Haberler

Büyükşehir meclisi toplandı

Güncelleme:

Şahin, güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzeti tüm Dünya'ya tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'ne (GastroAntep) davet etti.

Meclis Toplantı Salonu'nda meclis üyelerine seslenen Şahin, GastroAntep Festivali'nde, Dünya'nın Michelin yıldızlı şeflerinin yanı sıra Türkiye'nin en iyi şefleri üç gün boyunca Gaziantep'te ağırlanacaklarını söyledi.

ŞAHİN: TÜRKİYE GAZİANTEP'TE OLACAK

Başkan Şahin, "İlçelerimizin her birinin ayrı bir güzelliği var. İslahiye'de üzüm ve biber Dünya'nın en iyisi, Nizip'te fıstıkla birlikte zeytinin aroması başka bir lezzet. Kastamonu sarımsağından sonra Araban sarımsağı aromasıyla yarışıyor. Dolayısıyla patlıcan, hayran kabağı, kurutmalık ve daha birçok ürünlerimizi Dünya'nın çeşitli ülkelerinden kentimize gelen şeflere sunacağız. Geçen yıl festivale davet ettiğimiz Michelin yıldızlı şefler, Antep'imizin yerel ürünlerini kullanarak yeni lezzetler ortaya çıkardılar, bu lezzetler kendi ülkelerinde beğeniyle karşılandı, yemeklerinde kullandıkları ürünleri sipariş etmeye başladılar. Özellikle Oğuzeli başta olmak üzere birçok ilçemizden kurutmalıkları, 40 ülke almaya başladı, artık marka olduk, zincir marketlerde kurutmalıkların satışları başladı. Bizim yerel ürünlerimiz için büyük bir pazar oluştu. Artık insanlarımız kendisini geliştirmek için sertifika programlarına katıldı, ürettiği ürünleri festivalde pazarlamak için stant alıyorlar.Geçen yıl göre stant sayımız 10 kat arttı. Hem şehir içinden hem de şehir dışından çok sayıda firma stant için başvurdu. Bu sıradan bir festival değil, GastroAntep Festivali'ne bir kalkınma, bir ihracat, bir istihdam olarak bakıyoruz. Bu işi planlı bir şekilde yaparsak San Sebastián ne söylüyorsa, Lion ne söylüyorsa, Paris ne söylüyorsa, Londra ne söylüyorsa, Gaziantep de aynı şeyi söyleyecektir Bu mutfak çalışmasında sanayicisinden öğrencisine bu konuda söz söyleyen profesyoneline kadar herkes burada olacak, Türkiye Gaziantep'te olacak. Siz meclis üyelerinin katılımıyla da festivalimiz; bir kalkınma modeli, bir Gaziantep modeli, bir kültür modeli, bir sanat modeli olacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi 2020-2024 dönemi Stratejik Planı Taslak görüşülmesine geçildi. Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Recep Bozdağ, plan hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Michelin Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title