Haberler

Baker hughes: abd'de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı 6 Eylül itibarıyla son bir haftada 4 adet azalarak 738 adete geriledi.

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı 6 Eylül itibarıyla son bir haftada 4 adet azalarak 738 adete geriledi.

Baker Hughes verilerine göre, aynı dönemde ABD'de faaliyetini sürdüren doğal gaz sondaj kule sayısı da 3 adet düşüşle 160 adete geriledi ve toplam doğalgaz ve petrol sondaj kulesi 898 adete indi. Böylece, petrol ve doğal gaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 104 adet azaldı.

Buna göre, sondaj kulelerinin 870 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 28 adedi ise açık sularda yer aldı. Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 26 olarak gerçekleşti. Kanada'da sondaj kule sayısı 3 adet düşüşle 147 oldu. Kanada'daki kulelerin 102'sinin petrol, 45'inin gaz kulesi olduğu belirtildi. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 9 adet düşüşle 1,045 adete düştü.

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezlerinden olan Teksas'ta kule sayısı 3 adet düşüşle 438'e, en büyük havza olan Ppermian'da da kule sayısı 2 adet düştü ve 427'ye geriledi.

ABD Enerji Bilgi Yönetimi (EIA) Perşembe günü, ABD'deki ham petrol stoklarının 30 Ağustos'ta sona eren haftada 4.8 milyon varil azalarak 423 varile gerilediğini açıkladı.

ABD ham petrol rafinerisi girdileri, bir önceki haftaya göre günlük 27 bin varil düşüşle günde ortalama 17.4 milyon varile geriledi. Benzin üretimi önceki haftaya göre ortalama 10.3 milyon varile gerilerken rafineriler kapasitelerinin yüzde 94.8'ini oluşturdu.

ABD'de ham petrol ithalatı, bir önceki haftaya göre günlük 976 bin varil artarak günde ortalama 6.9 milyon varil oldu. Toplam ticari petrol stokları 4.9 milyon varil düştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Baker Hughes Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title