Haberler

Altın güvercin beste yarışması'nın kazanını gökçe özgül oldu

Güncelleme:

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, 6 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen 22. Altın Güvercin Beste Yarışması'nı 'Sen Bana Canlı Lazımsın' isimli bestesiyle Gökçe Özgül kazandı. Gecede, Altın Güvercin'de geleneksel olarak verilen ' Barış Manço Onur Ödülü'nü bu yıl usta sanatçı ve yorumcu Alpay aldı. Alpay'a ödülünü yarışmanın organizatörü Ali Rıza Türker verdi.

Festival havasındaki 22. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, Kuşadası AVM Amfitiyatro'da düzenlenen final gecesiyle sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan final gecesine, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hüseyin Yıldız, dördü de CHP'li olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ile siyaset, sanat, müzik ve iş dünyasının önde gelenleri ile çok sayıda Kuşadalı katıldı. Türkiye'nin pop müzik alanındaki geleneksel tek beste yarışması olan Altın Güvercin'de büyük heyecan yaşandı. Toplam 10 finalistin yarıştığı gecede Ali Rıza Türker'in başkanlığındaki büyük jüride İzzet Öz, Işın Karaca, Doğukan Manço, Ali Rıza Binboğa, İlhan Şeşen, Armağan Çağlayan, Volkan Severcan, Yusuf Bütünley ve Ömür Gedik yer aldı. Halk

jürisi ise Murat Sert ile Hüsnü Öten'den oluştu. Altın Güvercin Beste Yarışması'na başvuran binlerce eser arasından finale kalan 10 beste, şefliğini Turhan Yükseler'in yaptığı orkestra eşliğinde daha önceden kurayla belirlenen sıraya göre yorumcuları tarafından seslendirildi.

EDİS COŞTURDU

Büyük jürinin değerlendirme için toplantı yaptığı sırada sahneye Türk pop müziğinin sevilen ismi Edis çıktı. 'Yalan', 'Çok Çok', 'Dudak', 'Bana Ne' gibi sevilen şarkılarını seslendiren Edis, Amfitiyatro'yu dolduranları coşturdu. Edis, konserin sonunda protokol üyeleri ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

NEFESLER TUTULDU

Konserden sonra sıra sonuçların açıklanmasına geldi. Amfitiyatroyu dolduran binlerce kişi nefeslerini tutarak Büyük Jüri Başkanı Ali Rıza Türker'in içinde kazanan isimlerin yazılı olduğu zarfı, yarışmanın sunucularına uzatmasını bekledi. Zarfın açılmasıyla birlikte Kuşadası'nda 6 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen 22. Altın Güvercin Beste Yarışması'nın birincisi 'Sen Bana Canlı Lazımsın' isimli bestesiyle 'Gökçe Özgül' oldu. Özgül'e ödülünü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu verdi. Yarışmada, ikinciliği 'Prova' isimli bestesiyle eseriyle Selahattin Erhan, üçüncülüğü ise 'Korkarım' isimli bestesiyle Gökhan Varol elde etti.

BARIŞ MANÇO ONUR ÖDÜLÜNÜ ALPAY ALDI

Altın Güvercin Beste Yarışması'nda geleneksel olarak verilen ' Barış Manço Onur Ödülü'nü bu yıl usta sanatçı ve yorumcu Alpay aldı. Alpay'a ödülünü yarışmanın organizatörü Ali Rıza Türker verdi.

KILIÇDAROĞLU KATILMADI

Altın Güvercin Beste Yarışması'na 'onur konuğu' olarak davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ise final gecesinde protokoldeki yerini almadı. Kılıçdaroğlu, Büyük Jüri'nin kazanan isimleri belirlemek için yaptığı toplantı esnasında mesaj göndererek, Mardin'de Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'nın şehit olması nedeniyle törene katılmayacağını bildirip, Ankara'ya dönmek üzere Adnan Menderes Havaalanına'na hareket etti.

LALE MANÇO'DAN PROTOKOL TEPKİSİ

Gecede eşinin adına 'Onur Ödülü' verilen, büyük oğlu Doğukan Manço büyük jüride yer alan, kendisi ise küçük oğlu Batıkan Mahço ile onur konuğu olmasına rağmen protokolde kendisine yer ayrılmayan Lale Manço tepki gösterdi. Bir süre arka sıralarda vatandaşlar arasında oturan Lale Manço, daha sonra kulise gidip görevlilere, Kocam Barış Manço adına buradayız ancak bu şekilde davranılması çok yalnış diyerek tepkisini dile getirdi. Lale Manço, jürideki oğlu Doğukan Manço ve diğer oğlu Batıkan Manço ile etkinliğin yapıldığı amfitiyatrodan ayrıldı. Lale Manço, çıkışta kendisini görüntüleyen DHA muhabirinin, Erken ayrılıyorsunuz demesi üzerine, Ben buraya hiç gelmedim diye karşılık verip, uzaklaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barış Manço Kuşadası Aydın Gökçe Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title