Haberler

Antalya 55 kilo verdi, şimdi zayıflamak isteyenlere danışmanlık yapıyor

Güncelleme:

55 kilo verdi, şimdi zayıflamak isteyenlere danışmanlık yapıyorAntalya'da hemşire Nihan Yurt, 122 kiloyken yaşadığı sıkıntıları ve tüp mide ameliyatı olduktan sonra hayatında nelerin değiştiğini, kendi gibi kilo sorunu olanlarla paylaşarak destek olup moral veriyor.

55 kilo verdi, şimdi zayıflamak isteyenlere danışmanlık yapıyor

Antalya'da hemşire Nihan Yurt, 122 kiloyken yaşadığı sıkıntıları ve tüp mide ameliyatı olduktan sonra hayatında nelerin değiştiğini, kendi gibi kilo sorunu olanlarla paylaşarak destek olup moral veriyor.

Antalya'da yaşayan Nihan Yurt, çocukluğundan bu yana hep kilo sorunu yaşadı. İlkokuldan başlayarak tüm eğitim hayatı boyunca sınıfının en kilolu kızı olan Yurt, düzensiz beslenme sonucu aldığı kiloları yüzünden ne istediği giysiyi alabildi ne de sosyal hayatın içinde yer aldı. Alışveriş yaparken beğendiğini değil de bedenine uyan giysi almak zorunda kalan hemşire Nihan Yurt, arkadaşlarının dışarı çıkma teklifini de 'isteksizlik' nedeniyle hep geri çevirdi. Dışarı çıkarken duş almanın, giyinmenin ve makyaj yapmanın çok zor geldiği 122 kilo ağırlığındaki Nihan Yurt, 'kadınca zarafet' diye tanımladığı bacak bacak üstüne atma hareketini hiç yapamadı.

Daha önce yaşadığı İstanbul'dan Antalya'ya taşındıktan sonra daha fazla kilo almaya başlayan Yurt, tartıda 122 kiloyu gördüğünde kilo vermenin kendisinin başarabileceği bir konu olmadığına karar verip Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güler'in kapısını çaldı.

2016 yılındaki ameliyat sonrasında 55 kilo veren Nihan Yurt, şimdiyse kendisini ameliyat eden Doç. Dr. Mehmet Güler ile birlikte çalışıyor. Obezite cerrahisine karar veren hastalara danışmanlık yapan hemşire Nihan Yurt, kilolu dönemde yaşadıklarını, ameliyat sürecini, ameliyatın ardından yaşadıklarını kendi gibi kilo sorunu yaşayan hastalara anlatıyor.

'DİYETLE 15 KİLO VERİP DİYETİ BIRAKINCA 20 KİLO ALIYORDUM'

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde hemşire olarak çalışan Nihan Yurt (36), çocukluktan kilo sorunu yaşadığını ve ilkokuldan itibaren eğitim hayatı boyunca sınıfın en kilolu kızı olduğunu belirtti. Çocuklukta başlayan kilo sorunun temelinde düzensiz beslenme olduğunu ifade eden Yurt, Tatlı, dondurma, çikolata, hamur işlerini çok seviyordum. Bunlar yerken önüne geçemedim gıdalardı dedi. Sevdiği yemekleri yerken doymadığını ve daha çok yemek istediğini anlatan Yurt, Obezitenin temelinde de bu varö dedi. Kilolarından kurtulmak için diyet programları uyguladığını ancak diyetin her pazartesi başlayıp her Cuma sona erdiğini kaydeden Yurt, Diyetle15 kilo veriyordum ama diyeti bozduğum anda 20-25 kilo geri alıyordum. Böyle bir süreç yaşadım şeklinde konuştu.

'TARTIDA 122 KİLOYU GÖRÜNCE AMELİYATA KARAR VERDİM'

Tartıda 122 kiloyu gördüğünde ameliyat olmaya karar verdiğini belirten hemşire Yurt, şunları söyledi

Ben 2005 yılından bu yana hemşire olarak çalışıyorum. İstanbul'da yaşıyordum. O zamanlarda da ameliyat olmayı düşünmüştüm ama kilo verebileceğimi kendime telkin etmiştim. 2,5 yıl önce Antalya'ya taşındım. Taşınma dönemimde daha fazla yeme isteği başladı. Kilo vermek yerine kilo almaya devam edince ameliyata karar verdim. 122 kiloyu tartıda gördüğümde bunun çözümünün bende olmadığını anlamıştım.

