Haberler
BBC

Netanyahu'nun paylaşımına Facebook'tan 'nefret söylemi' engeli

Güncelleme:

Facebook, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun resmi hesabından paylaşılan bir mesaj üzerine Likud Partisi'ne 24 saatlik mesajlaşma engeli getirdi. Facebook, Netanyahu'nun "Araplar tüm İsraillileri -erkek, kadın, çocuk- ortadan kaldırmak istiyor" sözlerini içeren paylaşımında, "nefret söylemi kullanılmaması politikasının ihlal edildiğini" açıkladı.

Likud Partisi ise mesajın bir personel tarafından "yanlışlıkla" gönderildiğini, Netanyahu'nun mesajı ne gördüğünü ne de onay verdiğini duyurdu. Söz konusu mesaj daha sonra Netanyahu'nun resmi sayfasından kaldırıldı. Nisan ayındaki seçimde Netanyahu birinci gelse de koalisyon hükümeti kuramadığı için erken genel seçim kararı alınmıştı. Son anketler, Netanyahu'nun partisi Likud'u muhalefet partileriyle başa baş gösteriyor.

'İLHAK' VAADİ

Başbakan Netanyahu, Salı günü yaptığı bir konuşmada tekrar seçilmesi halinde Batı Şeria'da Yahudi yerleşimlerinin olduğu bölgeleri ilhak edeceğini duyurmuştu. Netanyahu, Nisan ayında düzenlenen genel seçimlerden önce de benzer bir vaatte bulunmuştu. İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından canlı yayımlanan konuşmasında Netanyahu, 'İsrail'in doğu sınırı' olarak tanımladığı Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'nde ve Lut Gölü'nün (Ölü Deniz) kuzeyinde 'egemenlik kuracağını' belirtti.

İsrail'deki siyasi yorumcular ise Netanyahu'nun bu açıklamasını aşırı sağ rakiplerinden oy çalma hamlesi olarak değerlendiriyor. Bu açıklama ayrıca seçimlerden sonra koalisyon kurma aşamasında bu partilerin desteğini almasını sağlayabilecek bir adım olarak görülüyor.

BBC

Batı Şeria Facebook İsrail Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title