Haberler

Dha yurt bülteni - 19

Osmaniye HDP il ve ilçe binasında arama: 1 gözaltıOSMANİYE'de, polis ekiplerince, HDP İl ve merkez İlçe binalarında yapılan aramada 'el konulma ve toplatılma' kararı olan 4 bin 654 broşür ele geçirilirken, il başkanı Cebrail Mutlu gözaltına alındı.

Osmaniye HDP il ve ilçe binasında arama: 1 gözaltı

OSMANİYE'de, polis ekiplerince, HDP İl ve merkez İlçe binalarında yapılan aramada 'el konulma ve toplatılma' kararı olan 4 bin 654 broşür ele geçirilirken, il başkanı Cebrail Mutlu gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, İstiklal Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ndeki Merkez HDP İl binasında 'özgürlüğümüz için örgütlüğümüzü büyütüyoruz' başlıklı broşürün bulunduğu ve bu broşürlerle ilgili Erzurum 2. Sulh Ceza Hakimliği ve Mardin 2. Sulh Ceza Hakimliğince 'el konulma ve toplatılma' kararı bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararıyla, HDP İl Binası ve Merkez ilçe binasına operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin çevre güvenliği aldığı operasyonda, il binasında yapılan aramada, 4 koli içinde 3 bin 650 broşür ile merkez ilçe binasında ise 1 koli içinde 1004 broşür, toplamda 4 bin 654 broşür ele geçirildi. Konuya ilişkin HDP İl Başkanı Cebrail Mutlu ise gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
-----------------------
HDP Osmaniye İl Başkanlığı tabelası
Kaldırımda park halindeki zırhlı polis aracı
Özel harekat polislerinden görüntü
HDP İl Binası'ndan genel görüntü
Zırhlı araç üzerindeki polis
HDP İl Binası önündeki polisler

Süre: 01'33" Boyut: 48.1 MB
Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

===============

Van'da, PKK'ya ait mühimmat ve yaşam malzemesi imha edildi

VAN'ın Başkale ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda tespit edilen sığınakta, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Sığınak ve malzemeler imha edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürürken, Başkale ilçesine bağlı Yanal Mahallesi kırsalında 'Kıran-Şehit J.Uzm.Onb. Kemal Zeren' operasyonu düzenlendi. Operasyonda, yapılan arazi arama-tarama faaliyeti neticesinde teröristlere ait tespit edilen sığınakta mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Mühimmat ve malzemeler sığınak yerinde imha edildi. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

Behçet DALMAZ/VAN,

===============

Erciş'te, elektrik direğindeki patlama paniğe neden oldu

VAN'ın Erciş ilçesinde, sayaçların takılı olduğu elektrik direğinde meydana gelen patlama paniğe neden oldu. Alev alan direk, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. O anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Olay, akşam saatlerinde Erciş ilçe merkezinde meydana geldi. Sayaçların takılı olduğu elektrik direğinde bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından ilçenin bazı bölgelerinde elektrikler kesilirken, elektrik direği alev aldı. Patlama sesini duyan çevredekiler, itfaiye ve VEDAŞ ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen VEDAŞ ekibi, bölgedeki elektriği keserken, itfaiye ekipleri de alev alan direği söndürerek kontrol altına aldı. Patlama anları bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
CEP TELEFON KAMERASI
-Alev alan elektrik direği
-Yükselen alevler
-Ekiplerin bölgeye gelişi

Barbaros KUL/ERCİŞ (Van), -

==============

Küçük Mustafa'nın parmağı pencerenin menteşesine sıkıştı

KOCAELİ'nin Körfez ilçesinde, parmağı pencerenin menteşesine sıkışan 2,5 yaşındaki Mustafa Arttırmak'ı itfaiye kurtardı.

Olay, Körfez Atalar Mahallesi Karınca Sokak'ta meydana geldi. Küçük Mustafa sokağa bakmak için pencereyi açarken parmağını pencerenin menteşesine sıkıştırdı. Çocuğun acı içerisinde bağırması üzerine anne Aysun ve baba Mehmet Arttırmak, menteşeyi açmaya çalıştı. Arttırmak çifti çocuklarının parmağını sıkıştığı yerden çıkaramayınca itfaiyeden yardım istedi. Eve gelen itfaiye ekibi, pencerenin menteşesini sökerek küçük çocuğun parmağını sıkıştığı yerden çıkardı. Parmağında ezilme olan küçük çocuğa olay yerinde müdahalede bulunuldu. Aysun Arttırmak oğlunu kucağına alarak ambulansa götürürken, küçük çocuk kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
İtfaiyenin kurtarma çalışmaları
Çocuktan görüntü
Annenin oğlunu ambulansa götürmesi

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),

=============

Çanakkale şehitliğine, 'Arıburnu Cephesi Yürüyüş Güzergahı'

ÇANAKKALE Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, 'Atalarımızın karış karış savundukları toprakları adım adım yürümek' ilkesiyle savaş ve şehitliklerin bulunduğu alanda 7 kilometrelik 'Arıburnu Cephesi Yürüyüş Güzergahı' oluşturdu. Yürüyüş güzergahı için bitki örtüsü temizliği yapıldığı sırada 104 yıllık siperler de ortaya çıktı. Ziyaretçiler, yürüyüş güzergahını 6 saatte kat ederken, Çanakkale Ruhu'nu da daha iyi yaşayacak.

