Haberler

TSKB'nin Çin Kalkınma Bankasından kredi alması

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Suat İnce, TSKB ile Çin Kalkınma Bankası (CDB) arasında imzalanan 200 milyon dolarlık kredi anlaşmasının uluslararası finans kuruluşlarının ve yatırımcıların güçlü Türkiye ekonomisine güvenin devam ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu bildirdi.

TSKB açıklamasına göre, TSKB, CDB'den 200 milyon dolar tutarında kredi temin etti. CDB'nin Türkiye'de verdiği ilk uzun vadeli kredi olma özelliğini taşıyan ve Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yürütülen "Bir Kuşak Bir Yol Girişimi" (Belt and Road Initiative) kapsamında temin edilen krediyle TSKB, Türkiye'deki üretim sanayi, KOBİ, enerji, altyapı, sağlık ve eğitim projelerini destekleyecek.

TSKB Genel Müdürü Suat İnce, dün imzalanan kredi anlaşmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada anlaşmanın uluslararası finans kuruluşlarının ve yatırımcıların güçlü Türkiye ekonomisine güvenin devam ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kredi anlaşmasının CDB'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi altında Türkiye'de bir bankaya sağladığı ilk kredi olma özelliğini taşıdığını bildiren İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Bu öncü adımın atılmasında büyük emeği olan Bakanlığımıza ve kalkınma yolculuğumuzda kıymetli bir iş birliği yaptığımız CDB'ye teşekkürü bir borç bilirim. CDB ile imzaladığımız bu ilk sözleşmeyle başlayan işbirliğimizin gelecek yıllarda da artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. 69 yıldır Türkiye'nin kalkınmasına ve sürdürülebilir büyümesine çok yönlü katkımızı stratejik hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla devam ettiriyor, paydaşlarımız için değer üretiyoruz. Bu son kredi anlaşmamız da yine kapsayıcı ve sürdürülebilir finansman alanındaki çalışmalarımızı güçlendirmemizde önemli bir rol üstlenecek."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Sinai Kalkınma Bankası Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title