Haberler

Üzüm üreticilerinin bir yıllık emeği çalındı

MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 2 çiftçinin bir yıllık emeği olan 5 ton kurutulmuş ve çuvallanmış üzüm, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Hırsızlığı kimin yaptığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 3 Eylül Salı günü meydana gelen olayda evli ve üç çocuk babası Orhan Aydın'a (70) ait kurutulmuş ve çuvallanmış 2 ton kuru üzüm, Çamlık Kümeevleri mevkisindeki bağdan çalındı. İki gün sonra geçen perşembe günü ise, bu kez Kocakumlar mevkisinde bağı bulunan, evli ve 2 çocuk babası Hikmet Ersoy'un (60), toplanmış ve kurutulmuş 3 ton üzümü çalındı. Ürünlerini satmak için çuvallayan çiftçiler, yaşanan hırsızlıklarla üzüntü yaşadı. Çiftçilerin ihbarıyla jandarma, hırsızlığı kimin yaptığının belirlenip yakalanması için çalışma başlattı.

'ÜZÜMÜ SATIP, BORCU ÖDEYECEKTİM'

Üzüntülü çiftçilerden Hikmet Ersoy, "Saat 05.00'e kadar uyumadım. Üzümlerin başında nöbet tuttum. 05.15 gibi sergimin 20 metre uzağındaki evimin damına çıktım. Divanda otururken uyuyakalmışım. Tam bu sırada gelmişler. Küçük kızım üzümlerin başındaki köpeğin sesini duymuş. 'Baba' diye seslendi. Yerimden kalkıp hemen koşturdum ama nafile. Beni görür görmez hemen araçlarına binip kaçtılar. Ben de arkalarından aracımla kovaladım ama yakalayamadım. Farları kapalıydı plakasını da alamadım. Zararım 3 ton. Bugünün piyasa fiyatıyla 45 bin lira yapıyor. Bu üzümleri 12 dönüm bağdan toplamıştım. Üzümden önce domates hasat etmiştim. Ordan gelen paralarla 7 bin lira işçilere para ödedim. Mazota, ilaca borçluyum. Üzümü satıp, borcu ödeyecektim. Bir senedir fırından veresiye ekmek yiyorum. Ama şimdi mahvolduk. Bir yıl gözümüz gibi baktığımız, gecemizi gündüzümüze kattığımız alın terimiz gitti. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

Diğer çiftçi Orhan Aydın ise zararının yaklaşık 20 bin lira olduğunu, hırsızlığı kim yaptıysa bir an önce bulunmasını istediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Çakmak Mahallesi Orhan Aydın Yunusemre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title