Haberler

Endeks son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü

Güncelleme:

TCMB'nin reel, finansal sektör temsilcilerinden ve profesyonellerden oluşan 62 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2019 yılı Eylül ayı Beklenti Anketi" yayımlandı.

TL varlıkların fiyatlamasında Tcmb'nin Perşembe günü alacağı faiz kararı öne çıkmaya devam ederken, dün günün ikinci yarısında ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in ABD'nin Türkiye'ye S400 alımı için yaptırımları incelendiğini açıklaması sonrasında TL varlıklarda bir süre satış baskısı görüldü.

Beklenti Anketine göre TÜFE %13.96'ya gerilerken, Dolar TL kuru beklentisi ise 5.90'dan 6'ya yükseldi. Türkiye'nin CDS primi bir miktar artış göstererek 384'e yükseldi. Bugün sakin bir veri akışının hâkim olacağı küresel piyasalarda, ABD-Çin ticaret savaşı ve Türkiye-ABD ilişkileri eksenindeki gelişmeler piyasaların takibinde kalmaya devam edecek. BIST100 endeksi güne yükselişle başlarken, 2 Ağustostan bu yana en yüksek seviyeyi gördü, gelen haber akışlarının etkisiyle birlikte günü %1.63 yükselişle 100,604 puandan tamamladı.

USDTRY… Merkez Bankası Toplantısı Fiyatlama Davranışlarında Etkili Olmaya Devam Ediyor... Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında ABD Dolar endeksindeki gerileme gelişen piyasa ülke para birimlerini değerlendirirken, TL yaklaşan TCMB toplantısı ve ABD'den gelen açıklamalarla birlikte negatif ayrıştı. Küresel risk iştahındaki artışa bağlı olarak geçtiğimiz haftalarda TL varlıklar da değerlenme eğilimindeyken, dün ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in S400 konusuyla alakalı olarak Türkiye'ye yönelik yaptırımları incelediklerini açıklaması sonrasında kur 5.76 seviyesine kadar yükseldi. Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, TL varlıkların fiyatlamasında yurt dışı gelişmeler etkili olmaya devam edecek. Yeni işlem gününün ilk saatlerinde kur 5.76 seviyelerinde işlem görüyor.

EURTRY… TL Varlıklardaki Volatilite Artıyor… TCMB ve Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısı yaklaştıkça TL varlıklardaki volatilite de artış gösteriyor. EURTRY kuru sabah saatlerinde 6.36 seviyelerinden işlem görüyor.

EURUSD… Piyasalar ECB Toplantısına Odaklandı... Gün içerisinde 1.1030 seviyelerinden işlem gören parite, ABD piyasalarının açılmasıyla birlikte 1.1050 seviyesinin üzerine doğru ilerledi. Dolar global bazda değer kaybetmeye devam ederken, dolar endeksi 98 seviyesine geriledi. Parite, önemli bir veri akışının olmadığı yeni işlem gününde 1.1040 seviyelerinden işlem görüyor.

XAUUSD… Ons Altın Fiyatı Risk İştahının Artmasıyla Birlikte Düştü... ABD-Çin ticaret müzakereleri ve merkez bankalarının faiz indirimlerine dönük haber akışları, fiyatlama davranışları üzerindeki etkisini sürdürüyor. Ons altının sabah saatlerinde 1488 $ seviyelerinde işlem görüyor.

GLDGR… Gram Altın Fiyatları Yatay Seyrediyor… TL'deki ve ons altındaki değer kaybı gram altının yatay seyrini korumasına destek oluyor. Gram altın yeni işlem gününde 276 TL'den işlem görüyor.

BRENT… Arz ve Talep Arasındaki Makas Daralıyor… Dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD'de petrol üretiminin azalması, arz ve talep arasındaki makası daraltıyor. Petrol sondaj kulelerinin son 10 haftada 9 kere azalması da fiyatlarda yukarı yönlü baskı oluşturuyor. Brent petroldeki fiyatlamalarda ABD-Çin ticaret savaşına yönelik gelişmeler izlenmeye devam ederken, Brent petrol yeni işlem gününün ilk saatlerinde 62 $ seviyelerinde işlem görüyor.

S&P500…Endeks Ticaret Belirsizliği ile Karışık Seyretti… ABD ile Çin arasında Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan ticaret müzakerelerine yönelik belirsizlik sebebiyle Wall Street günü hafif satıcılı bir şekilde %0.01 düşüşle 2,978 puandan kapattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri TCMB Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title