Haberler

Trump yönetimi, elektronik sigarayı yasaklıyor

ABD Başkanı Donald Trump, 6 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından elektronik sigaranın yasaklanması için adım atılacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından elektronik sigaranın yasaklanması için adım atılacağını söyledi.

ABD'de elektronik sigarayla bağlantılı olarak rahatsızlanıp hayatını kaybedenlerin sayısının 6'ya yükselmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump yönetimi harekete geçti. Trump, eşi Melania Trump, Sağlık Bakanı Alex Azar ve Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) yetkilisi Dr. Norman Sharpless ile Oval Ofis'te basın toplantısı düzenledi. Trump yaptığı açıklamada, elektronik sigaranın özellikle çocuklar için "yeni bir problem" olduğunu belirtti. Yönetiminin elektronik sigarayı yasaklayacağını ifade eden Trump, 13 yaşındaki oğlu Barron da dahil olmak üzere masum çocukları korumak için güçlü yasalar koyacağını söyledi.

"İnsanların hastalanmasına ve gençliğimizin bu kadar etkilenmesine izin veremeyiz. First Lady konuya böyle dahil oldu. Bir oğlumuz var" ifadelerini kullanan Trump, açıklamasının ardından ailelerin daha katı bir tutum sergilemesini beklediğini söyledi.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, FDA'nın tüm tütün içermeyen aromalı elektronik sigaraların piyasadan kaldırılması için oluşturulan planı tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Azar, ayrıca çocukların e-sigaralara kasıtlı olarak yönlendirildiğinin tespit edilmesi durumunda FDA'nın haciz işlemi uygulayacağını söyledi.

FDA yetkilisi Dr. Ned Sharpless da çocukların elektronik sigara ürünlerine yöneliminin artması durumunda, gençlerin bu ürünleri kullanmaması için ek adımlar atılacağını ifade etti.

ABD genelinde, elektronik sigara kaynaklı henüz tespit edilemeyen bir akciğer rahatsızlığı nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti, 33 eyalette ve Virjin Adaları'nda ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) bildirilen 450'den fazla akciğer hastalığı vakası kaydedildi. E-sigara bağlantılı akciğer rahatsızlığı bulunanların yaş ortalamasının ise 19 olduğu belirtildi. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri fahrettin koca Donald Trump Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title