Haberler

Arşiv -Mustafa Cengiz Riva ve Florya için ne demişti?

Güncelleme:

- Mustafa Cengiz Riva ve Florya için ne demişti?

- Mustafa Cengiz Riva ve Florya için ne demişti?

İSTANBUL - Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, çarşamba günü yapılan divan toplantısında Riva ve Florya arazileri hakkında açıklamalarda bulunarak, "Sözleşmeyi revize edelim. Florya'da kalalım, Riva üzerinden revize edelim dedik" açıklamasını yapmıştı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde kain taşınmaz üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile aralarında 2016 yılında imzalanan protokollerin feshi süreci başlattığını açıklamıştı.

Emlak Konut, Riva projesine devam edecek, Florya arazisi projesini ise feshetti.

Mustafa Cengiz, divan toplantısında Riva ve Florya için ne demişti?

Riva ve Florya arazileri ile ilgili olarak Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, çarşamba günü yapılan divan toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Divanda bu konuda gelen eleştirilere Başkan Cengiz şöyle cevap vermişti:

"Dursun Özbek kürsüye çıktı, Riva ve Florya'nın Galatasaray'ı kurtarma projesi olduğunu, yönetimimizin de bunu doğru yönetmediğini açıkladı. Gerçekler acıdır. Riva ve Florya'yı 1 milyar TL'ye yakın bir değerle yaptık. Benim görüşüm ikisinin ayrılmasıydı. Ben o dönemde oy kullanmadım bu projeyle ilgili. Florya'yı neden taşımadınız diyor. Florya ihalesini alan müteahhit de gidebileceği bütün devlet kapılarında bunu zorluyor. Biz de çıkmak istiyoruz. Onaylamasak bile Florya'dan çıkıp Kemerburgaz'a gitmek için elimizden geleni yaptık. Süreç 18 aydır sürüyor. Acaba eski yönetim bu Kemerburgaz'ı Florya'ya karşı alırken 1 gün gidip baktı mı? 40 metre kot farkını geçtim, maden ruhsatı olduğunu biliyor mu? Devletimiz bize bu konuyla ilgili çok yardımcı oldu. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım durumdan haberdardı ama sonra başbakan gitti. Böyle bir makam kalmadı. Maden sahibi evvelki ay yürütmeyi durdurma kararı aldı. Devlet hukuka uymak zorunda. Hukuk devletiyseniz bir şeyler yapmak zorundasınız. Maden ruhsatı sahibi itiraz etti. 3 ay, 3 yıl, 10 yıl, ne kadar sürer bilemem.

Yaşanan gelişmeler üzerine Emlak Konut'la ve bakanlıkla görüştüklerini söyleyen Mustafa Cengiz, "Biz hukuksal süreç nedeniyle çıkamıyoruz dedik. 'Para yok' diye hiçbir zaman bir ifadem olmadı. Daha mülkün zilliyetini ele geçiremedik ki yatırım düşünelim. Kemerburgaz'daki durum bu. Bu sefer de dedik ki, sözleşmeyi revize edelim. Florya'da kalalım, Riva üzerinden revize edelim dedik. Sözlü mutabakat yaptık, bugün toplanacaktık ve divan nedeniyle erteledik. Riva ve Florya'da beklentilerimizi bulamadığımız gibi 508 milyon TL olarak kırdırılan, 340 milyon TL olarak sermaye artırımına kullanılan, 155 milyon Euro stopaj hariç 11 futbolcu transfer ettik. Bizim mali sıkıntımızın en temelinde bu harcama var" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Cengiz Galatasaray Riva Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title