Haberler

Erdal Eren kimdir? Erdal Eren neden idam edildi?

Kanlı 12 Eylül darbesinin üzerinden 39 yıl geçti. Bu darbe sırasında Erdal Eren, 17 yaşında iken idam edildi. 18 yaşının altında olması nedeniyle yaşı büyültülerek idam edilen Erdal Eren,'in ölüm yıl dönümünde anılıyor. Peki, Erdal Eren kimdir? Erdal Eren neden, kaç yaşında idam edildi?

Erdal Eren, 12 Eylül 1980 darbesinde daha 17 yaşında iken idam edildi. ve yaşı 18'den küçük olduğu için idam edilmesi için yaşı büyültüldü. Kanlı 1980 darbesinin 39. yıl dönümünde Erdal Eren ismi Twitter'de TT oldu. Peki, Erdal Eren kimdir? Erdal Eren neden idam edildi?

ERDAL EREN KİMDİR, NEDEN İDAM EDİLDİ?

Erdal Eren, 25 Eylül 1964'de Giresun Şebinkarahisar'da doğdu. 12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giyen ve asılarak idam edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisidir.

Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi Sinan Suner, 30 Ocak 1980 tarihinde Milliyetçi Hareket Parti'li Bakan Cengiz Gökçek'in koruması Süleyman Ezendemir tarafından vurularak öldürüldü.

Erdal Eren kimdir? Erdal Eren neden idam edildi?

Erdal Eren, Suner'in öldürülmesini protesto etmek için 2 Şubat 1980 günü düzenlenen gösteride gözaltına alınan 24 kişinin arasındaydı. Gösteri sırasında çıkan çatışmada er Zekeriya Önge'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Erdal Eren, yargılanarak 19 Mart 1980 tarihinde idama mahkum edildi.

Milli Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan karar, 13 Aralık 1980'de Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde infaz edildi.

İDAM EDİLMESİ İÇİN YAŞI BÜYÜLTÜLDÜ!

Ağabeyi Erkan Eren, Erdal'ın Mamak Askeri Cezaevi'nde tutuklu kaldığı dönemde gördüğü ağır işkencenin izlerine tanık olduğunu dile getirdi. Erdal'ın idam edildiği tarihte yaşının 18'den küçük olduğunu belirten Erkan Eren, infazı radyodan öğrendiklerini ve Erdal'ın kimsesizler mezarına gömülmek istendiğini söyledi.

Erdal Eren kimdir? Erdal Eren neden idam edildi?

EVREN'DEN SKANDAL SÖZ!

Ayrıca dönemin bir numaralı adamı Kenan Evren'in "asmayalım da besleyelim mi?" sözü Erdal Eren'e sarf edilmek maksadı ile ağızdan çıkmış sonrasında ise binlerce insana mal edilmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Eylül Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

gökhan peker:

allah rahmet eylesin. kendi yakınım gibi üzülmediysem insan değilim. ama onlar olmasaydı bugün belki abim de babam da yaşamıyor olacaktı. aynı bugün devletin yaptığı gibi. hiçç yargılamadan (onu hiç değilse haksız hukuksuz dolu da olsa yargılamışlar) yüzbinlerce insanın sadece bir zan ile karıları çocukları dahil hain ilan edilerek işlerinden evlerinden çocuklarından hayatlarından edilmesi gibi. devleti yaşatmak adı altında. bu olayları ve o olayları vicdanlarımızda sorgulayacağız insan olarak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title