Haberler

Dha yurt bülteni - 10

Antrenöre, altyapıdaki çocuklara cinsel içerikli mesajlar attığı iddiasıyla gözaltıBolu'da, amatör futbol kulübünün altyapısında futbol oynayan, yaşları 12 ile 15 arasında değişen çocuklara cinsel içerikli mesajlar attığı iddia edilen antrenör M.K., gözaltına alındı.

Antrenöre, altyapıdaki çocuklara cinsel içerikli mesajlar attığı iddiasıyla gözaltı

Bolu'da, amatör futbol kulübünün altyapısında futbol oynayan, yaşları 12 ile 15 arasında değişen çocuklara cinsel içerikli mesajlar attığı iddia edilen antrenör M.K., gözaltına alındı.
Bolu'da, amatör futbol kulübünün altyapısında antrenörlük yapan M.K., iddiaya göre, 12- 15 yaşlarındaki erkek çocuklarına cinsel içerikli mesajlar attı. Bir süredir altyapıda futbol oynayan çocuklar, mesajları birbiriyle paylaştı. Böylece M.K.'nin, birden fazla çocuğa cinsel içerikli mesajlar attığı ortaya çıktı. Bir araya gelen çocuklar, M.K.'yi parka çağırdı. Burada antrenörü döven çocuklar, görüntü çekerek, M.K.'ye, kendilerine sözlü olarak cinsel tacizde bulunduğunu itiraf ettirdi. Çocukların çektiği bu video, sosyal medyada paylaşılarak, kısa sürede yayıldı. Bunun üzerine M.K., Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. M.K.'nin emniyetteki işlemlerinin ve olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü
----------
-Amatör kamera görüntüsü
-Çocukların çektiği video
-İtiraf ettirmeleri
-Diyaloglar

Süre: 03.23-Boyut: 380.5 MB

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU,

=======================

Bartın Irmağı'nda balık ölümlerine karşı su takviyesi

Bartın'da, kentin içinden geçen Bartın Irmağı'nda azda olsa yaşanan balık ölümleri nedeniyle oksijen yoğunluğunu artırmak için ırmağa su takviyesi yapıldı.
Bartın Irmağı'nın Kemerköprü Mahallesi, Asma Köprü civarından geçen hafta yaşanan balık ölümleri nedeniyle Bartın Belediyesi her zaman yaptığı yöntemi devreye soktu. Kemerköprü üzerinden geçen ana su isale hattı borusundan ırmağa su bırakılmaya başlandı.
Bartın Belediye Başkan Başkanı Cemal Akın, Kemerköprü mevkiinde zaman zaman balık ölümlerinin yaşandığını söyleyerek, "Yaz aylarında yağışların az olmasına bağlı oksijen yetersizliği nedeniyle balık ölümlerini zaman zaman yaşıyoruz. Bizde bu yılki yağışların az olması ve ırmaktaki oksijen miktarının düşebileceğini varsayarak, ara ara ırmağa su takviyesi yapıyoruz. Kemerköprü üzerinde geçen ana su isale hattımızdan ırmağa su bırakıyoruz. Bunu geçtiğimiz yıllarda da yapmıştık, balık ölümlerinin önüne geçerek, başarılı olmuştuk" dedi.
Geçen hafta Asma Köprü civarında yaşanan balık ölümlerinin ardından alınan su ve balık numuneleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından laboratuvara gönderilirken, yapılan incelemeler sonucunda her ikisinde de kimyasal atığa rastlanmadı. Balık ölümlerinin yaz aylarında sudaki oksijen miktarının azalmasına dayandırıldı.

Görüntü Dökümü
-----------
-Bartın ırmağından detay
-Ölü balıklardan detay
-Irmağa hortumla bırakılan su
-Vatandaşların şaşkınlıkla izlemesi
-Vatandaşlarla röp.
-Irmağa bırakılan su alanında detaylar

Süre: 3.55 Boyut: 62,0 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=====================

Yakınlarına mesaj atıp 'helallik' istedi, polis ve itfaiye ipten aldı (2)
YARALININ 'MEHMET' OLMADIĞINI ÖĞRENİNCE OYUNA DEVAM ETMİŞLER

Antalya'da, intihar girişiminde bulunan M.K.'nin ambulansa taşınması sırasında, kahvede okey oynayan bir grubun, dışarı çıkıp, sağlık görevlilerine ve polise yaralı kişinin kim olduğunu sorduğu öğrenildi. Polislerin 'Metin' yanıtı üzerine 'Mehmet ağabey değilmiş' diyen kişilerin, tekrar kahveye girip, okey oynamaya devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü
------------
-Binadan genel görüntü
-Şahsın sedye üzerinde görüntüsü
-Sağlık ekiplerinin görüntüsü
-Kahveden okeye ara verip gelip bakanlardan görüntü
-Detaylar

