Haberler

HDP önündeki ailelerin oturma eylemine TİHEK'ten destek

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemine başlayan ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemine başlayan ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP il binası önünde oturma eylemine TİHEK'ten destek geldi. TİHEK Başkanı Süleyman Arslan, TİHEK Kurul Üyesi Dilek Ertük ve beraberindeki heyet Diyarbakır'da HDP il binasında evlat nöbeti tutan annelerle bir araya geldi. TİHEK Başkanı Süleyman Arslan, annelerin çağrısına kulak verdiklerini söyledi. Başkan Arslan, "Bölgenin insanlarına ve annelerin feryadına nasıl icabet ederiz, babalara nasıl destek oluruz? Bu çağrı burada kalmamalı, bizde o çağrıya icabet ederek buraya geldik, inşallah bunun devamı gelir halkımıza, milletimize ve tüm insanlığa örnek olacak bir sonuç olur diye de düşünüyorum. Bu çağrıya tüm halkımızın cevap vermesini ve destek vermesini bekliyorum" dedi.

"Ben evladıma istediğim zaman sarılıp uyuyabiliyorum, Allah onları da evlatlarına kavuştursun"

TİHEK Kurul Üyesi ve aynı zamanda bir anne ve Türkiye'nin ilk ve tek görme engelli diplomatı olan Dilek Ertük, kendisi istediği zaman çocuklarına sarılabildiğini annelerinde çocuklarına kavuşmasını diledi. Ertük, "Kalbim dualarım ve desteklerim, onlarla. Ben evladıma istediğim zaman sarılıp uyuyabiliyorum, Allah onları da evlatlarına kavuştursun. Öncelikle terörün, insan haklarının her alanında büyük ihlale, büyük zarara vesile ve sebep olduğu işte ortada, terör insanların başta en temel ve en kutsal, hakkı olan yaşam hakkını ve eğitim hakkını ihlal ediyor. Bu gençler okuyacaktı, eğitim alacaktı. Burada en çok anneler yaralandı, zaten savaşlar, göç, terör olur anneler ağlar, onlarla birlikteyiz onlara desteğiz. Artık anneler ağlamasın lütfen, çocuk ve gençlerimizi koruyalım, bu ülkeye faydalı birer birey olmalarını dilerim" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title