Eceabat ilçesi sınırlarında kalan Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Alan Başkanlığı'nca 'Atalarımızın karış karış savundukları toprakları adım adım yürümek' ilkesiyle yürüyüş güzergahı projesi hazırlandı. 6 saatte kat edilebilecek 7 kilometrelik 'Arıburnu Cephesi Yürüyüş Güzergahı' tamamlandı. 'Arıburnu Cephesi Yürüyüş Güzergahı' bugüne kadar ilgili pek çok arşivden tespit edilmiş, belgelenmiş bilgiler ışığında muhtelif fotoğraflar, harita ve krokiler içeren bilgi ve yönlendirme tabelalarıyla donatıldı. Yürüyüş güzergahı oluşturulurken yapılan bitki örtüsü temizliği sırasında ise Çanakkale Savaşları'nda kullanılan 104 yıllık yeni siperler ortaya çıkarıldı. Bu siperlerin önümüzdeki günlerde düzenleneceği ve yürüyüş yapan ziyaretçilerin yeni ortaya çıkarılan siperleri de görme fırsatı yakalayacağı belirtildi.

'Arıburnu Cephesi Yürüyüş Güzergahı' bugün AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in katıldığı toplantı ile tanıtıldı. Çanakkale Savaşları Araştırmacısı Gürsel Akıngüç, harita üzerinde anlatım ile yürüyüş güzergahı hakkında sunum yaptı. Ardından, basın mensuplarıyla birlikte yürüş güzergahının Arıburnu mevkiine gidilerek, burada proje hakkında Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından bilgilendirme yapıldı.

Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 'Arıburnu Cephesi Yürüyüş Güzergahı' projesinin, Tarihi Alanın, Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakların bir açık hava müzesi haline getirilmesi için yaptıkları çalışmalardan birisi olduğunu söyledi. 'Karış karış savunduk, adım adım yürüyelim' sloganıyla yola çıkarak Tarihi Alanın daha detaylı ve daha anlaşılır bir şekilde ziyaret edilmesi için yürüyüş güzergahları oluşturduklarını ifade eden Kaşdemir, şöyle konuştu:

"Tarihi Alana gelen ziyaretçilerimizin savaşın yaşandığı noktaları daha iyi anlayabilmesi, Çanakkale Ruhu'nu daha iyi hissedebilmesi ve doğal bir ortamda ziyaretlerini yapmaları amacıyla, değişik noktalarda ve farklı uzunlukta yürüyüş güzergahları oluşturduk. Bu yürüyüş güzergahlarımız tamamen toprak zeminde ve ahşapla desteklenerek oluşturuldu. Herhangi bir şekilde doğallığı bozulmadan, doğal dokusuna dokunulmadan oluşturulmuş olan yürüyüş yollarıdır. Umut ediyorum ki gelen ziyaretçilerimiz bu güzergahlarda yürürken savaşı daha iyi anlayacak ve özümseyecek. Ayrıca doğal ortamda Çanakkale Ruhu'nu daha iyi hissedecekler. Burası hem ülkemizin hem de dünyanın gözü önünde olan bir yer. Türk milletinin ortak değerlerinden birisi. Bu kadar kıymetli olan bu müstesna coğrafyaya Tarihi Alan Başkanlığı olarak gözümüz gibi bakıyoruz. Bu çalışmaları yaparken de her zaman milletimizin çok büyük bir desteğini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız da her proje ile ayrı ayrı yakından ilgileniyor ve destekliyor. Hükümetimiz de buraya çok büyük bir destek veriyor. Dolayısıyla bu kadar kıymetli olan bir yerde de Tarihi Alan Başkanlığı olarak daha çok ziyaretçi çekmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."

104 YILLIK SİPERLER ORTAYA ÇIKARILDI

Kaşdemir, yürüyüş güzergahlarını oluştururken, bitki örtüsü temizliği sırasında ortaya yeni siperler çıktığını belirterek, "Bu siperler 104 yıl önce büyük çarpışmalara sahne olmuştur. Bu siperleri ortaya çıkarırken bölgenin doğallığının bozulmamasına hassasiyet gösterdik. Sadece makilik alan temizlenerek siperler gün yüzüne çıkarıldı. Buralar tarih kokan, tarih fışkıran yerler. Bu siperler arasında yürürken savaşa ait izleri görmek mümkün" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Arıburnu Cephesi Yürüyüş Güzergahı tanıtım toplantısından görüntü.
Çanakkale Savaşları Araştırmacısı Gürsel Akıngüç'ün harita üzerinde sunum yapması.
Arıburnu mevkiindeki yürüyüş güzergahından görüntü.
Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in yürüyüş güzergahı ile ilgili açıklaması.
Burak Gezen anons.
104 yıl sonra ortaya çıkan siperlerden görüntü.
Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in siperlerle ilgili açıklaması.

Haber-Kamera: Burak GEZEN/ÇANAKKALE,

==============

Kıyıya vuran yaralı Akdeniz fokunun tedavi edilmesini istediler (2)
FOK YARDIM İÇİN ONLARI BEKLİYORDU, ŞİMDİ ONLAR FOKU BEKLİYOR

İZMİR Karaburun'un ilçesinde, bir otelin önündeki plajda tatilciler tarafından yaralı halde bulunan, nesli tükenmekte olan Akdeniz foku, onu tedavi edileceği yere götürecek olan yetkililerin gelmesinin beklendiği sırada denize döndü. Açıklara doğru ilerleyen fok, geri gelmedi. Fokun denize beslenmek için döndüğü tahmin edilirken, onu tedavi edileceği yere götürmek için gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, fokun denize girdiğini öğrenince şaşırdı. Fokun taşınması işleminde kullanması için kendi imkanlarıyla ağ yapan vatandaşların çabası da, sonuçsuz kalmış oldu. Yetkililer, fokun geri gelme ihtimaline karşılık, bölgede beklemeye başladı.

GÖRNTÜ GEÇİLDİ

Melis KARAKUZULU / İZMİR,

======================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Osmaniye Cebrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title