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

================

Van kahvaltısı UNESCO yolunda

Van'ın marka değerlerinden olan kahvaltısının, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine alınması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi çalışma başlattı.
Yöreye özgü birçok çeşidin bulunduğu ve özellikle yaylalarda yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan 'otlu peynir', un, tereyağı ve yumurta kullanılan 'murtuğa' ve öğütülmüş buğdayla hazırlanan 'kavut', yüksek rakımlı yaylalardan elde edilen karakovan balı gibi birçok çeşidin bulunduğu Van kahvaltısı, kentin tanıtımında önemli rol oynuyor. Van'da, 2014 yılında gerçekleşen 'Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' rekoru denemesi, 51 bin 793 kişi ile kırıldı. Şimdi ise Van kahvaltısının UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine alınması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi çalışma başlattı. Van ile özdeşleşen kavramlardan kahvaltı kültünün geçmişinin yanı sıra günümüzdeki konumunun anlatıldığı dosya hazırlandı. Van kahvaltısında bulunan yöreye özgü Van otlu peyniri, Van cacığı, murtuğa, kavut, Van balı, Van kaymağı gibi kahvaltı çeşitleri detaylı olarak anlatıldı. UNESCO'ya sunulacak bu kahvaltı çeşitlerinin yapım aşamaları da tek tek video ile kaydedildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, "Van kahvaltısının UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne alınması için çalışma başlattık. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile üniversitemiz birlikte çalışıyor. Bu çalışma kapsamında UNESCO'nun bizden istediği Van kahvaltısının çeşitlerinden ziyade, bu Van kahvaltı kültürü nasıl oluştu, bugüne nasıl geldi ve en önemlisi Van kahvaltı kültürü bugün yaşatılıyor mu? Bu konuda biz Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elvan Ocaklı'yı görevlendirdik. Kendisi Van kahvaltı kültürü ile ilgili gerek yazılı, gerek sözlü kaynaklara ulaştı. Bunları derledi, toparladı. Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü'müz ise bunu, örneğin Van otlu peynirinin ilk süt sağımından en son aşamasına, yani küp olarak gömülmesine kadar tüm süreçleri kayıt altına aldı. Biz de Van YYÜ ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak önümüzdeki ay UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne Van kahvaltısını eklemek için çalışma başlattık ve önümüzdeki ay müracaatımızı gerçekleştireceğiz" dedi.
Van'da kahvaltı işetmesi sahibi Adnan Timur, Van kahvaltısının kent için çok önemli olduğunu belirterek, "Besin değeri yüksek olan çeşitler mevcuttur. Bunlar içinde insanı gün boyu zinde tutan besinler var. Bu yüzden dünya çapında olması, bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü
-------------
-Van kahvaltı masasından detaylar
-Van kahvaltısından detaylar
-YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile röportaj
-Kahvaltı salonu sahibi Adnan Timur ile röportaj
-Van kahvaltısından detaylar

SÜRE: 3 DAKİKA 11 SANİYE
BOYUT: 616 MB,

Haber-Kamera: Gülay KUYUCU- Orhan AŞAN/VAN, -

===================

İzmir Fuarı'ndaki orman konserinden 477 bin lira gelir sağlandı

İzmir'de çıkan ve 53 saat sonra kontrol altına alınarak söndürülen orman yangınında zarar gören alanları yeniden ağaçlandırmaya katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen konserden 477 bin TL gelir elde edildi.
İzmir'de geçen 18 Ağustos'ta, Karabağlar'ın kırsal Tırazlı Mahallesi yakınlarında başlayıp Seferihisar ve Menderes ilçelerinin kırsal mahalllerine kadar ulaşan, 53 saatte konrol altına alınan ve çok büyük bir orman alanını etkileyen yangın sonrasında, bölgenin yeniden ağaçlandırılması için çeşitli kampanyalar başlatıldı. Bu kapsamda İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül akşamı, ' İzmir tek yürek' sloganıyla düzenlenen ve Haluk Levent'in öncülük ettiği şarkıcıların gönüllü olarak, para almadan sahneye çıktığı bir konser düzenlendi. İzmir Enternasyonel Fuarı kapsamında düzenlenen konser için Kültürpark'a giren kişilerden alınan 10'ar TL giriş ücretlerinin toplamı 477 bin TL'yi buldu. Konser ve 88. İzmir Enternasyonel Fuarı vasıtasıyla elde edilen gelir, 30 Ağustos'ta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararların yerine getirilmesi için kullanılacak. Meclis'in aldığı kararlar arasında, 3 bin 800 hektarlık bir alanın ağaçlandırılması ve yangınlara müdahaleyi hızlandırmak için yeni arazözler alınması gibi maddeler var.
Dayanışma konserine gösterilen ilgiden dolayı minnettar olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yangınla mücadele öncelikle bir gönül işi. Doğa sevgisi işin başı. Ardından da elbette alınması gereken bazı tedbirler geliyor, onlar için de mali kaynak lazım. 9 Eylül akşamı binlerce insan Kültürpark'a akın ederek hem bu işe gönüllü olduklarını gösterdiler hem de maddi katkıda bulundular. O gece bizimle olan, sıra bekleyen, cefa çeken ama en sonunda şarkılarımıza eşlik ederek ulvi amacımıza ulaşma konusunda desteklerini esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Kültürpark giriş kapılarından elde edilen verilere göre dayanışma konserine 100 binden fazla kişi katıldı. Konsere katılımın beklenenden çok daha fazla olması nedeniyle gecenin ilerleyen saatlerinde kapılar herkese açıldı. Konserden 477 bin TL gelir elde edildi.

İZMİR, -


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Futbol İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title