Haberler

Paralimpik sporcular Dünya Şampiyonası'nda madalyaya kulaç atıyor

Güncelleme:

Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'na katılan milli sporcuların madalya mücadelesi sürüyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda yer alan milli sporculardan, S5 kategorisi kadınlar 50 metre kelebekte bronz madalya alan Sevilay Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünya şampiyonasına çok iyi hazırlandım. Madalya almak istiyordum. Birincilik madalyasını hedefledim. Olmadı ama dünya 3'üncüsü oldum. Çok gururluyum." dedi.

Gelecek olimpiyat oyunlarında altın madalyayı hedeflediğini belirten Sevilay, daha çok çalışarak hazırlıklarını sürdüreceğini kaydetti.

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Ali Uzun da aynı zamanda Sevilay Öztürk'ün bireysel çalıştırıcısı olduğunu belirterek, milli sporcunun Türkiye'nin milli marşını Londra'da dinletmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Alınan sonuçtan gurur duyduğunu ifade eden Ali Uzun, bundan sonraki hedeflerinin 2020 Olimpiyatları'nda madalya olmak olduğunu kaydetti.

Beytullah Eroğlu: "İnşallah burada da kürsüye çıkmak nasip olur"

Erkekler 50 metre kelebek finalinde 7. sırayı alan Beytullah Eroğlu da 2010 yılında Dünya Şampiyonası'na katılan iki sporcudan biri olduğunu, bu yıl ise 8 sporcuyla Türkiye'yi Londra'da temsil ettiklerini söyledi.

Milli takımın kaptanlığını da üstlenen Beytullah, "Burada birden fazla madalya hedefliyoruz. 9 yıldır her zaman kürsüye çıktım. İnşallah burada da kürsüye çıkmak nasip olur." ifadelerini kullandı.

Sümeyye Boyacı: "İstiklal Marşı'mızı dinletmek istiyorum"

Şampiyonada altın madalya hedefleyen milli sporcu Sümeyye Boyacı ise yarışlara uzun kamp dönemleriyle hazırlandıklarını belirterek, "Türkiye için her şeyi yapmaya hazırız." dedi.

Hazırlık döneminde kendini geliştirmenin yanı sıra rakiplerini de incelediğini ifade eden Sümeyye, neler yapması gerektiğini planladığını kaydetti.

Geçen yıl Avrupa şampiyonu olduğunu belirten Sümeyye Boyacı, "Londra'da Cumhuriyet tarihimizin yüzmede ilk kadın şampiyonu olmak istiyorum. Tüm dünyaya İstiklal Marşı'mızı dinletmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Şampiyonası Londra Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title