Haberler

İmamoğlu'nun atadığı Bahaddin Yetkin istifa etmişti, İSBAK'ın yeni müdürü Esat Temimhan oldu

Güncelleme:

İBB Başkanı İmamoğlu'nun İSBAK'a atadığı Bahaddin Yetkin'in istifa etmesinin ardından yeni genel müdür, CHP'den Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Esat Temimhan oldu.

İBB'nin iştirak şirketlerinden İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Bahaddin Yetkin'in sosyal medya paylaşımları nedeniyle gördüğü tepki üzerine istifasının ardından boşalan genel müdürlük makamına yeni atama yapıldı.Yerel seçim sürecinde CHP'den Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Esat Temimhan, İsbak'ın yeni genel müdürü oldu.

YETKİN, TEPKİLER YÜZÜNDEN İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALMIŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ağustos ayında belediye şirketlerinden İsbak'a genel müdür olarak atadığı Bahaddin Yetkin'in sosyal medya paylaşımları ve AK Parti milletvekili adayı olması kamuoyunda yoğun bir tepkiye yol açmıştı. Yetkin, tepkiler üzerine görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

İSBAK'ın yeni genel müdürü belli olduBahaddin Yetkin

İSBAK'IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ ESAT TEMİMHAN OLDU

Uzun süre tartışılan atama ve istifanın ardından İSBAK A.Ş Genel Müdürlüğü'ne yeni bir isim getirildi. Yerel seçim sürecinde CHP'den Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Esat Temimhan, İSBAK'ın yeni genel müdürü oldu.

İSBAK'ın yeni genel müdürü belli olduEsat Temimhan

ESAT TEMİMHAN KİMDİR?

Temimhan, 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Berlin Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans, Marmara Üniversitesi'nde doktora yaptı. Temimhan, 25 yıldır iletişim ve bilişim teknolojileri alanında profesyonel olarak çalışıyor.

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu'nun Bahaddin Yetkin'i İSBAK'a ataması tartışma yaratmıştı.

Bahaddin Yetkin, özellikle sosyal medyadaki tepkilerin ardından 9 Ağustos'ta Twitter'daki paylaşımıyla istifa ettiğini duyurmuştu. Yetkin, "Gördüğüm lüzum üzerine İSBAK AŞ'deki görevimden istifa ettim. Mevlam hayırlara vesile etsin" demişti.

Yetkin, istifasının ardından, tepki çeken paylaşımlarına ilişkin yaptığı açıklamada ise "Açık söyleyeyim, ben hiçbir zaman fikirlerimden dolayı pişman değilim. Fikrimi değiştirmiş olsam da değiştirdim derim" diye konuşmuştu. Konuya ilişkin değerlendirmeler sürerken CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün kardeşi Sertaç Bingöl'ün Bahaddin Yetkin'le bir şirket üzerinden ortaklık kurduğu iddia edilmişti.

Sertaç Bingöl, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atadığı Bahaddin Yetkin'le bir teknoloji şirketinde ortak olduğu iddiasını yalanlamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İSBAK CEO Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title