Haberler

'Yüzüncü yılında sivas kongresi sempozyumu' düzenlendi

SİVAS Kongresi'nin 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve iki gün sürecek olan 'Yüzüncü Yılında Sivas Kongresi, Ulusal Öğrenci Sempozyumu' başladı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sempozyuma Sivaslı öğrencilerin yanısıra, İstanbul, Bursa, Denizli, Trabzon, Hakkari, Elazığ, Amasya, Tokat, Yozgat, Bayburt, Afyon, Eskişehir ve Artvin'den öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sempozyumda konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinin çok güzel geçtiğini söyledi. Bir milletin tarihinde dönüm noktaları ve kırılma anları olduğunu belirten Ayhan, "Geçmişi güzel bir şekilde yadetmek, hissetmek, hassasiyet göstermek, ecdadın fedakarlığını farketmek, hem de gelecekteki bu güçlü duruşu, bu ruhu, bu heyecanı çocuklarımıza aşılamak istiyoruz" dedi.

Tarihini ve geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğe umutla bakabilmesinin mümkün olmadığına vurgu yapan Ayhan, "Bizi güçlü kılan tarihimiz, geçmişimiz. İmanı olup ama imkanı olmayan atalarımızın birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi yedi düvele karşı nasıl savaş kazandığını ve bu ruhu öğrendik. Bu şuur ve bilinçle yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden tarihi iyi bilmelerini isteyen Vali Ayhan, "Bu coğrafyanın nasıl badireler atlattığını iyi bilmemiz lazım. Bin yıldır Türk yurdu olan bu topraklara nasıl bedeller ödediğimizi bilmemiz lazım. Dolayısıyla kongremizin 100'üncü yılında her kesimi kucaklayan çalışmalar ve programlar yaptık. Bu tür etkinlikleri ve bilimsel anlamda yapılan çalışmaları anlamlı buluyorum" dedi.

Şiir ve türkülerin seslendirildiği sempozyumda toplam 23 bildiri sunulacak. Sempozyumun diğer oturumları Sivas Kongresi'nin toplandığı tarihi binada gerçekleştirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Artvin Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title