Haberler

ABD'nin Meksika sınırında yakalanan yasa dışı göçmen sayısında düşüş

ABD yönetimi, ülkenin güney sınırını geçmeye çalışırken yakalanan kişi sayısında ağustos ayında yüzde 30 düşüş kaydedildiğini açıkladı.

Gümrük ve Sınır Muhafaza Komiser Vekili Mark Morgan, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Meksika sınırından ülkeye geçmeye çalışırken yakalanan yasa dışı göçmen sayısının, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 30 azaldığını bildirdi.

Sınırda yakalanan göçmenlerden, ailesiyle seyahat eden ve refakatsiz çocukların oranının geçen ay yüzde 57'ye gerilediğini kaydeden Morgan, bu oranın mayısta yüzde 72, temmuzda ise yüzde 67 olduğuna dikkati çekti.

Morgan, ABD Başkanı Donald Trump'ın göçü azaltma çabalarının yanı sıra Meksika hükümetinin kuzeye giden göçmenlere getirdiği kısıtlamaların bu düşüşte etkili olduğunu ifade etti.

Yaz aylarında göçmen sayısında azalma görüldüğüne işaret eden Morgan, "Yakalanan kişi sayısındaki düşüş trendinden memnun oluyoruz ancak bu sayıların her zaman yukarı doğru çıkabileceğini de biliyoruz. Tarih bunu gösterdi. Geçmişte olduğunu gördük." dedi.

Güney sınırında, sınırı yasa dışı geçmeye çalışırken Sınır Devriyesi tarafından yakalanan kişi sayısının mayısta 132 binden fazla, temmuzda yaklaşık 72 bin, ağustosta 50 bin 600 civarında olduğu ifade edildi.

Resmi limanlarda yetkililerin, temmuzda 10 bin, ağustosta ise 13 bin 300 kişiyi geri çevirdiği kaydedildi.

Meksika sınırındaki göçmen konvoyu

Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için yola çıkan 7 binden fazla kişinin yer aldığı göçmen konvoyu, geçen yıl aralıkta Meksika topraklarında ilerleyerek kuzeydeki sınır kenti Tijuana'ya ulaşmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için yola çıkan göçmen konvoyundan hiç kimsenin, mahkeme emri olmadan ülkeye alınmayacağını belirtmişti.

ABD ve Meksika hükümetleri arasında varılan "Meksika'da Kal" mutabakatı kapsamında, Meksika üzerinden ABD'ye göç başvurusunda bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının başvuru işlemleri sonuçlanana kadar sınır kenti Tijuana'da ikamet etmesi öngörülmüştü.

ABD hükümetinin, "Meksika'da Kal" programının ocakta başlamasından bu yana 20 binden fazla mülteciyi iltica başvuruları sonuçlanana kadar beklemek üzere Meksika'ya gönderdiği ifade ediliyor.

Trump yönetiminin yasa dışı göçmen aileler için süresiz gözaltı adımı

ABD İç Güvenlik Bakan Vekili Kevin McAleenan, geçen ay düzenlediği basın toplantısında, ülkeye yasa dışı yollardan giren göçmen ailelerin yasal gözaltı süresini 20 gün ile sınırlı tutan ve "Flores Uzlaşması" olarak bilenen mahkeme kararının göçmen sorunu konusunda yasal boşluk yarattığını belirtmişti.

McAleenan, söz konusu mahkeme kararı yerine, göçmen ailelerin süresiz olarak gözaltında tutulmasını öngören yeni bir düzenleme getireceklerini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title