Haberler

Chp'den, bildiri imzacısı akademisyenler için kanun teklifi

CHP, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından, ihraç edilen bildiri imzacısı 406 akademisyeninin görevine iadesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Teklifin genel gerekçesinde, 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirinin 11 Ocak 2016 tarihinde açıklandığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bildiriye imza atanlara yönelik eleştirisinin ardından OHAL döneminde 406'sının Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilip, haklarında dava açıldığı bildirildi. Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı ardından, 406 akademisyenin kamu görevlerine iadesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için teklifi verdiklerini söyledi.

'DRAMATİK SONUÇLAR DOĞURDU'

Özel, 11 Ocak 2016'da çok sayıda bilim insanının o günkü siyasi şartlara ilişkin bir bildiri imzaladığını anımsattı. Bu bildirinin kamuoyunda çokça tartışıldığını kaydeden Özel, "Elbette demokratik rejimler, en şok edici ifadelerin, kabul edilmese de kişilerin paylaştığı görüşlerin, şiddet çağırmıyorsa ve kanunları ihlal etmeye teşvik etmiyorsa, kişiler tarafından özgürce ifade edilebileceği rejimlerdir" dedi. Özel, gelinen noktada üniversiteler üzerindeki baskının devam ettiğini vurgulayarak, "Barış akademisyenlerinin görevlerinden ihraç edilmesi, pasaportlarına el konulduğu için yurtdışında derslere gidememeleri, ailelerinin pasaportlarına el konulmuş olması gibi son derece dramatik sonuçlar doğurdu. 26 Temmuz 2019 tarihinde daha önce yapılan başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, bu konuda hak ihlali olduğuna karar verdi. Gerekçeli kararında da, varsayımı aşan bir delil gösterilmediğine işaret etti" diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ İLLERDE

Basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özgür Özel, CHP MYK'da alınan karar gereği, 1 Ekim Meclis açılışına kadar 120 milletvekilinin 24 ilde görevlendirildiğini belirterek, "Milletvekili arkadaşlarımız bu illerde saha çalışması yapacaklar. O illerdeki tespitler rapor haline getirilecek ve 1 Ekim'de Sayın Genel Başkanımıza sunulacak

DİYARBAKIR ANNELERİ

Özel, dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da HDP önünde eylem yapan annelerle ilgili de "Şu an itibarıyla anne sayısı 23'e ulaştı. Annenin gözyaşının rengi yoktur. CHP olarak annelerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu ağlayan annelere bugüne kadar duyarsız kalan iktidar, 'CHP sessiz kaldı' diye eleştiriyor. Vallahi yalan, billahi yalan. Biz bu çocukların annelerinin yayındayız" diye konuştu.


Haber:  Besti KARALAR/ANKARA, -


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesi Özgür Özel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title