Haberler

Bakan Albayrak'tan Merkez Bankası'nın faiz kararına ilk yorum

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararıyla ilgili olarak, "Etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın İstanbul'da düzenlenen 10. yıl davetinde konuştu. Albayrak, Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararıyla ilgili olarak, "Etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz" dedi.

Albayrak'ın konuşmalarından satır başları:

"GEÇMİŞTEKİ BAŞARILARI GELECEĞE TAŞIMALIYIZ"

"Geçmişteki başarıları takdir etmekle birlikte bunları geleceğe taşımalıyız. Küresel ve bölgesel anlamda 10 yıl öncesine göre çok daha farklı konumdayız. Ticaret savaşlarının yaşandığı AB ile konjöktürden geçerken ihtiyatlı politikalarımıza devam ediyoruz.

"ELDE ETTİĞİMİZ KAZANIMLARI GÖRECEĞİZ"

Geçen yıl Ağustos ayında maruz kaldığımız süreçleri geride bıraktık. Çok sayıda tedbir setini devreye aldık. Yeni ekonomi programının bir yılını geride bıraktık farklı senaryolara rağmen başarılı şekilde uyguladık. Tarihin en büyük küresel ataklarını yaşadığımız son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları göreceğiz.

"YILI POZİTİF BİR BÜYÜME RAKAMI İLE KAPATACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

Yeni ekonomik programın bir yılını geride bıraktık. Yılı pozitif bir büyüme rakamı ile kapatacağımıza inanıyoruz. Hem ÜFE hem TÜFE'de tek haneli rakamları bir yıl geçmeden görmüş olacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin belki de en büyük cari fazlasını göreceğiz. Merkez Bankası'nın faiz kararının etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz."

POLİTİKA FAİZİ 19,75'TEN 16,50'YE ÇEKİLDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Eylül ayı faiz kararını bugün 14.00'da açıkladı. Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Uysal başkanlığında ikinci toplantısını gerçekleştiren Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 325 baz puan indirerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye çekti.

TEMMUZ'DA DA FAİZ İNDİRMİŞTİ

Merkez Bankası, Temmuz ayında politika faizini 425 baz puan indirerek yüzde 24'ten yüzde 19,75'e çekmişti. 4,5 yıllık aranın ardından ilk kez faiz indirimi gerçekleşmişti.

İKİ AYLIK İNDİRİM 725 BAZ PUAN OLDU

Merkez Bankası Temmuz'un ardından Eylül ayında da üst üste faiz indirimine gitmiş oldu. İki ayda toplam indirim 725 baz puanı buldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Berat Albayrak İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title