Haberler

Karabük belediye başkanı vergili, chp'li yöneticileri kınadı

KARABÜK Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili, CHP'nin kuruluş yıl dönümünü kutlamalarının ardından, CHP'li yöneticilerin Atatürk anıtının bulunduğu meydanda çöp toplamasına tepki göstererek, "Eylemin Atatürk anıtında yapılması, bizi Atatürk düşmanı olarak göstermek" dedi. Vergili, eylemi gerçekleştiren CHP'lileri kınadığını söyledi.
CHP Karabük İl Başkanlığı tarafından 9 Eylül günü Karabük Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda CHP'nin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törene CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ve partililer katıldı. Törenin ardından partililer yanlarında getirdikleri poşetleri çıkartarak meydanda çevre temizliği yaptı. Elif Köse, "Anıtın çevresindeki kirlilik çok üzücü, can sıkıcı. Partililer olarak elbirliğiyle bir temizlik yaptık. Temiz tutulmasını rica ediyoruz halkımızdan. Gerçekten inanılır gibi değil atılan şeyleri görünce. Çöp kutuları kullanılmak yerine yerlere atılması tercih ediliyor. Bu her yerde böyle maalesef" dedi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bugün basın toplantısı düzenleyerek meydanda yapılan temizliğe tepki gösterdi. Başkan Vergili, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır'ı eleştirerek, "Şu an tam olarak usule uygun olmayan tam provokatif bir eylem gerçekleştirmeye çalışıyor. Bizi Atatürk düşmanı olarak göstermeye çalışmaktır ki; bunda yanılacaktır. Ben onların bu kadar Atatürkçü olduğuna inanmıyorum. Ancak Atatürk'ü eylemlerinde kullanan, fikirlerine düşüncelerine sahip çıkan ama bu düşüncelerin temalarını aktaramayan biri olarak görüyorum. Benim Atatürkçülüğümü tartışamaz, konuşamaz. İsterlerse kendilerinin düzenlediği Atatürk üzerine bir panelde onlara Atatürk'ün temel düşünceleri hakkında bilgi verebiliriz" diye konuştu.
CHP'li yöneticileri kınayan Rafet Vergili, şöyle konuştu:
"Bu CHP'ye yakışmayan tavırlar içerisinde bir eylem ve ben tören alanındakilerin hepsini de kınıyorum. Bu tip gayeleri olan insanlar bizi yıpratamaz. Temizlik görevlilerimiz orada dururken tören alanında çöp toplamayı kendilerine ne kadar yakıştırıyorlarsa yakıştırsınlar, ben bunu kendilerine bırakıyorum. Bu çok yakışıksız."
Vergili, CHP'nin ileriki zamanlarda meydanda yapacağı etkinliklerin ardından da temizlik yapmasını beklediğini ileterek, şöyle konuştu:
"Genel başkanları, herhangi bir konuşmacıları geldiği zaman o meydanı kullanırlar. Oradaki çöp tarihe de geçse, seçim kaybedeceğimi de bilsem elimi sürmem. Gelecekler, o çöpleri oradan temizleyecekler. Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce Bey geldiği zaman o meydan çöp doldu. Neden o zaman vatandaşlık görevinizi yerine getirmediniz? Tabi olayın gayesi başka. Eylemin Atatürk anıtında yapılması bizi Atatürk düşmanı olarak göstermek, hedefleri bu. Bundan sonra CHP ile ilgili kendilerine hiçbir pozitif yaklaşım olmaz. Benim Safranbolu Belediyesi ile bir daha ilişkim olmaz."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Rafet Vergili Karabük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title