Ameliyata girdiğinde 122 kilo ve 52 beden olduğunu belirten Nihan Yurt, 2016 yılı Aralık ayında ameliyat oldum. İlk 1 yılda 51 kilo verdim. Son 1,5 yılda da 67 kiloda sabit bir şekilde gidiyorum. Artık 38 beden giyiyorum dedi.

'KİLOLUYKEN DIŞARI ÇIKMAYA ÜŞENİYORDUM'

Kiloluyken sosyal anlamda kendini kısıtlamadığını ama istekle ilgili sorun yaşadığını anlatan Yurt, Arkadaşlarım 'Dışarı çıkalım' dediğinde üşeniyordum. Duş almak, makyaj yapmak, giyinmek zor geliyordu. Daha evden çıkmadan makyajım ve saçım terden bozuluyordu. Hep stres halindeydim. Böyle olunca da çıkmak istemiyordum. Sosyal olmak istiyordum ama sosyal olmak için çaba sarf etmek istemiyordum. Yorgunluk hissi yaşıyordum diye konuştu. Mağazalardan kıyafet alırken sorunlar yaşadığını da anlatan Yurt, Kendi bedenime uyan şeyler yaşıma uymuyordu. Beğendiğim bir şeyi alma şansım olmuyordu. Sadece bana olanı tercih ediyordum dedi. Kiloluyken yürüyüş yapamadığını, gideceği yere taksi ya da araçla gittiğini ve hantal bir hayatı olduğunu belirten Yurt, Şu anda ise taksiye, otobüse, arabaya binmek istemiyorum. Çünkü yürüyebiliyorum. Yürürken de kendimi çok rahat hissediyorum ifadelerini kullandı.

'BACAK BACAK ÜSTÜNE ATABİLDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM'

Kiloluyken hep yapmak istediği ama yapamadığı şeyin 'bacak bacak üstüne atmak' olduğunu söyleyen Nihan Yurt, Bir kadın olarak bacak bacak üstüne atmak bir zarafet göstergesi bence. Ben bunu kiloluyken hiç yapamıyordum. Yapabilsem de zarif olmuyordu. Garip bir görünüş oluyordu. Şimdi yapabilince çok mutlu oldum şeklinde konuştu.

AMELİYATINI YAPAN CERRAHLA BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

2017 yılı Temmuz ayından bu yana ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Güler ile birlikte çalışmaya başladığını aktaran Nihan Yurt, Hem hastaların ameliyat organizasyonunu hem de kiloluyken yaşamış olduklarımı onlara aktararak danışmanlık yapıyorum. Hastalar için muhteşem bir güven duygusu oluşuyor dedi.

Hastaların sorularını yanıtlayan, onlara tecrübelerini aktaran Yurt, Fransa'dan gelerek Antalya'da ameliyat olan 35 yaşındaki Nuray Arslan Ünal'a da kendi hayatından örnekler vererek obeziteyi anlattı.

HASTALARIN HAYATI BAŞTAN BAŞA DEĞİŞİYOR

Doç. Dr. Mehmet Güler ise Nihan hanım kiloluyken yaşadığı problemler, ameliyat olduğu dönemde yaşadığı tecrübeler ve sonra da bir hastanın sağlıklı dengeli beslenebilmesi, ruhsal ve sosyal anlamda yeniden toplumun içinde aktif bir birey olarak yer alma tecrübesini hastalarımızla paylaşarak işimizi kolaylaştırıyor dedi. Obezite ameliyatı olan hastaların hayatlarının baştan başa değiştiğini vurgulayan Doç.Dr. Güler, Bu çok pozitif bir değişiklik. İnsanların karakteri, özgüveni, hayata bakışları pozitif yönde değişiyor. Bu bizim için çok gurur verici çok keyifli. Duygulanıyoruz tabii ki diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title