITAŞ, Hadi KURT-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

====================

Eymen'in öldürülmesiyle ilgili tutuklanan anne ve sevgilisi, birbirini suçladı (2)
MİNİK EYMEN'İN CESEDİ BURADAN ÇIKARILDI

İzmir'de, annesi Mine Durak ve onun sevgilisi Serkan Erçetin tarafından dövülerek öldürüldüğü belirtilen 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın, elleriyle ayakları bağlanarak bırakıldığı çukur, görüntülendi. Buca'nın Kaynaklar Mahallesi'ndeki ormanlık alanın içinde, metruk bir yapının bahçesinde bulunan çukura gömülen Eymen'in cansız bedeninin, buradan jandarma ve polisin çalışmalarıyla çıkarıldığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------
Çukurdan görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR,

===================

Bakan Pakdemirli: Verimliliği artırmak için, teknoloji tarımla birleştirilmeli

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre bizim gibi bazı orta gelirli ülkelerde, büyüme oranları düşmeye başlamıştır. Bu noktada, bu düşüşü durdurmanın, gerilemeyi kırmanın anahtarı verimlilik artışıdır. Verimliliğin en önemli adımı ise, teknolojiyi tarımla birleştirmekten geçmektedir" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılı münasebetiyle Sivas'ta düzenlenen Orta Anadolu Ekonomik Forumu'na katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Bakan Pakdemirli'nin yanı sıra Sivas Valisi Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz ve Mehmet Habip Soluk, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve çok sayıda iş adamı ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.
Forumun "Tarım ve Hayvancılıkta Atılım Modeli Nasıl Kurulacak?" konu başlıklı 4'üncü oturumunun açılış konuşmasını yapan Bakan Pakdemirli, Dünya tarımını etkileyen en önemli faktörlerin, iklim değişikliği, Dünya nüfusunun 2050 yılında 10 Milyara çıkacağı öngörüsüyle gıdaya olan erişimde yaşanacak zorluklar, gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar, su kaynakları üzerinde artan talebin oluşturduğu baskılar, iç ve dış göçlerden kaynaklanan nüfus hareketliliğinin neden olduğu büyük sorunlar, tarım arazileri üzerinde, tarım dışı faaliyetler için taleplerden doğan sıkıntılar ve doğal afetler olduğunu söyledi.

'GIDAYI KONTROL EDEN, DÜNYAYI DA KONTROL EDECEKTİR'
Dünyada, toplam toprak alanının 13 milyar hektar olduğunu ve bu alanın sadece 5 milyar hektarlık kısmının tarım alanı olduğuna dikkat çeken Pakdemirli,  "Bu alanın da 1,5 milyar hektarlık bölümü, işlenen tarım alanı olarak kullanılmakta ve tarıma elverişli olan bu araziler hızla azalmaktadır. Geleceğin dünyasında, gıda ve tarım, bugünkünden çok daha önemli ve kritik bir noktada olacaktır. Bu sebeple tarımı çok önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, gıdayı kontrol eden, dünyayı da kontrol edecektir" dedi.
Bakan Pakdemirli, gıda sorunlarıyla karşılaşmamak için gerekli tedbirlerin alınması, uygun politikaların üretilmesi ve bu kapsamda tarım sektörüne yatırım yapılıp, her türlü yenilik ve teknolojiye en üst düzeyde destek vermenin gerekli olduğunu belirterek,  "Artık, özellikle tarıma elverişli topraklar, geleceğin gözde hedeflerini teşkil etmektedir. Tarımın en önemli girdilerinden biri olan ve de biri diğerinden ayrı düşünülemeyen iki unsurundan biri toprak ise, diğeri sudur. Bu iki hayati kaynağı, en uygun koşullarda ve en optimum şekilde kullanmak zorundayız. Su kaynaklarını ve havzalarımızı potansiyel olarak, kirlilikten ve yok olmaktan korumak, bir disipline tabi tutmak için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz. Su kanunu çalışmalarının da hızlandırılarak, yasal alt yapının güçlendirilmesi, önümüzdeki sürecin önemli kazanımlarından birisi olacaktır" diye konuştu.

'2019 YILINDA VERİLEN TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ 16,1 MİLYAR TL'
Tarımsal üretim, toprak, su kaynakları ve orman alanlarının korunması gibi her alanda kaliteyi artırmak adına çalışmaların devam ettiğin belirten Pakdemirli, "2002 yılında, 36,9 Milyar TL olan tarımsal Gayri Safi Yurtiçi Hasıla, 2018 yılında, yüzde 478,2 artarak, 213,4 Milyar TL'ye ulaşmıştır. 2002 yılında, 3,8 Milyar dolar olan tarım ürünleri ihracatımız, 2018 yılında yüzde 371 artarak 17,7 Milyar dolara ulaşmıştır. Tarımsal Destek Ödemeleri kapsamında, 2002 yılında, 1,8 Milyar TL tarımsal destek verilmiş iken, 2019 yılı sonunda, 16,1 Milyar TL destekleme ödemesi yapılacak. 2003-2019 yıllarında, çiftçilerimize toplam, 136,2 Milyar TL'nin üzerinde nakit tarımsal destek ödenmiş olacak" dedi.

'11 MİLYON FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ'
Tarım alanları ve su kaynakları kadar orman varlığının da önemli olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, "Daha Yeşil Bir Türkiye İçin" çalışmaların süreceğini de ifade ederek "'Son 17 yılda, orman varlığımız, 1,9 milyon hektar artırılmıştır. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2003 - 2018 yılları arasında, 5,2 milyar hektar alanda çalışma yapılarak, 4,3 milyar adet fidan toprakla buluşturulmuştur. Bakanlık olarak, "Daha Yeşil Bir Türkiye İçin" sloganıyla, 11 Kasım, saat 11.11'de, 81 ilde yapacağımız etkinlik ile 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız" dedi.

'VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK İÇİN TEKNOLOJİ TARIMLA BİRLEŞTİRİLMELİ'
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre Türkiye  gibi orta gelirli ülkelerde büyüme oranlarının düşmeye başladığını söyleyen Pakdemirli, bu düşüşü durdurmanın, gerilemeyi kırmanın anahtarının verimlilik artışı olduğuna dikkat çekti. Verimliliğin en önemli adımının ise teknolojiyi tarımla birleştirmekten geçtiğini belirten Bakan Pakdemirli şöyle dedi:
"Tahminlere göre, gıda talebi, 2050 yılına kadar, yüzde 70 oranında artacak. Bu talebi karşılamak için, her yıl ortalama en az 80 milyar dolarlık yatırım ihtiyacı öngörülmektedir. Gelinen noktada, tarım finansmanında, finans kuruluşlarının kapasitesinin geliştirilmesi, risk yönetim sistem ve süreçlerinin iyileştirilmesi, yeni ürünler tasarlanması kaçınılmaz hale gelmiştir. Sonuç olarak, Tarım 4.0 ile, tarımda teknoloji kullanılabildiği ölçüde verimlilik artırılıp, maliyetler azaltabilir ve kalite artırılabilir."

'ŞURA İLE 25 YILLIK YOL HARİTASI BELİRLENECEK'
Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin Tarım Orman vizyonunu oluşturacak ve 15 yılın ardından yeniden düzenlenecek 3'üncü Tarım Orman Şurası'nın önemine de değindi. Dünya genelinde Tarım Orman sektörünün talep ve ihtiyaçlarının farklılaşması yanında siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik alanlardaki gelişmelerin yenilenmeyi zorunlu kıldığını belirterek şunları söyledi:
"Şura ortak akıl, birlikte düşünü, birlikte hareket etme demektir. Tarım şürasında, ülkemizin bu alandaki tüm birikimi seferber edilerek, bakanlığımızın kısa, orta ve uzun vadeli stratejileri ile 25 yıllık yol haritasını belirleyeceğiz. Bu ülkenin tarım orman vizyonuna hep beraber değer katalım istiyoruz. Bu yüzden, şura boyunca, özellikle Tarım Orman konularında kimin fikri varsa bizlerle paylaşsın istedik."

Görüntü Dökümü:
---------
-Toplantıdan görüntüler
-Bakan Pakdemirli'nin konuşmaları

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-Uğur YİĞİT/SİVAS,

==================

Eşiyle tartışan 3 aylık hamile kadın otomobilden atladı

Adana'da eşiyle tartışan 3 aylık hamile kadın Özlem G. kendisini otomobilden attı.
Olay, Seyhan ilçesi Turan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Mersin'e tatile giden Özlem G. ve Ali G. çifti dönüş yolunda otomobil içinde kavga etmeye başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Özlem G. seyir halindeki otomobilden aşağı atladı. Olay yerinde bulunan motorize yunus ekipleri, yaralanan kadına ilk müdahaleyi yaptı. Çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan Özlem G.'nin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. Ali G. ise olayın ardından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
--------
Kadının sedyeyle ambulansa taşınması
Olay yerindeki kocanın polise ifade vermesi

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

================

Mega yat Flying Fox Marmaris'e demirledi

Muğla'nın Marmaris ilçesi gelen dünyaca ünlü zenginlerin günlüğü 400 bin Euro'ya kiraladığı, Cayman Adaları bayraklı 'Flying Fox' isimli ultra lüks yat, limana demirledi. Güvertesinde 3 kadının spor yaptığı lüks yatın içindeki yolcuların isimleri sır gibi saklandı.
Haziran ayından itibaren Muğla'nın Bodrum, Fethiye ilçeleri ile Antalya ve Yunanistan'ın Rodos ile Kos adalarında dolaşan, 136 metre ile dünyanın en uzun yatları arasında yer alan 'Flaying Fox' bugün saat 17.00 sıralarında Marmaris'e geldi. Marmaris Limanı'na demirleyen maga lüks yat ilgi odağı oldu. Yerli ve yabancı turistler ile Marmarisliler, yatla öz çekim yapıp, hayranlıkla izledi.
Yat kiralama, satış, yeni inşaat ve yat yönetimi konularında sektörün önde gelen firmalarından biri aracılığıyla charter olarak günlüğü 400 bin euroya kiralanan mega yatta acil durumlar için Airbus H155 adlı helikopter hazır bulunuyor. Üzerinde iki helikopter pisti ile dikkati çeken yatın 11 lüks kabininde aynı anda 22 misafir ağırlanabiliniyor. Vücut ısısına göre ayarlanabilen klimalı suitler, her suitte jakuzi, spor salonu bulunan mega yatın en üst güvertesinde spor yapan 3 kadın dikkati çekerken, yolcuların isimleri sır gibi saklandı.
Flying Fox için İzmir'in Aliağa ilçesinden 3 tanker ile akaryakıt getirildi. Yakıt, yiyecek ve içecek ikmali sonrası yatın Yunan Adaları'na gideceği öğrenildi.
Mega yat ile dünyanın en zengin işadamları arasında yer alan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve Rus milyarder Dimitry Kamenshchik, misafirlerini Ege koylarında gezdirmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
---------
-Keyman Adaları bayraklı 'Flying Fox' isimli mega lüks yatın görüntüsü
-Yatın üst güvertesinde spor yapan 3 kadın görüntü
-Yatla özçekim yapan turistlerden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Akçakale DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title