Haberler

Elazığ'da 'teröre lanet, kardeşliğe destek' yürüyüşü

ELAZIĞ'da, bir araya gelen yüzlerce kişi, düzenledikleri 'Teröre lanet, kardeşliğe destek' yürüyüşüyle Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği, 7 sivilin şehit olduğu saldırıyı kınadı, HDP önünde oturma eylemi yapan ailelere ise destek verdi.
Elazığ'da 'Teröre lanet, kardeşliğe destek' yürüyüşü düzenlendi. 15 Temmuz Meydanı'nda bir araya gelen, aralarında AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile yüzlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla teröre lanet okuyarak, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde önceki gün PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 sivil şehit olduğu saldırıya tepki gösterdi. Kalabalık, HDP önünde oturma eylemi yapan çocukları dağa kaçırılan ailelere de destek verdi. 'Kahrolsun PKK' 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' 'Hacire anneler yalnız değil' sloganlarının atıldığı yürüyüş Ahmet Aytar Meydanı'nda son buldu.
Yürüyüşün ardından açıklama yapan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Diyarbakır'daki ailelerin yaptığı eylemin önemli olduğuna vurgu yaptı. Bahşi, "Terör kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu suça aklı, vicdanı kurumuş kişi ve guruplar işleyebilir. Terörizmi ve teröristlerin hedefi insanlık, kardeşlik, milletimiz. Eli kanlı terör örgütü, asker, polis, öğretmen, çocuk, bebek, genç, yaşlı, kadın demeden kan akıtmaya devam etmektedir. Anaların gözyaşı bir türlü kurumamış. İnsanlarımız yıllarca unutamayacağı acılar yaşamıştır. Bu bağlamda Diyarbakır'daki annelerimizin başlattığı eylem çok değerlidir. Diyarbakır'daki annelere Elazığ'dan selam olsun" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Elazığ PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title