Haberler

"Günümüz Gençlerinin Dini Sorunları ve Çözüm Arayışları" sempozyumu

Adana'da, "Günümüz Gençlerinin Dini Sorunları ve Çözüm Arayışları" konulu sempozyum yarın başlayacak.

Adana'da, "Günümüz Gençlerinin Dini Sorunları ve Çözüm Arayışları" konulu sempozyum yarın başlayacak.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilecek programa, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde, Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asım Yapıcı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilecek sempozyumda, Prof. Dr. Hayati Hökelekli, Prof. Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Hasan Kayıklık, Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu, Prof. Dr. Muammer Cengil, Prof. Dr. Hüseyin Certel, Prof. Dr. Hasan Kaplan, Prof. Dr. Abdülkerim Bahadır, Prof. Dr. Adem Şahin, Doç. Dr. İbrahim Gürses, Doç. Dr. Ahmet Albayrak gibi din psikolojisi alanında yaptıkları akademik çalışmalarla ön plana çıkan 147 akademisyen katılacak.

Sempozyuma ilişkin bilgi veren Yapıcı, çok hızlı değişen bir dünyada yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Değişim her zaman vardır. Geleneksel dönemde yavaş bir seyir izleyen değişim ve farklılaşma modernite ve devamında ortaya çıkan post modernite ile birlikte hızlandı. Her an yeni bir dünya kuruluyor gibi. Bu süreçte din algısı, dindarlık biçimleri de değişiyor. Geleneksel kurumsal dini yapıların değişime yeterince cevap veremediği bu dünyada bir taraftan yeni dini/manevi hareketler bilhassa bireysellik üstünden filizlenirken öte yandan ya dinden uzaklaşmalar ya da mevcut yapıya sımsıkı sarılmalar gözleniyor. Kuşkusuz ara formlar da vardır. Ancak görünür de üç temel yapı söz konusu. Birincisi, maneviyat temelli bireysel bir dindarlık, ikincisi kurumsal-geleneksel temelli dindarlık, üçüncüsü ise dinden uzaklaşma."

Yapıcı, "Günümüz gençleri söz konusu bu üç durum arasında kıvranmaktadır. Sempozyumumuzda acaba 'deizm' ve 'ateizm' gençler arasında yaygınlaşıyor mu? Gençlerde gözlenen dini şüpheler nelerdir? Gençler radikal grup ve yapılara neden yöneliyor? Değerler ve ahlaki alanda gözlenen değişimin yönü ve yoğunluğu endir? Sempozyumumuzda bu konular etraflıca tartışılacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çukurova Üniversitesi İmamoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title