Haberler

Çavuşoğlu: almanya, ingiltere ve fransa'nın pkk'ya yönelik adımları yetersiz

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  "Almanya, Hollanda, Avusturya, Fransa ve hatta İngiltere'de Pkk'nın bugün hangi faaliyetlerden para elde ettiğini o muhataplarımız çok iyi biliyor. Ama adım atma konusunda istediğimiz çizgide değiller. Son zamanlarda Almanya, İngiltere ve Fransa'nın Pkk'ya yönelik adımlarını olumlu buluyoruz; ama yetersiz" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda 105'inci Dönem Kaymakamlık Kursu öğrencilerine hitap etti. Bakan Çavuşoğlu, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının tarihten beri koordineli olarak çalıştığını söyledi. FETÖ, PKK gibi terör örgütleri ile mücadelede İçişleri Bakanlığı ile yakın işbirliği ile çalışmak durumunda olduklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar olan işbirliğimiz sayesinde birçok teröristi ülkemize getirip, adalete teslim ettik. Oralardaki terör yuvalanmalarının da dağılması için çaba sarf ediyoruz" dedi.
'İSTEDİĞİMİZ ÇİZGİDE DEĞİLLER'
Bakan Çavuşoğlu, yurt dışındaki terör örgütleri ile mücadelenin daha da artırılması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:
"Bunlar oralarda, 'bize bir şey olmaz' dedikçe oralarda bize yönelik faaliyetlerini daha da artırıyorlar. Zaten maalesef birçok ülkeden destek alıyorlar. Almanya, Hollanda, Avusturya, Fransa ve hatta İngiltere'de PKK'nın bugün hangi faaliyetlerden para elde ettiğini o muhataplarımız çok iyi biliyor. Düğünlerden gönüllü veya zorunlu olarak nasıl para topladıklarını, benim muhataplarım benden daha iyi anlatıyorlar. Ama adım atma konusunda istediğimiz çizgide değiller. Son zamanlarda Almanya, İngiltere ve Fransa'nın PKK'ya yönelik adımlarını olumlu buluyoruz; ama yetersiz. Maalesef FETÖ konusunda bu ülkelerin hala somut bir adım atmadığını görüyoruz. Hatta üçüncü ülkelerde, bazı ülkelerin istihbaratlarının FETÖ terör örgütüne çok güçlü destek verdiğini görüyoruz. Pes etmeyeceğiz. Haklı davamızı sonuna kadar sürdüreceğiz."
'GÖÇ SORUNUNA GÜVENLİK MESELESİ OLARAK BAKIYORLAR'
Türkiye'nin dünyada tüm sorunlara çözüm noktasında katkı sağladığını belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin bir taraftan Suriye'de Anayasa Komitesi kurmaya çalışırken, bir taraftan da siyasi bir sürece ulaşması için çaba gösterdiğini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, "Bu siyasi sürece giderken sahadaki ateşkesin de tesis edilmesi önemli. O zaman İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı olarak hangi adımları atmamız lazım? Diğer taraftan Suriye'deki çatışmalara çözüm ararken bu işin insani boyutuna karşı duyarsız kalmamız mümkün değil. Bu bizi 'düzensiz göç ile nasıl mücadele edeceğiz?' sorusu ile karşı karşıya bırakıyor. Burada bu soruna nasıl bakacağımız çok önemli. İnsani açıdan mı bakacağız, yoksa güvenlik açısından mı bakacağız? Bugün batılı ülkelerin göç sorununa sadece güvenlik açısından baktığını görüyoruz. Oysa biz bu olaya her iki pencereden bakıyoruz. İkisi açıdan bakmazsak dengeli göremeyiz, sorunun çözümü için gerçekçi adımlar atamayız" diye konuştu.
'AVRUPA BİRLİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMESİ LAZIM'
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'de 4 milyondan fazla düzensiz göçmen olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bunlardan 3.6 milyonun Suriyeli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Avrupa Birliği ile yaptığımız anlaşmadan sonra Suriyelilerin yardımı için verilen taahhütlerin ne kadarı yerine geldi? 2018 sonuna kadar 6 milyar avro göndereceklerdi göçmenler için. 2019 sonuna geldik üçte biri geldi. 2 milyarı biraz geçti. Yeni fasıllar açılacaktı, içinde bulunulan durumdan dolayı açılamıyor. Vize serbesti açılacaktı. 6 fasıl var, müzakere ediyoruz. Gereksiz detaylarda gereksiz zorluklar çıkarılıyor. Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın Merkel'e söylediği gibi; göçmen konusunda Avrupa Birliğini yükümlülüklerini yerine getirmesi lazım. Bu göçmenler oraya  gittiği zaman bunun maliyeti çok daha fazla. Sadece ekonomik de değil, siyasi maliyetini bugün Merkel dahil ödemeye başladı."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Fransa PKK Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title