Haberler

Hırvatistan heyetinden ATO'ya ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hırvatistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin istenen seviyenin çok gerisinde kaldığını belirterek, "Bu rakamı yukarı taşımak, özellikle de Ankara ile Hırvatistan arasındaki ticareti geliştirmek için ATO olarak üzerimize...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hırvatistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin istenen seviyenin çok gerisinde kaldığını belirterek, "Bu rakamı yukarı taşımak, özellikle de Ankara ile Hırvatistan arasındaki ticareti geliştirmek için ATO olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz." ifadesini kullandı.

Baran, yazılı açıklamasında, Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic ve Zagreb Belediye Başkan Yardımcısı Olivere Majic'in ATO'yu ziyaret ettiğini bildirdi.

İki ülkenin tarihi bağlarla bağlı olduğuna ancak ticaret hacminin istenen seviyenin çok gerisinde kaldığına işaret eden Baran, Türk iş adamlarının söz konusu ülkede ev tekstili, inşaat malzemeleri gibi perakende ticaret yatırımlarının da aralarında olduğu alanlarda 350 milyon avroluk yatırımları bulunduğunu bildirdi.

Baran, iki ülke Cumhurbaşkanının da ticaret hacminin artmasına yönelik taleplerini dile getirdiğini hatırlatarak, "Bu rakamı yukarı taşımak, özellikle de Ankara ile Hırvatistan arasındaki ticareti geliştirmek için ATO olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Türkiye ve Hırvatistan demiryolu ağları, havayolu ve liman işletmeciliği konularında oldukça iyi durumda. Hırvatistan'ı ticaretimizi geliştirmenin, Avrupa'ya açılmanın önemli bir kapısı haline getirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmede Ankara ekonomisi hakkında bilgi veren Baran, 2020 yılının ilk yarısında AB dönem başkanlığı üstlenecek Hırvatistan'dan Türkiye için AB'ye üyelik konusunda destek beklediklerini vurguladı.

"Türkiye lojistikte lider"

Büyükelçi Cvitanovic de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 katına çıkartılması gerektiğini ifade ettiğini anımsattı.

Türkiye'nin lojistikte lider olduğuna dikkati çeken Cvitanovic, lojistik alanında iş birliği yapmayı önerdi. Hırvatistan'ın Batı Avrupa yolu üzerinde limanları bulunduğunu belirten Büyükelçi, şunları kaydetti:

"Zagreb'in konumu, lojistik açıdan komşu ülkelerden daha avantajlı. Bu kapsamda depolama ve diğer alanlarda farklı avantajlar sağlayan lojistik anlaşmalar yapabiliriz ve Zagreb bir merkez olarak Avrupa içine göndermeler sınıra takılmadan, beklemeden kolaylıkla yapılabilir. Zagreb'in lojistik merkez olarak kullanılması, hem ürünlere değer katacak hem de iki ülke arasındaki işbirliğini artıracak. Hırvatistan olarak dış politikamızın yönü bu noktada Türkiye'yi desteklemek olacaktır. Bütün enerjimizi harcayacağımız konu birlikte olmak ve bu birlikteliği güçlendirmek olacaktır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Hırvatistan Türkiye Ankara Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title